Újpest: Tudom, hogy többre vagyok képes - Nikola Mitrovics

Vágólapra másolva!
2011.04.14. 12:47
Címkék
A nyáron szerződtetett szerb Nikola Mitrovics fél év alatt az Újpest meghatározó labdarúgójává nőtte ki magát. A szerb középpályás klubja hivatalos honlapjának nyilatkozott az elmúlt két bajnokiról, illetve a soron következő, Szolnok elleni meccsről.

„Nagyon sajnálom, hogy vesztesen hagytuk el a pályát – kezdte a Ferencváros elleni mérkőzéssel az ujpestfc.hu-nak adott nyilatkozatát Nikola Mitrovics. – Úgy gondolom, hogy jó meccset játszottunk a Ferencváros ellen, és inkább a mi játékunk érvényesült, a nagyobb gólhelyzeteket is mi alakítottuk ki. Jól játszottunk, de a szerencse elpártolt tőlünk, így vereséget szenvedtünk. Az őszi 6-0-s győzelem óriási élmény volt számomra: először is azzal az eredménnyel beírtuk magunkat a klub történelemkönyvébe, másrészt ott szereztem meg első és eddig egyetlen bajnoki gólomat lila-fehérben. A gólörömnél olyan érzés kerített hatalmába, hogy azt sem fogom elfelejteni soha."

 

„A Debrecen elleni mérkőzésen a tavasz eddigi legjobb teljesítményét nyújtottuk. Végig irányítottuk a mérkőzést, hat-hét komoly gólszerzési lehetőséget alakítottunk ki, és nem roppantunk össze akkor sem, amikor hátrányba kerültünk. Az eredmény tekintetében viszont majdnem ugyanaz történt, mint a Ferencváros ellen: irányítottunk, helyzeteket dolgoztunk ki, de azokat rendre ki is hagytuk, a Debrecen viszont kevés helyzetét jó arányban értékesítette. Szerencsére azért Ahjupera két helyzetét is befejezte, így legalább egy pontot szereztünk" – fogalmazott a múlt vasárnapi találkozóval kapcsolatban Mitrovics, aki a sereghajtó Szolnok otthonában sem számít könnyű meccsre.

„Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, hiszen nem túlzás azt mondani: az életükért küzdenek a szolnokiak, ez talán az utolsó utáni lehetőségük arra, hogy elkezdjék a pontok gyűjtését, és megmeneküljenek a kieséstől. Persze nekünk is kulcsfontosságú ez a bajnoki, hiszen mi sem állunk jól a bajnokságban, így mindenképpen nyernünk kell Szolnokon. Úgy gondolom, egyben van a csapat, most papíron könnyebb mérkőzések jönnek, amelyeket meg kell, hogy nyerjünk" – mondta Mitrovics, aki saját teljesítményét is összegezte.

„ Ősszel jól ment a játék, és a csapat is befogadott. Az eddigi tavaszi teljesítményem kicsit visszafogottabb, mint ősszel volt, de úgy érzem, egyre jobb formába lendül a csapat, és a csapattal együtt én is. Tudom, hogy többre vagyok képes, bízom benne, hogy a következő fordulókban már ki is tudom jobban hozni azt, ami bennem van, és a csapat is eredményesebb szerepel a következő fordulókban" – nyilatkozta a középpályás.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik