Újpest: Tshibuabua jól halad, Moraest újra műteni kell

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.30. 10:59
Marc Lelievre, a labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest vezetőedzője csapata hivatalos honlapján értékelte az esélyeiket az MTK elleni bajnoki mai pótlása előtt. A belga szakember a sérültekről is beszélt, és elmondta: a 2012–2013-as idényben már biztosan nem léphet pályára Bruno Moraes, akit újra műteni kell, viszont akár még ebben a szezonban visszatérhet a kongói Bavon Tshibuabua, akit februárban operáltak meg Belgiumban.

„Keddi ellenfelünk jó csapat, ezt bizonyítja a tabella, és láttuk a felvételek elemzése közben is, így bízom benne, hogy jó mérkőzést látnak majd a nézők, amelynek végén a jobb csapat nyer. Természetesen azért dolgozunk, hogy mi legyünk azok és itthon tartsuk a három pontot. Bruno Moraes tavaly megműtött kezét ismét meg kell operálni, rá sajnos a szezon során már nem számíthat a csapat. Bavon viszont velünk készül, és jól halad a rehabilitációval. Nem szabad siettetnünk a visszatérését, de elképzelhető, hogy az idény végén újra pályára tud majd lépni" – mondta Lelievre.

Az Újpest jelenleg a tabella kilencedik helyén áll, azonban egy esetleges győzelemmel feljöhet a hetedik pozícióba, két pontra megközelítve a negyedik DVSC-Tevát, az ötödik Budapest Honvédot és a hatodik Ferencvárost, amelyek azonos pontszámmal állnak. A lila-fehérek a 20. forduló elmaradt mérkőzésén kedden 18 órakor fogadják majd az MTK-t.

„Az MTK elleni erőpróba fontos lesz számunkra, hiszen ha megnyerjük az elhalasztott találkozót, akkor újra ott leszünk a tabella első felében. Utána rögtön még két, élmezőnybe tartozó együttes érkezik a Megyeri útra. Vasárnap jön a Győr, majd jövő héten a Honvéd is, de természetesen egyelőre csak az MTK-ra koncentrálunk, hiszen mindig az előttünk álló meccs a legfontosabb. Mindkét csapatnak csak két nap telt el az előző fellépése óta, így ez nem befolyásolhatja a mérkőzés kimenetelét" – tette hozzá a vezetőedző.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik