Újpest: spanyol szélső érkezett, Ojo nem a pénzen múlik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.18. 10:25
null
Kim Ojo a belga Genkben kevés lehetőséget kapott, az NB I-ben újra felépítheti magát, ha elfogadja az Újpest ajánlatát (Fotó: archív)
Az Újpest FC sportigazgatója, Kovács Zoltán a Nemzeti Sport Online-nak nyilatkozott a hétvégén a klubbal hírbe hozott kiszemeltekről, a spanyol Dani Poncéról és a nigériai Kim Ojóról.

 

A spanyol szélsővel, Dani Poncével kapcsolatban a Duchatelet-futballbirodalomhoz tartozó spanyol másodosztályú Alcorcón a hivatalos honlapján jelentette be (ahogy arról korábban beszámoltunk), hogy kölcsönbe Újpestre kerül. A hírt a Nemzeti Sport Online kérdésére a klub sportigazgatója megerősítette.

„Dani Ponce már megérkezett hozzánk. A papírmunkát még el kell végezni, ám a napokban hivatalosan is az Újpest játékosa lesz, és a következő fordulóban várhatóan már számíthat rá a stáb" – fogalmazott a sportvezető.

A 23 éves futballista 2013 januárjában került az Alcorcónhoz, ahol nemrég három évvel meghosszabbította a szerződését. Az előző szezonban többnyire az Alcorcón második csapatában, a harmadik ligában szerepelt, de játszott az első csapatban is hat mérkőzést és a Király-kupában is bemutatkozhatott.

Ponce azonban aligha fogja megoldani az Újpest csatárgondjait, már csak azért sem, mert a posztját tekintve szélső. A centerpozícióban az igazi megoldást a nigériai Kim Ojo jelenthetné, akivel kapcsolatban már jeleztük, hogy a hétvégén Magyarországon járt.

„Ojo jelenleg már nincs Magyarországon, de az elmúlt napokban jó benyomásokat szerzett Újpesten. Látta a Debrecen elleni bajnokinkat, előtte edzésekre is kilátogatott, és nagyon tetszett neki, amit látott. Most azt kell eldöntenie, hogy a pályafutása szempontjából lát-e fantáziát abban, hogy az NB I-ben futballozzon. Ő magyar szinten kimagasló képességű játékos, ezért is beszéltem többször Korcsmár Zsoltival, hogy próbálja meggyőzni korábbi bergeni csapattársát az újpesti folytatásról. Pénzügyekről nem szeretnék beszélni, annyit azonban elmondhatok, hogy Ojo szerződtetése nem a pénzen múlik. Ha elhiszi, hogy az NB I-ben újra fel tudja építeni magát és olyan formába képes lendülni, mint korábban Norvégiában, akkor elfogadja az ajánlatunkat. Most ő az első számú kiszemeltünk" – nyilatkozta Kovács, aki szerint ezen a héten eldőlhet, hogy a csatár Újpestre szerződik-e.

A jelenleg a belga Genk alkalmazásában álló, közel két méter magas Ojóról korábbi csapattársa, Korcsmár Zsolt is nyilatkozott a Nemzeti Sportnak.

„Két évig voltunk csapattársak, és csak jókat tudok mondani róla – véleményezte a nigériai támadót a magyar futballista, aki azóta már ugyancsak elhagyta Norvégiát, és a német Greuther Fürthben légióskodik. – Amikor Kovács Zoltán nálam érdeklődött Kimről, tudván, annak idején együtt futballoztunk, az volt az első reakcióm, hogy ilyen képességű labdarúgó biztosan nem igazol az NB I-be. Kim Ojo remek csatár, jól fejel, termetéhez képest rendkívül gyors, a mezőnyben is sokat fut, nálunk annak idején a Brann-nál több mérkőzést is egymaga döntött el. Mindkét idényben ő végzett a kanadai táblázat élén, rendre tíz gól felett lőtt, és rengeteg gólpasszt adott. Ha én lennék az újpestiek sportigazgatója, egyértelmű, hogy megpróbálnám a Megyeri útra csábítani.”

KORCSMÁR BŐVEBB NYILATKOZATÁT ITT OLVASHATJA!

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők: Berat Ahmeti (albán, KF Pristina – Koszovó), Forró Gyula (KTE), Holdampf Gergő (ZTE), Nebojsa Koszovics (montenegrói, Standard Liege – Belgium, ismét kölcsönbe), Aristote Mboma (kongói-finn, FC Honka – Finnország), Nagy Gábor (Haladás), Dani Ponce (spanyol, Alcorcón – Spanyolország), Rodrigo Rojo (uruguayi, CA Fénix – Uruguay), Jérémy Serwy (belga, Borussia Dortmund II – Németország), Vadász Viktor (DVTK)
Távozott/távozhat: Jarmo Ahjupera (észt, Nömme Kalju – Észtország), Darwin Andrade (kolumbiai, Standard Liege – Belgium, kölcsönbe) José María Antón (spanyol, ?), Henri Eninful (togói, KTE – kölcsön után végleg), Juanan (spanyol, ?), Lázár Bence (Nyíregyháza Spartacus – kölcsönbe), Simon Ligot (belga, Standard Liege – Belgium, kölcsönből vissza), Jean-Marc Makusu Mundele (kongói, Zulte Waregem – Belgium?), Bojan Mihajlovics (szerb, ?), Pierre-Yves Ngawa (belga, Standard Liege – Belgium, kölcsönből vissza, majd onnan Lierse – Belgium), Nikolas Proesmans (belga, ?), Lansana Sagna (szenegáli, ?), Hisham Abdallah Said (kenyai, ?), El Hadji Badiane Sidibe (szenegáli, ?), Toricska Rajmond (Kozármisleny után Salgótarjáni BTC – kölcsönbe), Bavon Tshibuabua (kongói, ?), Zamostny Balázs (Haladás – kölcsönbe)
Kiszemeltek:Guzmics Richárd (Haladás), Obeida Hattab (izraeli, legutóbb Hakoah Ramat Gan – Izrael), Németh Márió (Haladás), Szandro Cvejba (orosz, SZKA-Enyergija Habarovszk), Kim Ojo (nigériai, Genk – Belgium), David Vrankovic (ausztrál, Bonnyrigg White Eagles – Ausztrália)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik