Újpest: Korcsmár szerint Ojo kiemelkedne az NB I-ből

Vágólapra másolva!
2014.08.18. 09:50
A nigériai Kim Ojo, az Újpest kiszemeltje szombat este a VIP-páholyból nézte végig a Debrecen elleni 1–0-s győzelmet, a Kovács Zoltán sportigazgató melletti kényelmes fotelből vizslatta, vajon megérné-e neki a Megyeri útra szerződnie. Korcsmár Zsolt szerint kiemelkedne az NB I-ből a támadó.

Kim Ojo neve hallatán nem sok magyar szurkoló kapja fel a fejét, mondván, biztosan ő is csak egy a nálunk megforduló számtalan afrikai zsoldos közül, ám a 25 esztendős csatár megszerzése igazi (sportigazgatói) siker lenne.

A majd' két méter magas támadó értéke korábban a kétmillió eurót is meghaladta, a Norvégiában töltött éveit követően több nyugati klub is örömmel vitte volna, és még úgy is egymillió euró körül mozog az ára most, hogy a belga Genk színeiben némileg gyengébb szezont produkált. A német transfermarkt.de internetes oldal summázata szerint olyan labdarúgóról van szó, aki mindkét lábával hatékony, sőt az oldal szerkesztői nem tudták eldönteni, a nigériai fiúnak a jobb vagy a bal lába a jobb.

Kim Ojo az elmúlt idényt a belga Genknél töltötte, míg korábban a norvég Brann Bergennél többek között Korcsmár Zsolttal együtt szerepelt.

„Két évig voltunk csapattársak, és csak jókat tudok mondani róla – véleményezte a nigériai csatárt a magyar futballista, aki azóta már ugyancsak elhagyta Norvégiát, és a német Greuther Fürthben légióskodik. – Amikor Kovács Zoltán nálam érdeklődött Kimről, tudván, annak idején együtt futballoztunk, az volt az első reakcióm, hogy ilyen képességű labdarúgó biztosan nem igazol az NB I-be. Kim Ojo remek csatár, jól fejel, termetéhez képest rendkívül gyors, a mezőnyben is sokat fut, nálunk annak idején a Brann-nál több mérkőzést is egymaga döntött el. Mindkét idényben ő végzett a kanadai táblázat élén, rendre tíz gól felett lőtt, és rengeteg gólpasszt adott. Ha én lennék az újpestiek sportigazgatója, egyértelmű, hogy megpróbálnám a Megyeri útra csábítani.”

Korcsmár Zsolt újpesti érzelműként természetesen megtette, ami tőle tellett, tárcsázta korábbi csapattársa mobilját, hogy meséljen neki Magyarország egyik legnépszerűbb klubjáról.

„Persze hogy csak jókat mondtam neki a csapatról, igaz, rosszakat nem is igen tudtam volna... – mosolygott a labdarúgó. – Beszélgettünk a lehetőségeiről, Belgium nem jött be neki, az NB I arra biztosan jó lenne, hogy felépítse magát, rúgjon tizenöt-húsz gólt, aztán visszatérjen nyugatra. A képességei alapján simán megállná a helyét egy, a miénknél jóval erősebb bajnokságban is... Néhány napja beszéltem vele, akkor még nem döntött a jövőjéről."

Az újpestiek helyzetét nehezíti, hogy Kim Ojót 2016 nyaráig köti szerződés a Genkhez, így valószínűleg csak kölcsönbe érkezne a Megyeri útra. Ugyanakkor ne feledjük, a lilák tulajdonosa, Roderick Duchatelet belga üzletember, akinek talán lehet némi befolyása a játékosra és a Genk vezetőire is.

A csatár a vasárnapot még Budapesten töltötte, beszélgetett a lila-fehérek elöljáróival, hogy aztán némi időt kérve napokon belül döntsön a hogyan továbbról.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők: Berat Ahmeti (albán, KF Pristina – Koszovó), Forró Gyula (KTE), Holdampf Gergő (ZTE), Nebojsa Koszovics (montenegrói, Standard Liege – Belgium, ismét kölcsönbe), Aristote Mboma (kongói-finn, FC Honka – Finnország), Nagy Gábor (Haladás), Dani Ponce (spanyol, Alcorcón – Spanyolország), Rodrigo Rojo (uruguayi, CA Fénix – Uruguay), Jérémy Serwy (belga, Borussia Dortmund II – Németország), Vadász Viktor (DVTK)
Távozott/távozhat: Jarmo Ahjupera (észt, Nömme Kalju – Észtország), Darwin Andrade (kolumbiai, Standard Liege – Belgium, kölcsönbe) José María Antón (spanyol, ?), Henri Eninful (togói, KTE – kölcsön után végleg), Juanan (spanyol, ?), Lázár Bence (Nyíregyháza Spartacus – kölcsönbe), Simon Ligot (belga, Standard Liege – Belgium, kölcsönből vissza), Jean-Marc Makusu Mundele (kongói, Zulte Waregem – Belgium?), Bojan Mihajlovics (szerb, ?), Pierre-Yves Ngawa (belga, Standard Liege – Belgium, kölcsönből vissza, majd onnan Lierse – Belgium), Nikolas Proesmans (belga, ?), Lansana Sagna (szenegáli, ?), Hisham Abdallah Said (kenyai, ?), El Hadji Badiane Sidibe (szenegáli, ?), Toricska Rajmond (Kozármisleny után Salgótarjáni BTC – kölcsönbe), Bavon Tshibuabua (kongói, ?), Zamostny Balázs (Haladás – kölcsönbe)
Kiszemeltek:Guzmics Richárd (Haladás), Obeida Hattab (izraeli, legutóbb Hakoah Ramat Gan – Izrael), Németh Márió (Haladás), Szandro Cveiba (orosz, FK SZKA-Energija Habarovszk), Kim Ojo (nigériai, Genk – Belgium), David Vrankovic (ausztrál, Bonnyrigg White Eagles – Ausztrália)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik