Újpest: nem érti a csatár, hogy el akarják küldeni?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.30. 16:54
Aristote Mboma, az Újpest nyáron igazolt labdarúgója finn és kongói állampolgársággal is rendelkezik, Finnországban született, nem meglepő tehát, hogy a finn iltasanomat.fi közölt vele interjút a héten. Az azonban már meglepetés a javából, hogy a cikk szerint Mboma jól érzi magát az Újpestben, gőzerővel készül visszatérni szabadságáról – és egy szó sem esik arról, hogy a lila-fehérek kezdeményezték a szerződése felbontását.

„Berat Ahmeti, Aristote Mboma és Jérémy Serwy őszi szezonban mutatott teljesítménye alapján klubunk kezdeményezte a játékosokkal szerződésük közös megegyezéssel történő megszüntetését" – idéztük Kovács Zoltán sportigazgatót az ujpestfc.hu alapján december 9-én. Ehhez képest mit mond Mboma?idéztük Kovács Zoltán sportigazgatót az ujpestfc.hu alapján december 9-én. Ehhez képest mit mond Mboma?

„Kellemes volt az őszi szezonom, noha a gólokban van elmaradásom – idézi a finn honlap a hét magyar bajnokin lehetőséget kapó, gólt csak a Magyar Kupában (1) és a Ligakupában (1) szerző játékost. – Jobb futballista lettem Magyarországon, a játékom, az összpontosító képességem és az erőnlétem egyaránt javult."

A támadó olyannyira készül vissza Magyarországra, hogy Finnországban érvényesítette minden okmányát – a cikkből kiderül, hogy ősszel voltak „papírgondjai", csak ideiglenes engedéllyel játszhatott.

„Egy hónapos szabadságot kaptunk, de ebből csak egy hetet tölthettünk teljes pihenéssel, a maradék időre egyéni edzéstervet kaptunk – mondta a magyarországi edzésmódszerekről jó benyomást szerző és ezt a finn olvasókkal meg is osztó húszéves játékos. – Január közepén megyek vissza Budapestre, február végéig egymást érik majd az edzések, az edzőmeccsek és az edzőtáborok."

Az Újpest honlapja szerint Mboma egyelőre tagja a keretnek.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek:
Kiszemeltek: Debreceni András (DVTK), Ronnie Stam (holland, Standard Liege – Belgium), Tony Watt (skót, Standard Liege – Belgium)
Távozók: Rodrigo Rojo (uruguayi, szabadon igazolható), Berat Ahmeti (albán, szabadon igazolható), Aristote Mboma (finn, szabadon igazolható), Jérémy Serwy (belga, szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:
Dani Ponce (spanyol, AD Alcorcón – Spanyolország), Nebojsa Koszovics (montenegrói, Standard Liege – Belgium)
Távozhatnak: Jonathan Heris (belga, Charlton Athletic – Anglia)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik