Újpest: négy sérült játékost sem vittek át az új kft.-be

Vágólapra másolva!
2014.04.04. 09:53
null
Chema Antón két éve szerződött Újpestre, de az új kft.-vel az MLSZ adatbázisa szerint nincs szerződése <br />(Fotó: Szabó Miklós, archív)
A Magyar Labdarúgó-szövetség adatbázisa szerint Szélesi Zoltánon kívül – akinek az esetéről már korábban beszámoltunk – további öt játékost nem vitt át az Újpest FC a csapatot működtető új kft.-be. Az öt futballista közül négyen sérültek.

 

Az adatbank.mlsz.hu adatai szerint Chema Antónnak, Bojan Mihajlovicnak, Jarmo Ahjuperának és Filip Sztaniszavljevicsnek nincs szerződése az NB I-es labdarúgócsapatot működtető Újpest 1885 Futball kft.-vel. Ők négyen a Ferencváros elleni mai derbin egyébként sem szerepelhetnének, hiszen sérültek.

Jelen állás szerint őket, illetve Szélesi Zoltánt és még három, az első csapatban kevesebb szerepet kapó játékost, Hisham Abdallah Saidot, Molnár Sándort és Banai Dávidot (az ő átigazolásuk sem szerepel az MLSZ adatbázisában) nem vitte át az új kft.-be az indulási jog múlt heti átruházásakor az Újpest FC. Ez a helyzet azonban még változhat, már csak azért is, mert információink szerint nevezettek közül többen továbbra is a csapattal készülnek.

„Szélesi Zoltánon kívül is vannak olyan játékosok, akik még nem szerződtek át az új kft.-be, de ez nem jelent végleges állapotot. Akik eddig nem kötöttek szerződést az új céggel, jelenleg szabadon igazolhatók, és bármikor szerződtethetők. Úgy tudom, volt olyan futballista, aki maga nem kívánta folytatni a közös munkát, és volt olyan is, akit nem marasztalt a klub, de hangsúlyozom, bármikor születhetnek még új megállapodások" – fogalmazott a Nemzeti Sport Online megkeresésére az Újpest ügyvédje, Visontai Csongor, aki az egyes ügyekről külön nem tudott nyilatkozni.

A jogi képviselő Szélesi Zoltán példáján keresztül arról is beszélt, milyen lehetőségei vannak azoknak, akik a régi kft.-ben maradtak, és nem is fognak már újhoz igazolni.

„Szélesi Zoltánnak joga van felmondania a szerződését a régi kft.-vel, és másik klubhoz szerződhet. Ebben az esetben kártérítésre tarthat igényt, ha az új csapatánál kevesebbet keres, mint az Újpest FC-nél, a kártérítés alapja a különbözet összege lehet. Amennyiben pedig marad a régi kft.-nél, úgy is jár neki a szerződésben rögzített munkabére" – fogalmazott Visontai, aki szerint az ilyen követelések teljesíthetősége miatt is helyezett letétbe egy nagyobb összeget az Újpest FC tulajdonosa, Roderick Duchatelet.

Más kérdés, hogy Szélesi már csak a márciusban – a több játéklehetőség reményében – módosított, alacsonyabb összegű fizetése után járó összegre tarthat igényt. A klub jogi képviselője szerint azonban a játékos is tisztában volt azzal, amikor az új szerződést aláírta, hogy a régi kft.-t felszámolhatják.

LABDARÚGÓ NB I, 23. FORDULÓ
IdőpontMérkőzés (Tv)
Április 4., péntek
17.00
Puskás Akadémia FC–Szombathelyi Haladás (Tv: Sport 1)
Vad II István
19.00
Újpest FC–Ferencváros (Tv: Duna)
Farkas Ádám
Április 5., szombat
14.00
Budapest Honvéd–Diósgyőri VTK (Tv: Duna)
Erdős József
16.00Lombard Pápa–Pécsi MFC (Tv: Sport 1)
Fábián Mihály
16.00
MVM-Paks–MTK Budapest
Iványi Zoltán
18.00KTE-Phoenix MecanoVideoton (Tv: Sport 1)Andó-Szabó Sándor
20.00Debreceni VSC-Teva–Győri ETO FC (Tv: Sport 1)Kassai Viktor
Április 7., hétfő
20.45Kaposvári Rákóczi–Mezőkövesd (Tv: m2)
Szabó Zsolt
TABELLA ♦ GÓLLÖVŐLISTA ♦ MENETREND ♦ EREDMÉNYEK

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik