Újpest: elege van a belga tulajdonosnak, bekeményít

Vágólapra másolva!
2013.02.04. 21:01
Roderick Duchatelet, az Újpest FC elnök-tulajdonosa a labdarúgó NB I-ben szereplő csapat hivatalos honlapján kiadott közleményben tisztázta álláspontját a klub bizonyos vitás ügyeivel kapcsolatban. Kifejtette: elege van, és kemény jogi fellépést helyezett kilátásba.

„Mint ahogyan azt már a legtöbb szurkolónk tudja, a klub átvételével kapcsolatban felmerült néhány furcsaság. Ezek miatt jelenleg több mint negyven polgári vagy munkajogi ügy van folyamatban, és sok üggyel kapcsolatban büntetőfeljelentést is tettünk" – kezdődik a közlemény, amelyben Roderick Duchatelet hangot ad elkeseredésének a klubtól elbocsátottak eredményes „jogi kiskapukeresése", illetve az ebből következő súlyos költségek láttán.

Duchatelet egy példán keresztül világítja meg a jogi csűrés-csavarás súlyos költségvonzatát – bár nevet nem említ, alighanem a Kecskemétre távozó és az újpesti klubbal munkaügyi perben álló Rajczi Péter ügyéről van szó –, magát az összes tartozást kifizető „hülye külföldiként" aposztrofálja, majd leszögezi:

„Én eddig nem nyújtottam be keresetet és nem tettem feljelentést a játékos ellen, annak ellenére, hogy ami történt, azt az én országomban bűncselekményként kezelik. Összesen annyit tettem, hogy felbontottam a szerződését. Igen, egyoldalúan. Próbáltam klubot találni neki, és több tisztességes lehetőséget továbbítottam felé. És mit tett a játékos azért cserébe, hogy normálisan bántam vele? Mivel a próbálkozás nem kerül semmibe, munkaügyi keresetet nyújtott be és a klubtól további súlyos milliókat követel. Nyilvánvalóan, ez az eset a legrosszabb, de nem ez az egyetlen. Elegem van."

A tulajdonos kifejti: a jövőben az Újpest FC Kft. ellen keresetet benyújtók „teljes védekezésre" számíthatnak, „ami magában foglalja esetenként a szerződések furcsa körülményeinek ismertetését, és a jó erkölcsbe ütköző tartalmak nyilvánosságra hozatalát is".

„Arra fogom kérni az ügyvédeimet – fogalmaz a közleményben Duchatelet –, hogy tegyenek meg mindent azért, hogy polgári úton visszakövetelhessük a pénzt, és ezzel egy időben büntetőfeljelentést teszek majd, hogy azok az emberek megkapják méltó büntetésüket, akik ezeket az ügyleteket kitalálták és azok is, akik segítettek ezt megvalósítani."

Duchatelet ugyanakkor nem zárja ki a lehetőségét annak, hogy a klub vezetőit partnerként kezelő vitás felekkel megállapodjon.

„Akkor fogjuk tudni tisztességgel végezni a munkánkat és visszajuttatni az Újpest FC-t oda, ahová igazán tartozik, ha mindenki tiszta szívvel és megfelelő erkölcsi tartással végzi munkáját. Hajrá lilák!" – végződik a közlemény az ujpestfc.hu-n.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik