Újpest: A huligánoknak nincs helyük a stadionban - Kovács Z.

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.09. 14:34
Kovács Zoltán, a labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest sportigazgatója a Magyar Lelátónak adott hosszabb interjújában elmondta, tökéletesnek mondható viszonya volt labdarúgóként a közönséggel, a huligánoknak viszont nincs helyük a lelátókon.

„Nagyon jó, szinte tökéletesnek mondható – mondta Kovács Zoltán a Magyar Lelátónak a szurkolókkal kapcsolatos viszonyával kapcsolatban. – Magam is sokszor találkoztam velük, beszélgettünk, mert kíváncsi voltam a lelki világukra. A klub iránt érzett hűségük, szeretetük fantasztikus, erre mindenképp büszkének kell lenni.”Kovács Zoltán a Magyar Lelátónak a szurkolókkal kapcsolatos viszonyával kapcsolatban. – Magam is sokszor találkoztam velük, beszélgettünk, mert kíváncsi voltam a lelki világukra. A klub iránt érzett hűségük, szeretetük fantasztikus, erre mindenképp büszkének kell lenni.”

A huliganizmus ugyanakkor más téma.

„Úgy gondolom, azon nem kell vitatkozni, hogy a lelátón rendnek kell uralkodnia, amibe természetesen belefér az, hogy az ultrák rendkívüli hangulatot teremtsenek a stadionban. Ellenben nem fér bele a verekedés és az erőszak. Igen, a nézőtéren sok a csúnya verbális megnyilatkozás, és persze ezt is meg lehet változtatni, de nem erőnek erejével, talán ezt az általános iskolában kéne elkezdeni. Ez nem csak az ultrákra jellemző, nem lehet csak rájuk fogni, hiszen a VIP-páholyban is lehet hallani hasonlókat. Igaz, őket nem büntetik meg. Úgy gondolják, hogy megengedhetik maguknak, de szerintem nem, én legszívesebben kivezettetném őket. Viszont vannak olyan szurkolói csoportok, amelyeket huligánoknak nevezhetünk, nekik valóban nincs helyük a stadionokban.”

„Személyes tapasztalatból mondhatom, hogy ide, Újpestre bátran jöhetnek a családok, gyerekek. Én nagyon örülök például, ha a fiaim itt vannak, és kijönnek a mérkőzésekre. Azt veszem észre, hogy nem arra figyelnek, hogy mit mondanak más szurkolók, de ha mégis megragad bennük, az az én felelősségem, hogy elmagyarázzam nekik, mi miért van, és hogy mire koncentráljanak. Tíz év múlva, ha szurkolók lesznek, nem az az elvárás, hogy csúnyán beszélni és verekedni kell a stadionban, hanem az, hogy szeresse az Újpestet, és szurkoljon a klubnak.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik