Az Újpest lépéseket tesz a nemzetközi kupáért; Balajcza megmondta....

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.18. 10:38
null
Balajczát nyomasztja, hogy Újpesten eddig csak egy ezüstérem jutott neki (Fotó: Korponai Tamás)
Az Újpest FC labdarúgócsapata ma sajtóreggelit tartott, amelyen Dr. Gyarmati Eszter ügyvezető, Balajcza Szabolcs csapatkapitány, az együttes csatára, a télen a Puskás Akadémiától kölcsönbe érkező Lencse László, illetve Ágai Kis András kommunikációs igazgató vett részt a klub részéről.

 

LENCSE JÖVŐJE BIZONYTALAN

„Mostanában nem igazán jön ki a lépés, a csapatnak és nekem sem – kezdte a beszélgetést a télen kölcsönbe érkező Lencse László, aki tíz meccsen három gólt szerzett az Újpestben tavasszal. A csatár az NSO azon kérdésére is válaszolt, jelent-e nyomást számára, hogy az őszi házi gólkirály, Mbaye Diagne helyére jött. – A Diagne-kérdés kicsit már lerágott csont. Nem jelent nyomást, hogy gólokat várnak tőlem, hiszen ez természetes, főleg Újpesten.”

Lencsétől arra is rákérdeztünk, milyen szemmel nézi a Puskás Akadémia szereplését, hiszen könnyen lehet, hogy miközben az Újpesttel a dobogóért harcol, a PAFC kiesik az NB I-ből.

„Bízom benne, hogy nem esik ki a csapat, de egyelőre nem tudom, hogyan alakul a jövőm, és hogy ha kiesne a Puskás Akadémia, az befolyásolná-e a helyzetemet. Az is lehet, hogy maradok Újpesten, de a szerződésem a Puskás Akadémiához köt, lesznek még egyeztetések ez ügyben” – fogalmazott Lencse.

BALAJCZA A CSAPATEGYSÉGRŐL...

Balajcza Szabolcs a szerda-szombat ritmusú meccsek kapcsán elmondta, örül neki, mert ezzel a bajnokság is fejlődhet, de ehhez mindenkinek idomulnia kell még, főleg a regeneráció terén.

A kapus a csapat szerepléséről is beszélt, és kérdésünkre a csapategységre is kitért.

„A három kiesőjelölt ellen egy pontot szereztünk, ha elmegy a dobogó, akkor ezen. A Magyar Kupa-győzelemre több esély van. Én úgy gondolom, hogy minden meccsen meg kell szakadni. Vannak olyan emberek, akik jönnek, edzenek, játszanak, aztán hazamennek, majd felveszik a fizetésüket. Le kell ülni, meg kell beszélni, mik a célok. Szerintem ez egy jó társaság, jó elegyet alkotnak a rutinos és a fiatal játékosok, illetve a magyarok és a légiósok, de tisztázni kell, mit is szeretnénk. Lehet, hogy valakinek az a célja, hogy máshova tudjon szerződni, másnak pedig az, hogy minél sikeresebb legyen a csapattal. Ennek a rendezése folyamatban van, de ezek olyan hálószobatitkok, amelyekről nem szeretnék bővebben beszélni. Engem nyomaszt az, hogy tíz éve vagyok itt, és a bajnokságban csak egy ezüstérmem van, ami az én felelősségem is. Egy-egy rossz meccs után, mint amilyen például a Debrecentől elszenvedett vereség, éjszakákon át nem alszom. Elveszett a korábbi játékunk, arra a szintre kell visszahoznunk magunkat.”

STADIONREKONSTRUKCIÓ – KÖLTÖZIK A TÁBOR; A NEMZETKÖZI KUPÁRÓL MÉG NEM MONDTAK LE

Szóba került a stadionrekonstrukció. A munkálatok április első napjaiban már elkezdődtek, de a látványos szakasz a bajnokság befejezése után kezdődik. Azt egyelőre nem tudni, hogy a következő szezon elején hol játszik majd a csapat a hazai meccsein. A stadionrekonstrukció nyolcszázmilliós projekt, aminek a szurkolók szempontjából az egyik leglátványosabb része az lesz, hogy a tábor visszakerül a Megyeri út felőli lelátórészre.

Dr. Gyarmati Eszter ügyvezető kérdésünkre arról is beszélt, hogy a klub az előző és még a következő idényben is érvényben lévő nemzetközi eltiltása ellenére nem mondott le arról, hogy a nemzetközi kupában induljon. A Magyar Labdarúgó-szövetség licencadó testülete első fokon jövő héten dönt a nemzetközi licencről, és ezzel párhuzamosan a klub az UEFA-hoz fordul méltányosssági kérelemmel, hogy szerepelhessen a nemzetközi porondon.

MAGYAR KUPA 8600-AN A FRADI ELLEN, BALAJCZÁNAK HIÁNYOZNAK AZ FTC-ULTRÁK

A május 7-i, Üllői úti Újpest–FTC Magyar Kupa-döntő kapcsán elhangzott, hogy eredetileg nyolc-nyolcezer jegyet kapott volna a két klub, de megegyeztek, hogy nem lesz semleges szektor, így 8600-8600 belépőn osztozik a két csapat. Az is eldőlt, hogy a ferencvárosi drukkerek a szokásos, szkenneres beléptetéssel juthatnak be a stadionba. Balajcza Szabolcs elmondta, ő döntött arról, hogy a vendégöltözőben öltöznek (bár pályaválasztóként dönthetett volna a Fradi öltözője mellett is), viszont hazai mezben szerepelnek majd. Szó esett a szurkolókról is.

„Nekem újpestiként is rossz volt, hogy a legutóbbi, FTC elleni meccsünkön nem voltak bent a Fradi ultrái, és nem a tábor előtt tudtuk legyőzni a Fradit. Ha a szombati bajnokin sem jönnek be, akkor megint leszurkoljuk őket" – nyilatkozta Balajcza Szabolcs.

Az Újpest kapusa hozzátette, biztos benne, hogy a két csapat következő, szombati bajnokiján sem tartalékolnak majd az együttesek, függetlenül attól, hogy a május 7-i Magyar Kupa-döntőnek nagyobb tétje lesz mindkét klub szempontjából.

VIGNJEVICS, KABÁT, BALOGH

Gyarmati Eszter az NSO-nak megerősítette, hogy Nebojsa Vignjevics vezetőedzőnek nyáron lejár a szerződése a klubnál, de már megkezdődtek a tárgyalások a hosszabbításról. A szintén lejáró szerződésű Kabát Péterrel még nem kezdődtek meg az egyeztetések, ugyanakkor az ügyvezető azt a korábbi hírünket is megerősítette, hogy Balogh Balázs esetében érvényesítette a klub az opcióját, így neki meghosszabbodik a nyáron lejáró szerződése (azt nem hozta nyilvánosságra a klub, hogy az új szerződés meddig szól).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik