Több százezer eurót nyerhet a Fradi, ha Mateos aláír Kakáékhoz

Vágólapra másolva!
2015.07.22. 14:44
null
Mateos (44) hamarosan távozik a Fraditól – Amerikában folytathatja a pályafutását (Fotó: Szabó Miklós, archív)
Hamarosan lezárulhat David Mateos átigazolási ügye a Ferencvárosnál. A Nemzeti Sport értesülései szerint a védő közel áll ahhoz, hogy aláírjon az amerikai profi ligában (MLS) szereplő Orlando Cityhez – az üzlettel a Fradi duplán jól járhat.

 

Korábban a Nemzeti Sport Online adta hírül elsőként, hogy David Mateos távozna a Ferencvárostól, az Egyesült Államokból is érdeklődnek iránta, és kikerült a Fradi első keretéből.

Az FTC vezetőedzője, Thomas Doll múlt héten meg is erősítette az NSO értesüléseit, hogy Mateos távozni szeretne, ezért nem készült a többiekkel a Zeljeznicar elleni El-selejtezőre.

Legfrissebb értesüléseink szerint Mateos azóta előrehaladott tárgyalásokat folytat a brazil Kakát is foglalkoztató Orlando Cityvel, és az egyeztetések jó eséllyel szerződéskötéssel zárulhatnak, akár már a héten.

Mateos és a Fradi között korábban abból adódott nézeteltérés, hogy a Real Madridtól szerződtetett, még egy évig élő szerződéssel rendelkező futballista ingyen szeretett volna távozni, de úgy tudjuk, az amerikai klub hajlandó áldozni a megszerzéséért, mintegy kétszázezer eurót (61.7 millió forint) – bár lehet, hogy ezt az összeget hivatalosan végül Mateos fizeti ki a magyar klubnak, de ez a lényegen nem változat.

A Fradi szépen kereshet rajta, hiszen a kétszázezres bevétel mellett a kasszában marad az az alsó hangon számolva is legkevesebb 144 ezer eurós összeg (44.4 millió forint), amit egy évre fizetés címén kellett volna átutalni a védőnek. Mateos ugyanis nem számított az olcsójánosok közé, gázsijával az NB I egyik legjobban fizetett futballistája volt, ami nem csoda, hiszen 2011-ben bruttóban ötszázezer eurós fizetésért írt alá a Real Madridhoz, amelytől 2013-ban érkezett a Ferencvároshoz. A magyar klub átigazolási díjat nem fizetett érte.

Összesen mintegy 106 millió forintnak megfelelő összeget nyerhet az FTC Mateos távozásán.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL

Érkezők: Haraszti Zsolt (Paks), Leandro de Almeida (Omonia – Ciprus, szabadon igazolhatóként), Radó András (Haladás), Cristian Ramírez (ecuadori, Fortuna Düsseldorf – Németország, kölcsön után végleg), Stanislav Sesták (szlovák, VfL Bochum – Németország, szabadon igazolhatóként)

Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők: Kunsági Roland (Mezőkövesd), Péter Antal (Soroksár) Simita Gergő (Soroksár)

Az utánpótlásból felkerültek: Dragóner Filip, Lakatos István, Nyéki Márk, Varga Ádám (profi szerződést kaptak)

Kiszemeltek:

Távozók: Bosnjak Predrag (szerb-magyar, nyíregyházi kölcsön után Haladás), Philipp Bönig (német, szabadon igazolható), Buzsáky Ákos (szabadon igazolható, érdeklődik iránta: RAFC), Vladan Csukics (szerb, szabadon igazolható), Tomislav Havojic (horvát, szabadon igazolható), Hidvégi Sándor (dunaújvárosi kölcsön után szabadon igazolható), Stjepan Kukuruzovic (horvát, FC Vaduz – Liechtenstein*), Benjamin Lauth (német, szabadon igazolható), Nagy Dániel (Würzburger Kicker – Németország), Tarczy Pál (Kisvárda, szabadon igazolhatóként), Jack Tuijp (holland, helmondi kölcsön után FC Volendam – Hollandia), Ugrai Roland (Haladás)
Kölcsönbe távozók: Csilus Tamás (pápai kölcsön után Kisvárda), Korozmán Kevin (Soroksár)

Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Mateo Pavlovic (horvát, Werder Bremen – Németország)

Távozhatnak: Dibusz Dénes (érdeklődik iránta: Hertha – Németország), David Mateos (spanyol, érdeklődnek iránta: Orlando City – Egyesült Államok), Kunsági Roland (Mezőkövesd), Péter Antal (Soroksár) Simita Gergő (Soroksár)
* Az FC Vaduz liechtensteini csapat, de a svájci élvonalban szerepel.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik