Thomas Doll: Megtaláltuk az utat, amit kerestünk

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.09. 23:01
A Ferencváros  5–2-es győzelmet aratott a Vasas ellen a Groupama Arénában. A mérkőzés után Thomas Doll elégedetten értékelt, a sajtótájékoztatón elmondta, egészen más szellemiség uralkodik az öltözőben, mint korábban, és úgy érzi, megtalálták az utat, amit az elmúlt hetekben kerestek. Michael Oenning komoly kritikát nem tudott megfogalmazni a játékosaival szemben, Szivacski Donát két sárgáját is jogosnak tartja, azt azonban megjegyezte, hogy a játékvezető kicsit egyoldalúan osztogatta a lapokat.


A Ferencváros vezetőedzője, Thomas Doll természetesen elégedett volt az 5–2-re megnyert mérkőzés után.

„Jó meccset láttunk a csapattól, örülök, hogy volt morális tartásunk és kétszer is visszajöttünk hátrányból. A találkozó elején kicsit nehezen találtunk önmagunkra, annak ellenére, hogy az első öt percben jól játszottunk. Utána azonban percről percre lehetett érezni, hogy egyre jobban érzik magukat a pályán a játékosok, majd a félidőben néhány dolgot megbeszéltünk, ennek tükrében egészen remekül sikerült a második játékrész. Néhány fontosabb játékos visszatérésével több opciónk nyílt az összeállításra és így a játék képe is egészen máshogyan nézett ki, mint az elmúlt hetekben. Jó volt látni, hogy egységes volt a csapat."

Hozzátette, aki ért egy kicsit is a labdarúgáshoz, az tudja, hogy annak az együttesnek időre van szüksége, hogy összeálljon a játéka, amelynek sok a sérültje illetve az új igazolásai nem érkeztek meg időben. Mint mondta, ha Hajnal Tamás Gera Zoltán, Bőle Lukács, Julian Koch és Janek Sternberg is felépül, akkor még nagyobb merítési lehetősége lesz a gárda összeállítására.

A három gólt szerző Varga Rolandotakit a Videoton ellen még azért cserélt le a félidőben, mert elégedetlen volt a játékával – külön kiemelte:

Varga Roland egy fenomén. Gyors, jó a lövőtechnikája, s bár az első félidő elején volt néhány eladott labdája, végig égett benne a vágy, hogy célba vegye a góllövőlista élét. Miután James elkaszálta a tizenhatoson belül, egy darabig még a földön feküdt, de amikor látta, hogy tizenegyes, nagyon gyorsan felkelt, mert mindenképpen ő akarta lőni a büntetőt. A válogatottnál és az elmúlt bajnoki mérkőzéseken is megmutatta, mennyire értékes játékosa a Ferencvárosnak."

A sajtótájékoztató zárásaként elmondta, hogy hihetetlenül fontos volt megnyerniük ezt a meccset.

„Az öltözőben új, friss szelek fújnak, egészen más szellemiség lett úrrá, valószínűleg érezték a fiúk is, hogy ma nagyszerű teljesítményt nyújtanak. Megtaláltuk azt az utat, amit kerestünk, s bár még vannak olyanok, akiktől több kell, alapvetően ma megmutattuk, mire képes ez a csapat."

A Vasas vezetőedzője, Michael Oenning arról beszélt, hogy a vereség ellenére azt a támadófutballt játszotta az együttese, amit a bajnokság folytatásában is elvár tőlük.

„Elvesztettük ezt a meccset, de azt is meg kell nézni, hogyan alakult ki ez az eredmény. Az első félidőben időnként tökéletesen futballoztak a játékosaim, azt csinálták, amit szerettem volna látni a pályán. Kétszer is vezettünk, a második kapott gól korán jött, de végig arra törekedtünk, hogy megnyerjük a mérkőzést."

Úgy véli, a kiosztott lapok nagyban befolyásolták az összecsapást:

Sok volt a sárga lap, ráadásul szerintem kicsit egyoldalúan osztotta ki őket a játékvezető. A kiállítás fordulópontot jelentett, határozottan más irányt vett a mérkőzés, ahogy ez ilyenkor lenni szokott. De tíz emberrel is próbáltunk előremenni, három–kettőnél nem sokon múlott, hogy kiegyenlítsünk, és voltak további helyzeteink is. Nem tudok komolyabb kritikát megfogalmazni a játékosaim felé, mindent megtettek a győzelem érdekében. Ma ez így jött össze, azonban a helyén kezeljük a dolgot. Viszonylag kevés csapat játszik támadófutballt a Ferencváros otthonában, a 80. percig ráadásul sokesélyes volt a mérkőzés. Látszott is a végén, hogy az ellenfelünk mennyire örült a győzelemnek."

Szivacski Donát kiállítására külön is kitért:

„Az első sárga lapot jogosnak érezzük, az egy technikai szabálytalanság volt. A másodikra sem mondom, hogy jogtalan lett volna, de az átgondolandó, ahogy ez a szituáció kialakult. Azt nem gondolom, hogy fegyelmezetlen lett volna a játékosom, egyszerűen szerencsétlenül jött ki, hogy rövid időn belül kettő sárgát is kapott."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik