FTC: Három hónap alatt nem lettem rosszabb edző – Doll

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.28. 07:19
Sok a sérült, nincs meg az a minőségi játék, ami az elmúlt években – ebben látja Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője a Videoton elleni 3–1-es vereség okát. A vasárnap esti mérkőzés utáni sajtótájékoztatón szóba került a Midtjylland elleni El-selejtező kiváló első félideje is, erre a német tréner hevesen reagált. A győzelme után a tabella élére ugró Videoton szakvezetője, Marko Nikolics a meccsen látottakkal elégedett volt, azt azonban elmondta, néhány játékosa az elmúlt hetek erőltetett menete után nincs jó formában fizikailag.    

„Ma egy átlagos teljesítmény elég volt a Videotonnak ahhoz, hogy három pontot szerezzen – kezdte az értékelést a meccs utáni sajtótájékoztatón Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője. – Hiányzott a minőségi teljesítmény a játékunkból, nagyon sok sérültünk van, sokan nem tudnak rendesen edzeni, így gyakorlatilag most ezt a futballt tudjuk prezentálni. Ez nem az a játék, amit elképzeltem, amit szeretnék látni, de jelenleg csak ennyi telik tőlünk. Csalódottak vagyunk, főleg én, mert az előző években el voltam kényeztetve a jó játékunkkal. Amit most nyújtunk, az nem elegendő, ezt bizonyítja a Videoton elleni mérkőzés is. Bízom benne, hogy rövid időn belül számíthatok azokra, akik jelenleg sérüléssel bajlódnak, esetleg tudunk egy-két új labdarúgót szerződtetni.”Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője. – Hiányzott a minőségi teljesítmény a játékunkból, nagyon sok sérültünk van, sokan nem tudnak rendesen edzeni, így gyakorlatilag most ezt a futballt tudjuk prezentálni. Ez nem az a játék, amit elképzeltem, amit szeretnék látni, de jelenleg csak ennyi telik tőlünk. Csalódottak vagyunk, főleg én, mert az előző években el voltam kényeztetve a jó játékunkkal. Amit most nyújtunk, az nem elegendő, ezt bizonyítja a Videoton elleni mérkőzés is. Bízom benne, hogy rövid időn belül számíthatok azokra, akik jelenleg sérüléssel bajlódnak, esetleg tudunk egy-két új labdarúgót szerződtetni.”

Hozzátette, voltak lehetőségeik a találkozón, és ha 1–0-nál ezek valamelyikét kihasználják, akkor máshogy alakul az összecsapás. Kettő nulla után azonban akadtak olyan periódusok, amikor örülhettek, hogy az ellenfél nem növelte tovább az előnyét. Elmondta: Varga Rolandot nem sérülés miatt cserélte le a szünetben, hanem mert egyszerűen nem játszott jól.

Ezután szóba került a Midtjylland elleni Európa-liga-selejtező első félidejében mutatott kiváló produkció, amire Doll az addigiaknál hevesebben reagált, és elmondta, nem gondolja úgy, hogy három hónap alatt rosszabb edzővé vált volna, s újra hangsúlyozta, hogy csapata játékának minőségén kell javítani.

„Szokatlan meccs volt, legalább három órán keresztül tartott, ám nem is ez a fontos, hanem a győzelem. Illetve az, hogy amiről a mérkőzés előtt beszéltünk, azt nagyjából sikerült megvalósítani – mondta Marko Nikolics, az NB I-es tabellán jelenleg élen álló Videoton vezetőedzője. – Természetesen csalódást jelentett a nemzetközi kupából való kiesés, de el kell ismerni, hogy talán nem is álltunk készen százszázalékosan. Ezen azonban muszáj túllépni, a bajnokságra kell koncentrálnunk, amit szeretnénk megnyerni. Ennek fényében nagyon fontos, hogy legyőztük a Ferencvárost, a három pont megszerzése mellett az önbizalom növelése miatt is.”

A játékosok mentalitásával maximálisan elégedett volt, nem is érti azokat a hangokat, amelyek az elmúlt napokban arról szóltak, hogy ezzel gond lenne. Az együttes dicsérete mellett köszönetet mondott a szurkolóknak, akik az áramszünet miatt világítás nélkül maradó Pancho Arénában a hosszas várakozás ellenére kitartottak a meccs folytatásáig.

Arra is kitért, hogy az elmúlt hetekben a többi NB I-es csapattal ellentétben sokkal több, egészen pontosan tizennégy találkozót játszottak, ami elég fárasztó volt. Ez lehet talán az oka annak, hogy az utóbbi időszakban néhány futballista nem volt a legjobb formában fizikailag.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik