Szlovákia: korábbi fradista javasolta az új „himnusztörvényt” – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2019.04.05. 14:52
A Blikk arról ír, hogy Dusan Tittel mellett a Ferencváros korábbi játékosa, Tibor Jancula volt a másik, aki kezdeményezte a szlovák országgyűlésnél azt a törvénymódosítást, melynek értelmében május 15-től büntetendő lesz rendezvényen olyan külföldi ország himnuszát elénekelni, amelynek nincs jelen hivatalos küldöttsége.

A most 49 esztendős, 29-szeres szlovák válogatott labdarúgó nemcsak az FTC-ben, hanem 1990 és 1993 között a DAC-ban is játszott. Jancula tíz mérkőzésen egy gólt szerzett a zöld-fehéreknél a 2001–2002-es idényben, melynek végén bajnoki ezüstérmet nyert a csapattal. Egyetlen találatát a Vidi ellen 4–0-ra megnyert meccsen szerezte 2001 augusztusában, ezen a mérkőzésen rajta kívül Hrutka János, Gera Zoltán és Szűcs Lajos talált be.

Az új törvény értelmében május 15. után tilos bármilyen rendezvényen lejátszani vagy elénekelni annak a külföldi országnak a himnuszát, amelynek nincs a helyszínen hivatalos küldöttsége.

Ez alapján például egy március 15-i koszorúzás vagy egy DAC-mérkőzés alkalmával is büntethető, ha elhangzik a Himnusz. A március végén elfogadott jogszabály szerint akár 7000 eurós bírság járhat a törvény megszegéséért.

JANCULA EGYETLEN GÓLJA A FERENCVÁROSBAN 3:10-TŐL

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik