Szentes lemondott Diósgyőrben, Kovac veszi át a csapat irányítását

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.17. 19:31
null
Kovac Zoltán veszi át a DVTK irányítását (Fotó: dvtk.eu)
A Nemzeti Sport információi szerint Szentes Lázár lemondott a labdarúgó NB I-ben szereplő Diósgyőr szakmai igazgatói posztjáról, és az első csapat irányítását a már eddig is a klubnál dolgozó Kovac Zoltán veszi át. A DVTK nem sokkal később hivatalos honlapján megerősítette értesüléseinket, és bejelentette, hogy az eddig az utánpótlás-képzési igazgatóként dolgozó belgiumi-magyar szakember az idény végéig látja el a vezetőedzői feladatokat.

Mint korábbi hírünkben jeleztük, a Nemzeti Sport Online a nap folyamán több forrásból is úgy értesült, holnaptól már nem Szentes Lázár irányítja a DVTK NB I-es labdarúgócsapatát.

Nem sokkal ezután klubközeli forrásból is megerősítették információnkat, majd a csapat hivatalos honlapján jelentette be, hogy Szentes Lázár szakmai igazgató lemondott posztjáról. Helyét a szezon végéig Kovac Zoltán veszi át, ő már korábban, Sisa Tibor lemondásakor is szóba került mint lehetséges utód. A korábban évekig Belgiumban dolgozó Kovac Zoltán tavaly augusztusban utánpótlás-képzési igazgatóként került a DVTK-hoz.

„A Siófok elleni, elveszített találkozó másnapján Szentes Lázár, a DVTK vezetőedzői feladatokat is ellátó szakmai igazgatója a csapat sikeres szereplése érdekében felajánlotta lemondását – tájékoztatta Dudás Hunor, a DVTK-t működtető Diósgyőr FC Kft. ügyvezető igazgatója a dvtk.eu-t. – A lemondást a klubvezetőség elfogadta.”

„Szentes Lázár távozásával lezárult egy hároméves ciklus a DVTK történelmében – folytatta Dudás Hunor. – Nem túlzok, ha azt mondom, mínuszról indultunk 2010 őszén, amikor nemcsak a csapat állt távol az első osztálytól, hanem a körülmények sem voltak méltóak egy százéves klubhoz. Szentes Lázár szakmai igazgatónak jelentős érdemei vannak abban, hogy visszajutott a DVTK az NB I-be, és ezzel párhuzamosan sikerült elkezdeni a klub utánpótlásának rendbetételét is, aminek az U19-es csapat feljutása volt az első eredménye. Az OTP Bank Liga előző kiírásában stabil NB I-es csapatot sikerült kialakítani, az idén pedig már a bajnokság rajtjától nem magunk mögé, hanem előre figyelhettünk, még ha most egy kicsit távol is kerültünk az élmezőnytől. Köszönjük Szentes Lázár munkáját, további pályafutásához sok sikert kívánunk!”

„Szentes Lázár távozásával megszűnik a szakmai igazgató pozíciója, a következő szezon kezdetére kialakítjuk az új klubstruktúrát. Az átmeneti időszakban házon belül oldjuk meg a vezetőedzői poszt betöltését. A bajnokságból hátralévő hét mérkőzésen a pro licenccel rendelkező Kovac Zoltán utánpótlás szakmai igazgató megbízott vezetőedzőként irányítja az első csapat munkáját. A szakmai stáb további összetétele változatlan marad” – zárta mondandóját a klubvezető.

Mint ismeretes, a Diósgyőr a legutóbbi két bajnokiját, a Paks és a Siófok ellen is elveszítette, Szentes Lázár a tegnapi, siófoki 3–0-s vereség után döntött a lemondás mellett, ezt a klub vezetősége el is fogadta. Kovac a hétvégén a Ferencváros ellen dirigálhatja először a csapatot.

A 2012-2013-AS SZEZON EDDIGI EDZŐVÁLTÁSAI
2012. augusztus 1.: Kis Károly helyett Máté Csaba (Paks, ideiglenesen)
2012. augusztus 20-21.: Détári Lajos helyett Ricardo Moniz (FTC)
2012. augusztus 27.: Bene Ferenc helyett Kovács László (Pápa, ideiglenesen)
2012. augusztus 30.: Máté Csaba helyett Tomiszlav Szivics (Paks)
2012. szeptember 1.: Kovács László helyett Zsivóczky Gyula (Pápa)
2012. szeptember 17.: Török László helyett Szabó István (Kecskemét, megbízottként)
2012. szeptember 28.: Szabó István helyett Horváth Ferenc (Kecskemét)
2012. november 22.: Sisa Tibor helyett Szentes Lázár (Diósgyőri VTK)
2013. január 4-5.: Supka Attila helyett Lőrincz Emil (vezetőedző)/Márton Gábor (edző) (Pécs)
2013. január 7.: Paulo Sousa helyett José Gomes január 20-án (Videoton)
2013. február 14.: Simon Antal helyett Mészáros Ferenc? (Egri FC)
2013. március 5.: Jos Daerden helyett Marc Leliévre (Újpest, ideiglenesen)
2013. április 17.: Szentes Lázár helyett Kovac Zoltán (DVTK)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik