Sousa célja a nemzetközi kupa; munkájára felfigyeltek Angliában

Vágólapra másolva!
2012.10.08. 10:00
null
Paulo Sousa a következő szezonban is mindenképp nemzetközi kupában akar szerepelni a Vidivel (Fotó: Fuszek Gábor, archív)
Míg itthon ma már elsősorban a Videoton Ferencvárostól elszenvedett 2–1-es veresége szolgáltat témát, Angliában arról cikkeznek, hogy a fehérváriak vezetőedzője, Paulo Sousa figyelemre méltó munkát végez Magyarországon, és erre hamarosan nyugat-európai csapatok is felfigyelhetnek. 

 

SOUSA: JÖVŐRE IS VALAMELYIK NEMZETKÖZI KUPÁBAN AKARUNK INDULNI!

„NAGYSZERŰ ÉS ÉRTÉKES GYŐZELEM”

„Nagyszerű és értékes győzelmet arattunk, ellenfelünk ugyanis a Sporting ellen bizonyította, hogy remek csapat. A Diósgyőr után a Videotont is legyőztük, két mérkőzésen hat pontot gyűjtöttünk, vagyis újabb lépést tettünk céljaink elérése felé. Böde Dániel erősségét mutatja, hogy kiélezett helyzetekben rendkívül fontos gólokat szerez. Amikor idekerült a Ferencvároshoz, még rossz erőállapotban volt, nagyon sokat foglalkoztunk vele, hogy utolérje magát” – nyilatkozta a tegnapi győzelem után a Sport Televíziónak a Ferencváros vezetőedzője, Ricardo Moniz.

„Hadd kezdjem azzal, hogy gratulálok a Fradinak, mert ezen a mérkőzésen megérdemelten győzött. Voltak olyan meccseink, amelyeken jól játszottunk, mégsem nyertünk, ez azonban más volt – kezdte a tegnapi 2–1-es vereség utáni értékelését Paulo Sousa, a Videoton vezetőedzője, aki nem akart az Európa-liga miatti rotációval takarózni.

„Nem szeretném erre fogni, mert mindig is azt hangoztattam, hogy a Videoton nem tizenegy játékosból áll. Aki a keret tagja, abban maximálisan megbízom. Más kérdés, hogy bár néhányan kétségkívül remek képességekkel vannak megáldva, még fejlődniük kell. Amíg néhány játékosomat sérülésveszély miatt kellett pihentetnem, másoknál a mentális fáradtság jelei mutatkoztak, ezért is követtek el olyan hibákat, amilyeneket nem szoktak. Az biztos, hogy decemberig minden erőnkkel azon leszünk, hogy az összes fronton a legjobbat hozzuk ki magunkból, aztán pedig meglátjuk, melyik sorozatra érdemes jobban koncentrálni. Egyet azonban már most kijelenthetek: jövőre is valamelyik nemzetközi kupában akarunk indulni!” – mondta határozottan a szakember.

SOUSA MUNKÁJÁRA ANGLIÁBAN IS FELFIGYELTEK

A bajnoki szerepléstől függetlenül a Videoton Sporting elleni 3–0-s sikerének egész Európában volt visszhangja, így nem meglepő, ha ezt követően időről időre több csapatnál is felvetődik majd a fehérváriakat irányító Paulo Sousa neve mint lehetséges edzőjelölt. Angliában máris hírbe hozták a másodosztályú Blackburnnel.

A Premier League-től tavasszal búcsúzó Blackburn nem kezdte jól az angol másodosztályú bajnokságot, ugyanis előző négy meccséből egyet sem nyert meg, kettőt el is veszített, és jelenleg csak a 9. helyen áll a Championshipben. Ezek után nem meglepő, hogy a sajtó már Eric Black menedzser utódjára tippelget.

Az egyik angol internetes portál két olyan szakembert említ meg, akik megfordultak már Angliában, vannak szigetországi kapcsolataik, és az előző héten az Európa-ligában figyelemre méltó eredményt értek el. Az egyik ilyen edző a Manchester United korábbi játékosa, a norvég Ole Gunnar Solskjaer, aki az előző szezonban hazájában bajnok lett a Moldéval, néhány napja pedig az Európa-ligában pedig legyőzte csapatával a német Stuttgartot. A másik megnevezett szakember a Videoton vezetőedzője, Paulo Sousa.

A londoni hereisthecity.com kiemeli, hogy a szakember vezette fehérvári csapat a brazil védő Vinicíus, a fiatalon a Chelsea-ben is megforduló Filipe Oliveira és a korábban a Swansea-val hírbe hozott Nikolics Nemanja góljával győzte le 3–0-ra az előző idényben az Európa-ligában a Manchester Cityt búcsúztató, elődöntős Sportingot. A forrás szerint ez egy olyan győzelem volt, amelyre sok helyen felfigyelhettek, a Blackburnnél is. Ráadásul Sousa korábban dolgozott a QPR-nál, a Swansea-nál és a Leicesternél is, így nem lenne meglepő, ha komolyan fontolóra vennék a szerződtetését az Ewood Parkban.

Ez a hír tipikus angol pletyka, nem érdemes nagy jelentőséget tulajdonítani neki (már csak azért sem, mert a „hivatalosan” is a menedzserjelöltek közé sorolt Alan Shearer blackburni szerepvállalására jelen pillanatban sokkal nagyobb esély van, mint Sousáéra), de azt mutatja, hogy egyre több helyen figyelnek fel Paulo Sousa magyarországi munkájára, és nem lenne meglepő, ha a Sporting legyőzése után valóban több külföldi csapatnál is felvetődne a jövőben a szerződtetése.

Az utóbbi időben pletykaszinten itthon a magyar válogatottal kapcsolatban is – mint esetleges jövőbeni kapitányjelölt – gyakran emlegetett Sousa tavaly hároméves szerződést írt alá a Videotonhoz, vagyis 2014-ig megállapodás köti a fehérváriakhoz. A 42 éves portugál szakembert, ambícióit ismerve azonban biztosak lehetünk abban, hogy ha megfelelő ajánlatot kap Nyugat-Európából, azon komolyan el fog gondolkodni.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik