„Rudolfot rabszolgának tekintette a menedzsere”

Vágólapra másolva!
2010.02.04. 08:55
null
Rudolf Gergely többek között a Fiorentina ellen lőtt két góljának köszönheti a genovai szerződést (Fotó: Action Images)
Címkék
Miközben Filipovics Vladan, a Rudolf Gergely genovai szerződéséből – a vele kötött kizárólagos megállapodás ellenére – kihagyott menedzser a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséghez (FIFA) fordult panaszával, szót kért az ügyben Szatmári Sándor, a Debrecen csatárának korábbi képviselője.

„Két és fél éve a közvetítésemmel került Rudolf Gergely Nancyból Debrecenbe – kezdte a Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatát Szatmári Sándor. – Bábáskodtam a szerződés megkötésénél, később pedig tartottam benne a lelket, hiszen nem ment könnyen a beilleszkedése, elmaradt a jó játék, hiányoztak a gólok."

A menedzsertől megkérdeztük, igaz-e, hogy 2007-ben négy évre, azaz 2011-ig kínált a futballistának szerződést a Loki, csak éppen a papírok kitöltése közben hibásan 2010-et tüntettek fel lejárati dátumként.

„A szerződés aláírásának pillanatában ugyan nem voltam jelen, de tanúsíthatom, négy évben állapodtunk meg – erősítette meg a Nemzeti Sportban korábban megjelent információt a Nagyváradon született Szatmári, aki játékosként 32-szer futballozott a román válogatottban. – A DVSC hibázott, és megfizetett érte, ám ha azt vesszük, hogy elintéztem, ne kelljen a játékosért nevelési kártalanítást fizetni a Nancynak, ami több mint százezer euró is lehetett volna, már nem is olyan nagy a debreceni deficit. És akkor a BL-ben keresett pénzről még nem is beszéltünk, hiszen némi köze ahhoz is volt Rudolf Gergelynek."

„Talán éppen ennek köszönhető a klub és a játékos között megkötött béke. Kár, hogy Filipovics Vladan nem így érez, inkább a FIFA-val fenyegetőzik. Pedig tudnia kell, a nemzetközi szövetség játékos- és nem menedzserpárti. Felháborító, hogy egy magyar válogatott labdarúgót egy játékosügynök a rabszolgájának tekint, és azt hiszi, azt tehet vele, amit akar. A kizárólagosság ugyanis nem tiltja egyetlen futballistának sem, hogy kezébe vegye sorsának irányítását. Erre az eshetőségre született a FIFA-szabályzat 12.8-as pontja, amely kimondja, hogy ha a játékos a menedzsere nélkül szerződik új csapathoz, az ügynököt a labdarúgó keresetének három százaléka illeti" – fogalmazott Szatmári.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Rudolf nem maga intézte a Genoához szerződését, hanem egy másik, Olaszországban dolgozó játékosügynök közreműködésével kötött ki a Serie A-ban szereplő gárdánál, ahová nyáron csatlakozik. Olaszországból származó hírek szerint egyébként a Genoa elnökének fia, Fabrizio Preziosi Junior javaslatára kerül a DVSC csatára Gian Piero Gasperini együtteséhez.

A TÉMÁRÓL BŐVEBBEN IS OLVASHAT A NEMZETI SPORT CSÜTÖRTÖKI SZÁMÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik