Rajczit egzotikus helyről keresik, ingyen távozhat

Vágólapra másolva!
2012.07.01. 08:55
null
Rajczi Péter a következő szezonban aligha fog játszani az NB I-ben az Újpest színeiben (Fotó: Török Attila)
Rajczi Péterrel kapcsolatban egyvalami biztos: hétfőn megkezdi a felkészülést az Újpest második csapatával. A csatárnak másfél évig még érvényes szerződés van a Megyeri úton, de ingyen távozhat, az Újpest nem tart rá igényt. Van is ajánlata nemcsak itthonról, hanem még Európán kívülről is.

– Hogy viseli, hogy a második keretben kell kezdeni a felkészülést?
– Egyelőre nem igazán tudom, mert majd csak hétfőn kell edzésre mennem – mondta a Nemzeti Sportnak adott interjúban a harmincegy éves, tizenegyszeres válogatott támadó. – Igazán akkor lesz érdekes a helyzet, amikor majd elkezdődik a felkészülés, és az első csapattal együtt megyünk ki a pályára, vagy ugyanott ebédelünk. Biztosan furcsa lesz majd, de még nem tudom, mire számítsak.

– Azt sem tudja, hogy miért tették ki a keretből?
– Az biztos, hogy nem szakmai okok miatt.

– Az elmúlt szezon végén egy eltiltás miatt játszott néhány meccset az NB II-ben. Ismerősök közé megy. – Ez nem biztos, hogy igaz, mert abból a keretből is sokan távoznak. Egyelőre nem tudom, kik lesznek a csapattársaim, ifisták vagy esetleg olyanok, akik szintén kikerülnek az első keretből.

– Hol futballozik majd, amikor elkezdődik az új szezon?
– Mi vagyok én, jós?! Fogalmam sincs. Arra is van esély, hogy NB I-es csapatban, de az is megtörténhet, hogy az újpesti második gárdában. A második megoldást is el tudom viselni.

– Válogatott játékos, ráadásul a hazai mezőny egyik gólerős támadója. Sokan szeretnék szerződtetni?
– Nem panaszkodhatok, mert vannak érdeklődők, itthonról és külföldről is. Nyugodtan tárgyalhatok bárkivel, hiszen ezt engedélyezte a klub, ráadásul szabadon távozhatok, vagyis nem kell értem átigazolási díjat fizetni.

– Korábban légióskodott Angliában és Olaszországban is. Most is oda csábítják?
– Nem, egészen máshova. Nem is európai az érdeklődő, egészen egzotikus helyről kerestek meg, de még nincs semmi konkrétum az ügyben.

– Ahhoz képest, hogy kikerült az újpesti keretből, nem tűnik idegesnek.
– Rosszul nem járhatok, szinte kényelmes ez a helyzet. Még azt is mondhatom, hogy így is, úgy is jól járok.

– Még akkor is, ha az újpesti második keret tagja lesz?
– Nekem nem derogál az, ha az NB II-ben kell pályára lépnem Újpesten.

– Sokáig nyilván nem lehet ebben a bizonytalan helyzetben. Mikor dől el a sorsa?
– Lehet, hogy a jövő héten, de az is benne van a pakliban, hogy csak augusztus végén, amikor véget ér a nemzetközi átigazolási időszak. Sőt még az is megtörténhet, hogy majd csak januárban. A legjobb lehetőséget akarom kiválasztani, mindent és mindenkit meghallgatok. Hétfőn edzésbe állok, aztán majd meglátom, mi lesz.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik