Pintér Attila: Az okos emberek tudják, mennyit tettem a magyar futballért

BABJÁK BENCEBABJÁK BENCE
Vágólapra másolva!
2016.09.12. 11:17
null
Pintér Attila nem érez magán nyomást (Fotó: Földi Imre)
Az újonc Mezőkövesd Zsóry nyolc fordulót követően a nyolcadik helyen áll a labdarúgó NB I-ben, miután szombaton hazai pályán 3–1-re legyőzte a Budapest Honvédot. Pintér Attila, a kövesdiek vezetőedzője – aki korábban a magyar válogatott szövetségi kapitánya volt – a Nemzeti Sportnak adott interjúban azt mondta, nem érez magán nyomást amiatt, hogy bizonyítson kritikusainak.

– Odaérhetnek a szezon végén a középmezőnybe?
– Nem szabad telhetetlennek lennünk, meg kell nézni, hogy az elmúlt szezonokban mennyire nehéz helyzetben voltak az újoncok – mondta Pintér Attila, a Mezőkövesd Zsóry vezetőedzője a Nemzeti Sportnak. – Akkor is nehéz volt megragadni az élvonalban, amikor tizenhat együttes alkotta az NB I mezőnyét, most még nehezebb. Azt sem szabad elfelejteni, hogy nagyon rövid volt a felkészülésünk, a keret is későn állt össze, emiatt minimum egy hónapos hátrányban vagyunk a többi csapathoz képest. Azok a játékosok, akik velünk voltak a feljutás idején, csupán egy hetet pihentek az előző idény után, az igazolásaink pedig egy hónapig nem edzettek, hiszen nem volt csapatuk.

– Szóval a nyolcadik hely ellenére korai lenne megnyugodni?
– A realitások talaján kell maradnunk. Aki ismer, tudja, hogy minél előrébb szeretnék végezni a csapattal. Ám ki kell mondani, hogy a Mezőkövesdnek minden mérkőzés élet-halál meccs. Nem is szeretnék azzal foglalkozni, hogy reális-e a nyolcadik helyünk, gyűjtögetnünk kell a pontokat, a szezon végén majd meglátjuk, ez mire lesz elég.

KÍSÉRT A MÚLT
A Mezőkövesd Zsóry a mostanit megelőzően csupán egyszer, a 2013–2014-es idényben szerepelt az NB I-ben. Eddig kísérteties a hasonlóság az akkori, és a jelenlegi szereplés között, hiszen nyolc forduló után akkor is kilenc ponttal állt az együttes. A pontszám akkor a tizedik helyet jelentette a tizenhat csapatos NB I-ben, míg jelenleg nyolcadik helyen áll az együttes.

– A feljutás után úgy nyilatkozott, nem érdemelte meg azt a bánásmódot, amelyet a magyar labdarúgás közegétől kapott. Érez magán extra nyomást amiatt, hogy bizonyítson az önt folyamatosan támadóknak?
– Nem. Ahogy korábban mondtam, az okos emberek pontosan tudják, mennyit tettem a magyar labdarúgásért. Az eredményeimet nem tudják elvenni, tizenöt érmet nyertem edzői pályafutásom során, mutassanak még egy jelenlegi élvonalbeli edzőt, aki ennyiszer segítette éremhez a játékosait és a klubjait.

– A szurkolók ellenszenvét érzi a meccsek alatt?
– Mindig tiszteltem az ellenfél szurkolóit, hovatartozástól függetlenül. De egyfelől a meccsen a játékra, nem pedig a nézők véleményére figyelek, másfelől, addig jó, amíg foglalkoznak az emberrel. Ha senkit nem érdekelnék, akkor valamit rosszul csinálnék.

HA ARRA IS KÍVÁNCSI, PINTÉR ATTILA MIT GONDOL A NYÁRI IGAZOLÁSOKRÓL, ILLETVE, MELYIK – KORÁBBI KLUBJAINÁL IS ALKALMAZOTT – SZOKÁSÁT VEZETTE BE MEZŐKÖVESDNÉL IS, KERESSE A NEMZETI SPORT HÉTFŐI SZÁMÁT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik