PAFC: Tajti a Real Madridnál is megfelelt a próbajátékon

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.10. 17:57
null
Tajti Mátyás a Real Madridnál is <br />volt próbajátékon (fotók: pfla.hu)
Tajti Mátyás, a Puskás Akadémia fiatal labdarúgója megfelelt a próbajátékon a Real Madridnál, és a spanyol klub jelezte: tárgyalásokat kezdeményez a 15 éves futballista szerződtetéséről – írja a pfla.hu.

„A 15 és fél éves játékos a valdebabasi edzőközpontban több tréningen vett részt és edzőmeccset is játszott madridi színekben. A tesztelés meggyőzte a spanyol szakembereket, akik felveszik a kapcsolatot a PFLA vezetőivel. A világhírű királyi klub évek óta szakmai kapcsolatban van a Puskás Akadémiával; csapataink rendszeresen megmérkőznek egymással a spanyol fővárosban és itthon, a Puskás-Suzuki-kupán. Mátyás édesapja, Tajti József, a PFLA szakmai igazgatója a Realnál teljesítette az UEFA edzői prolicenchez szükséges nemzetközi szakmai gyakorlatot.

A FIFA 16 éves kortól engedélyezi a fiatalok nemzetközi átigazolását, vagyis a profi szerződés 2014 júniusától léphet életbe, azaz a 16. életévét június 2-án betöltő akadémista a tavasszal még mindenképpen Felcsúton készül majd, és minden bizonnyal pályára lép a hagyományos húsvéti Puskás-Suzuki-kupán, ahol akár ellenfélként kerülhet szembe a Real U17-eseivel, lehetséges új csapattársaival.

Mint ismert, Tajti a Barcelona érdeklődését is felkeltette, a katalánok hároméves szerződést ajánlottak a középpályásnak. Ennél kellemesebb gondot nehéz elképzelni: a világ két klasszisklubja vetélkedik Akadémiánk egyik játékosáért" – írja a pfla.hu.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik