A Barcelona és a Real Madrid csatázik a fiatal magyarért

Vágólapra másolva!
2014.01.30. 14:29
null
Tajti Mátyás (balra) Gheorghe Hagival (Fotó: pfla.hu)
A Puskás Akadémián pallérozódó Tajti Mátyás felhívta magára a nagyvilág figyelmét. A 15 éves középpályás alapembere a magyar U16-os válogatottnak és a felcsútiak korosztályos csapatának – utóbbival tavaly szeptemberben második lett a Gheorghe Hagi akadémiája által szervezett Kelet Csillagai Kupán, és begyűjtötte a legjobb játékosnak járó elismerést (amit személyesen a román legendától vett át).

 

 

Kiváló teljesítményére azonban az U16-os válogatottban figyeltek fel, szintén 2013 szeptemberében. Ekkor a korosztályos együttes Barcelonába látogatott, és két felkészülési mérkőzést vívott az Espanyol fiataljaival (egy 2–0-s vereség és egy 3–0-s győzelem a mérleg).

A Barcelona menedzsere itt vette észre Tajti Mátyást, akit decemberben egyhetes próbajátékra hívtak. Ezen olyannyira megfelelt a Puskás Akadémia fiatalja, hogy rögtön hároméves szerződésajánlatot kapott a katalán klubtól, ám nem bólintott rá rögtön.

Ez felkeltette a Puskás Akadémiával együttműködő Real Madrid figyelmét, a fővárosi óriásklub pedig szintén ismerkedésre hívta Tajtit, aki a héten (vasárnapig) a blancóknál tartózkodik, és csak ezután dönt arról, hol folytatja a pályafutását.

De hogy még bonyolultabb legyen a történet, Hagi akadémiája is szeretné a soraiban tudni a 15 esztendős magyar középpályást, aki tehát válogathat az ajánlatok közül.

A Tajti név egyébként jól cseng a magyar labdarúgásban: Mátyás nagyapja, idősebb Tajti József 1966 és 1973 között a Honvédban futballozott, majd edzőként dolgozott többek között a Videotonnál, korosztályos válogatottaknál, a Dunaferrnél és a BVSC-nél is. Ifjabb Tajti József (Mátyás édesapja) pedig a Puskás Akadémia vezetője.

LEGKORÁBBAN JÚNIUSBAN MEHET
Tajti József szakmai igazgató a pfla.hu kérdésére tartózkodott attól, hogy értékelje fia barcelonai és madridi teljesítményét, azt azonban elmondta, bármi is történjék, a FIFA 16 éves kortól engedélyezi a fiatalok nemzetközi átigazolását, vagyis a profi szerződés 2014 júniusától léphet életbe, azaz a 16. életévét június 2-án betöltő akadémista a tavasszal még mindenképpen Felcsúton készül majd, és minden bizonnyal pályára lép a hagyományos húsvéti Puskás-Suzuki-Kupán, ahol akár ellenfélként kerülhet szembe a Real U17-eseivel, lehetséges új csapattársaival.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik