Otten: Talicskányi euróról mondtam le a Fradi kedvéért

Vágólapra másolva!
2011.07.05. 09:32
null
Mark Otten azt mondja, fejlődése érdekében választotta a Ferencvárost (Fotó: Mirkó István)
Mark Otten, a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének csütörtöki jereváni visszavágójára készülő Ferencváros holland légiósa egyelőre kiválóan érzi magát Budapesten, és úgy véli, testben és lélekben is összeszedi magát a magyar bajnokságban.

 

 

– Még véletlenül sem akarunk tapintatlanok lenni, de kérjük, árulja el: mit keres itt, Magyarországon? Hollandként biztosan máshol is megállná a helyét, nem hisszük el, hogy odahaza ne lett volna együttes, amelybe befér.
– Mindenki ezt kérdezi tőlem. Hollandiában óriási tehetségnek számítottam, a korosztályos válogatottakban rendre játszottam, a huszonegy éven aluliak válogatottjában csapatkapitány voltam, az utóbbi egy-két évben azonban nem úgy alakult a pályafutásom, ahogy elterveztem. Valahogy rendre negatívumokba ütköztem: nem tudom, miért van, de a holland kluboknál valamiért imádnak különböző kikötéseket tenni. Ezt nem csinálhatod, azt nem csinálhatod, ráadásul úgy éreztem, beskatulyáztak. Váltanom kellett.

– De lefelé?
– Olykor vissza kell lépni egy lépcsőfokot, hogy a következő akadályt könnyebben vehesd. Nem titok, a magyar bajnokságban testileg és lelkileg is szeretném rendbe hozni magam, a Ferencváros neve pedig még manapság is jól cseng Európában. Büszke vagyok rá, hogy ennek a csapatnak lehetek a játékosa, bár kétségtelen, hogy odahaza is találtam volna klubot magamnak. Sőt ha a pénzt tartottam volna szem előtt, biztosan nem ide szerződöm. Máshol talicskányi eurót ajánlottak, panorámás villát a város szélén, én ezúttal mégis a fejlődésemet tartottam szem előtt. Huszonöt éves vagyok, bőven van még időm pénzt keresni. Most fontosabb a karrierem, és az sem mellékes, hogy a nemzetközi porondon is megmutathatom magam.

– S ha már itt tartunk. továbbjutnak az Ulisses ellen?
– Nagyon bízom benne. Számomra nem kérdés, a Ferencváros klasszisokkal jobb csapat az örménynél, mégis óriásit hibáznánk, ha félvállról vennénk a csütörtöki visszavágót. Ha a Real Madriddal játszanánk száz meccset, valószínűleg kilencvenkilencszer kikapnánk, ám azon az egy napon kifognánk a spanyolokon. Szemernyi esélyt sem szabad hagyni az Ulissesnek, hogy lendületet kapjon, a találkozó első harmada rendkívül fontos lesz.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS – FERENCVÁROS
Érkezett: Oláh Lóránt (Kaposvár, kölcsönbe), Lisztes Krisztián (Vasas), Fitos László (Szolnoki MÁV FC, kölcsönből vissza), Kulcsár Dávid (Vasas, kölcsönből vissza), Grúz Tamás (Kaposvári Rákóczi FC), Alekszandar Jovanovics (szerb, Hajduk Kula – Szerbia), Mark Otten (holland, NEC – Hollandia), Milos Vidovics (szerb, FK Olimpik Sarajevo – Bosznia-Hercegovina), Felipe Félix (brazil, Leixoes – Portugália)
Távozott: Dragóner Attila (visszavonult), André Schembri (máltai, Lengyelország?, Olaszország?), Justin Haber (máltai, Kerkira – Görögország), Marek Heinz (cseh, Sigma Olomouc – Csehország), Kulcsár Dávid (Vasas, végleg), Szrdjan Sztanics (szerb, ?)
Akivel tárgyalnak: Tímár Krisztián (Plymouth Argyle – Anglia), Alison (brazil, klub nélkül), Somália (brazil, Bangu – Brazília), Zsivoczky Norbert (szabadon igazolható)

 

AZ INTERJÚT TELJES TERJEDELMÉBEN ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik