Orosz Pál: Persze, hogy szoktunk vitatkozni Monizzal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.27. 11:42
null
Holman Dávidék eddigi szereplésével nem elégedett a Ferencváros vezérigazgatója, Orosz Pál (Fotó: Veres Viktor)
A Ferencváros labdarúgócsapatát működtető FTC Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál volt a Digi Sport Reggeli start című műsorának vendége. A sportvezető az együttes szerepléséről, Ricardo Moniz vezetőedzőről, a téli erősítési tervekről és a klub adósságairól is beszélt.

 

„Abszolút nem így képzeltem el az őszt. Jól kezdtünk, aztán egyszer csak gödörbe kerültünk. Ezt lehet erre vagy arra fogni, de mindenképp utána kell járnunk, mik ennek az okai. Meg kell nézni, mi az, ami nem megy a csapatnak, ki milyen teljesítményt nyújtott, azt nyújtotta-e, amit elvártunk tőle, ha nem akkor miért, és hogy milyen megoldások kellenek” – nyilatkozta az FTC Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál a Digi Sport Reggeli start című műsorában.

A sportvezető tízes skálán hatosra értékelte a csapat őszi szereplését, és beszélt a kapcsolatáról Ricardo Moniz vezetőedzővel.

Persze, hogy szoktunk vitatkozni, de úgy gondolom, hogy ez természetes. Ettől függetlenül most is mondom, hogy az öltöző és a szakmai munka az ő fennhatósága, és ebbe egyelőre nem kívánunk beleszólni. Mi kellene ahhoz, hogy felvetődjön a menesztése? Nyilvánvaló, hogy ha nem jönnek az eredmények, akkor eljön egy a pillanat, de jelenleg nem tartunk ott. A kupában még állunk, három pontra vagyunk a dobogótól, tehát most nincs itt az ideje, hogy ilyenekről beszéljünk. Az egész csapat teljesítménye nem jó, ebben nyilván mindenki benne van. ennek okait kell megnézni, mert úgy gondolom, a Ferencvárosnál olyan körülmények, olyan háttér van, ami ritka Magyarországon. Legyen az anyagi, sportszakmai, orvosi vagy bármilyen háttér, ezek alapján én nem oda várnám a csapatot, ahol most áll a tabellán, de úgy gondolom, ezzel minden szurkoló így van – nyilatkozta Orosz, aki egyúttal cáfolta a vezetőedző és Kubatov Gábor közti ellentétről szóló pletykákat, és kitért Akeem Adamsre is. – Nincs semmiféle konfliktus. Adams tragédiája pedig szörnyű dolog, de nem lehet erre fogni az eredményeket. Akeem sajnos továbbra sincs jól. Ha olyan állapotban lesz, akkor természetesen felajánljuk neki, hogy maradjon a klub kötelékében, és ezután az ő döntése lesz, hogy mit szeretne, ám addig is ő a csapat tagja."

Orosz Pál részletesen beszélt a nyári erősítésekről is.

„Nem vagyok feltétlenül elájulva. Vannak olyan játékosok, akik korántsem azt hozzák, amit a felőlük kapott hírek alapján vártunk. Ezt is át kell gondolnunk, hogy mi legyen velük. Vannak olyan játékosok, akik az én szememben könnyűnek találtattak, de természetesen a szakmai vezetőséggel is egyeztetni kell. Főleg mentalitásbeli problémákat látok. Tudomásul kell venni, hogy a Ferencvárosban a minimum, hogy kúszok-mászok a pályán, akkor is, ha nem jönnek úgy össze a dolgok, ahogy szeretném. Enélkül nem lehet valaki a Ferencváros tagja. Aki nézi a meccseinket, az tudja, hogy kik azok, akiknél ilyen probléma előfordul. Még egyszer mondom, ezzel a kerettel nem ott kéne tartanunk, ahol tartunk” – mondta a vezérigazgató. Neveket ugyanakkor nem említett, így Arsenio Valpoort, Jack Tuijp és Andrei Ionescu lehetséges távozása kapcsán is csak annyit jegyzett meg, mindhármuknak élő szerződése van.

„A Ferencváros jelen pillanatban senkinek sem tartozik, legalábbis fizetéssel, hiszen örökölt adósságaink még vannak – mondta Orosz, aki az állami adósságrendezésről is beszélt. Megerősítette a Nemzeti Sport Online korábbi hírét, mely szerint ez vonatkozhat a labdarúgócsapatra is. – Az én olvasatomban ez az adósságrendezés érinteni fogja a labdarúgócsapatot, hiszen a Zrt. 99 százalékos tulajdonosa a Ferencvárosi Torna Club, tehát az egyesület. Hétszázmillió körül volt a tartozás, amikor átvettük a csapatot, most 250–300 milliónál tartunk.”

Orosz Pál az erősítési tervek kapcsán nem cáfolta, hogy jobbhátvédre és csatárra is szükségük lenne, illetve Akeem Adams helyére is keresnek új játékost, és Kurucz Péter kiesése miatt kapusra is szükség lenne. A sportvezető Fülöp Márton szerződtetését sem zárta ki, és kitért az erősítés anyagi forrásaira is.

„Semmi sem zárható ki. Pluszpénzt az igazolásokra tudok mozgósítani, de ha tudunk felszabadítani pénzt, márpedig tudunk, azt fogjuk visszaforgatni” – mondta Orosz.

A sportvezető a mai Magyar Kupa-meccs kapcsán kijelentette, nem tudja elképzelni, hogy a Ferencváros ne jusson tovább az Újpesttel szemben.

A Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első találkozóján a Ferencváros ma 18 órától fogadja az Újpestet a Puskás-stadionban. A Nemzeti Sport Online a nap folyamán folyamatosan jelentkezik majd a mérkőzéssel kapcsolatos hírekkel, érdekességekkel, a találkozót pedig élő, szöveges cikkünkben közvetítjük majd.

MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ FORDULÓ, SZERDAI MÉRKŐZÉSEK
Siófok (NB II)–Lombard Pápa 13.00
Nyíregyháza Spartacus (NB II)–Haladás 17.00
Videoton FC–Diósgyőri VTK 17.00
Kaposvári Rákóczi FC–Győri ETO 17.00
Ferencváros–Újpest FC 18.00 (Tv: Sport1)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik