Orbán: A magyar futball gyors felemelkedés előtt áll

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.03.16. 17:48
null
Példakép lehet Ronaldinho a Milan fiataljai számára (Fotó: Action Images)
Április elején harmadik alkalommal rendezik meg a Puskás Suzuki Kupa rangos labdarúgó utánpótlás tornát, amelynek mérkőzéseire ezúttal is Felcsúton és Székesfehérváron kerül sor. A viadalon a Real Madrid mellett többek között az AC Milan 17 éven aluli együttese is szerepel.

Az esemény – amelynek felvezető sajtótájékoztatóját kedden tartották – fővédnöke a legendás Aranycsapat kapitányának özvegye, Puskás Ferencné.

Az április 2-án rajtoló tornán magyar részről a címvédő Ferencváros, illetve a Budapest Honvéd és a házigazda Videoton-Puskás Akadémia 17 éven aluli csapata vesz részt. Ezúttal is Magyarországra érkezik Puskás Ferenc pályafutásának – a Bp. Honvéd mellett – másik nagy klubja, a spanyol Real Madrid, és idén is indul a viadalon a görög Panathinaikosz. Az egyre rangosabb utánpótlástornává váló Puskás Suzuki Kupának ezúttal is lesz egy új szereplője: a szintén világhírű AC Milan fiataljai jönnek  Magyarországra.

„A tradíció fontos, azt megszakítani nem szabad – mondta Orbán Viktor, a Puskás Ferenc Akadémia alapítója. – Úgy gondolom, a magyar futball gyors felemelkedés előtt áll. Magyarországon már most legalább öt akadémia készíti fel a gyerekeket. Mi hiszünk abban, hogy ilyen tornákat kell szervezni, mert túl azon, hogy nekünk is öröm, ezek alapozzák meg a magyar labdarúgás gyors és látványos felemelkedését."

A Puskás Suzuki Kupa döntőjét április 5-én a Sport Televízió élőben közvetíti.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik