Nyelvórákat vesz az új Honvéd-edző

Vágólapra másolva!
2012.05.30. 16:54
null
Rossi szeretné minél hamarabb <br />magyarul tartani az edzéseket
Címkék
A Nemzeti Sport megszólaltatta a Honvéd új edzőjét, Marco Rossit. A 47 éves olasz szakember, a Torino, a Brescia és a Sampdoria korábbi hátvédje szeretné mihamarabb megismerni a magyarok gondolkodását, kultúráját, és amennyire az edzésekhez szükséges, a nyelvét is.

Egyéves szerződést írt alá szerda reggel Marco Rossi, a Honvéd új vezetőedzője, aki a Nemzeti Sport megkeresésére részletesen is beszélt a terveiről. Nem teljesen ismeretlen együttest vesz át, hiszen elmondása szerint négy mérkőzést, az Újpest (0–2), a Siófok (3–1), a Debrecen (0–3) és a Pécs (4–3) ellenit végignézte.

„Az előző edző, Supka Attila jó munkát végzett, a Honvéd a negyedik hellyel bejutott az Európa-ligába – mondta a játékosként többek között a Torinóban, a Bresciában és a Sampdoriában is megforduló férfi, aki 2003 óta kisebb olasz csapatok (Lumezzane, Pro Patria, Spezia, Scafatese, Cavese) edzőjeként dolgozott. – Hogy mik a céljaink? Azokról én nem beszélni szeretek, hanem elérni őket. Hiszek benne, hogy a tapasztalatommal segíteni tudom a csapatot, de semmiképpen sem akarom a saját kultúrámat ráerőltetni a játékosokra. Inkább én szeretném megismerni a magyarok gondolkodásmódját, kultúráját. Hétközi magyar nyelvórákat veszek majd, jó lenne elsajátítani a nyelvet, legalább annyira, hogy az edzéseket magyarul tarthassam.″

A Honvéd június 13-án kezdi el a felkészülést. Rossi hangsúlyozta, a hosszú idény és az ezzel vélhetőleg együtt járó sérülések miatt szükség van erősítésekre, ám ez ügyben a klub vezetőivel kell egyeztetnie.

Arról, hogy Rossi milyen szerepet játszott a Manchester City friss bajnoki címében, és hogy adott esetben miért hajlandó tizenegy kínai játékost a Honvéd kezdő csapatába állítani, a csütörtöki Nemzeti Sportban olvashatnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik