Női NB I: nyert helyzetből bukott a Fradi, bajnok az MTK!

Vágólapra másolva!
2018.06.01. 18:59
Az MTK hátrányból felállva 2–1-es győzelmet aratott a Ferencváros otthonában a női labdarúgó NB I döntőjének harmadik mérkőzésén, ezzel 2–1-es összesítéssel megnyerte az egyik fél második sikeréig tartó párharcot, és megvédte címét. Története során nyolcadszor lett aranyérmes.
Allegra Poljak (jobbra) góljával még a Fradi vezetett. GALÉRIÁNK MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE! (Fotó: Török Attila)
Allegra Poljak (jobbra) góljával még a Fradi vezetett. GALÉRIÁNK MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE! (Fotó: Török Attila)

Előfordulhat-e, hogy egy alapvetően jobb erőkből álló csapat egymást követő második évben sem tudja megnyerni a bajnokságot? Ez a kérdés várt megválaszolásra a női bajnoki finálé mindent eldöntő harmadik mérkőzésén, amelyet az esélyesebb Ferencváros otthonában, a Kocsis Sándor Sportközpontban rendeztek.

Az első félidőben egyik csapat sem vállalt túlzott kockázatot, a Fradi több helyzetet alakított ki, de Lauren Berman és Csányi Diána révén az MTK-nak is voltak lehetőségei. A lényeges események a második játékrészben történtek.

Az 53. percben Csigi Eszter hosszan előrevágott labdájával Allegra Poljak lépett ki, lefutotta a védőket, majd Szőcs Réka mellett higgadtan a jobb alsó sarokba lőtt (1–0). Nyeregbe került az FTC, gondolhattuk két percig, az MTK ugyanis szinte azonnal válaszolt: Pinczi Anita szabadrúgásából a vendégek jobbhátvédje, Tóth Barbara fejelt a kapuba (1–1).

KIALAKULT AZ ÉLVONAL MEZŐNYE AZ ÚJ SZEZONRA

A női bajnoksággal kapcsolatban friss hír, hogy az NB II-es aranycsatát elveszítő PMFC-Keresztes Lovagok visszalépett az élvonalban hetedik helyen végző Kóka elleni osztályozótól, így a Ferencváros fiókcsapata játék nélkül bent maradt az NB I-ben – erről a noifoci.com című Facebook-oldal számolt be. Az élvonal mezőnye a 2018–2019-es szezonban: MTK, Ferencváros, DVTK, ETO FC Győr, Astra HFC, Haladás-Viktória, Kóka, Szent Mihály.

Egy perccel később a másik oldalon Inna Zlidnis fejesét Szőcs Réka női pályákon ritkán látható nagy védéssel tolta a lécre.

A 64. percben aztán megtörtént az, amire Poljak gólja után kevesen számítottak: fordított az MTK! Kapu előtti kavarodás során Pinczi emelte vissza a hosszú kapufához a labdát, amelyet Tóth Barbara közelről a kapuba kotort. Nem volt sem nagy, sem látványos gól, de pont ugyanannyit ért, mintha 40 méterről kipókhálózta volna a felső sarkot (1–2).

A folytatásban Dörnyei Balázs, a zöld-fehérek vezetőedzője cserékkel próbálta felrázni csapatát, de ez nem sikerült, mert a Fradi a hajrában nem tudott fölénybe kerülni, a kapura szinte egyáltalán nem jelentett veszélyt.

Így aztán a feltett kérdésre a válasz: igen, előfordulhat.

Az MTK izgalmas finálé után lett bajnok (Fotó: Török Attila)
Az MTK izgalmas finálé után lett bajnok (Fotó: Török Attila)

Az MTK egymást követő második évben, története során nyolcadszor nyerte meg a bajnokságot – a három meccsen látottak alapján nem érdemtelenül. A bajnoki siker BL-selejtezős szereplést is ér a kék-fehéreknek.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

NŐI NB I
DÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
Ferencváros–MTK 1–2 (0–0)
Budapest,
Kocsis Sándor Sportközpont. Vezette: Gaál Gyöngyi
FERENCVÁROS: Németh J. – Mosdóczi, Csigi (Szabó V., 62.), Szeitl, Zlidnis – Csiki – Poljak, Fenyvesi E., Pusztai (Bognár E., 69.) – Bulatovics (Nagy V., 77.), Kocsán. Vezetőedző: Dörnyei Balázs
MTK: Szőcs R. – Tóth B., Turányi, Demeter, Pinczi – Farádi-Szabó – Nagy L. (Oláh A., 83.), Papp D., Csányi D., Szabó Zs. (Czellér, 93.) – Berman (Mátyás, 90.). Vezetőedző: Szabados György
Gólszerző: Poljak (53.), ill. Tóth B. (56., 64.)
Az egyik fél második sikeréig tartó párharc végeredménye: 2–1 az MTK javára

1. MÉRKŐZÉS
Ferencváros–MTK 1–3 (Bulatovics 3., ill. Csányi D. 47., 92., Mátyás 84.)
2. MÉRKŐZÉS
MTK–Ferencváros 0–1 (Mosdóczi 49. – 11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik