Női MK: kiütés lett a vége, megvédte címét a Ferencváros

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.18. 19:55
null
A Ferencváros női csapata megvédte címét a Magyar Kupában (Fotó: MLSZ)
A címvédő Ferencváros a szolnoki Tiszaligeti Stadionban 5–0-ra legyőzte a másodosztályú Budapest Honvédot a női Magyar Kupa döntőjében. A Fradiban ismét betalált Zágor Bernadett, aki az MTK elleni bajnoki döntő első mérkőzésén duplázott.

 

A két csapat között vitathatatlanul nagy a különbség, amit a Fradi az első percektől kezdve bebizonyított, de a kispestiek jól tartották magukat, a vezető gólra egészen a 35. percig kellett várni – Szladjana Bulatovics értékesítette a ziccerét (1–0). A montenegrói játékos öt perccel később az előkészítésben jeleskedett, kiugratását követően Fenyvesi Evelin duplázta meg a Fradi előnyét (2–0).

A második félidő elején a bajnoki döntő első mérkőzésén szögletből betaláló Jelena Csankovics tizenegyest hibázott, de a Ferencváros győzelme így sem forgott veszélyben, sőt a zöld-fehérek a hajrában fölényessé tették a sikerüket.

A 76. percben a két csereember, Ebere Orji és Zágor Bernadett hozta össze a Fradi harmadik gólját (3–0), majd a 87. percben Kocsán Petra is bevette a Honvéd kapuját (4–0).

A végeredmény a 92. percben alakult ki, amikor Zágor fejesét követően Gyöngyösi Rékáról pattant be a labda (5–0).

A Ferencváros magabiztos győzelemmel védte meg a címét a Magyar Kupában, és készülhet az MTK elleni bajnoki döntő második felvonására, amelyre május 23-án, hétfőn kerül sor a BKV-pályán.

NŐI MAGYAR KUPA, DÖNTŐ
FERENCVÁROS–BUDAPEST HONVÉD FC (NB II) 5–0 (2–0)
Szolnok,
Tiszaligeti Stadion, 500 néző. Vezette: Andó-Szabó (Makkosné, Vad A.)
FERENCVÁROS: Németh J. – Gruber, Horváth Zs., Zlidnis (Csigi, 66.), Szabó D. – Bognár E., Fenyvesi E. – Csankovics (Zágor, 66.), Addo (Orji, 58.), Kocsán – Bulatovics. Edző: Dörnyei Balázs
HONVÉD: Farkas K. – Gyöngyösi, Nagy B., Gula, Malinovszky (Wittner, 79.) – Horváth H. (Tóth A., 71.), Krár, Görög, Pári – Várkonyi – Kovács N. (Romanoczki, 76.). Edző: Nikandish Hossein
G: Bulatovics (35.), Fenyvesi (44.), Zágor (76.), Kocsán (87.), Gyöngyösi (92. – öngól)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik