DVTK: Komant szívesen látnák, ha nem megy külföldre

Vágólapra másolva!
2014.08.28. 12:45
null
Koman Vladimir (jobbra) egyelőre az MTK-val edz, de Diósgyőrben is szívesen látnák (Fotó: Szabó Miklós)
A DVTK labdarúgócsapatánál a múlt héten elmondták, kész a keret, nem várható új játékos, de a válogatott középpályásnak, Koman Vladimirnak azért lenne helye a keretben. Erről Árki Gábor sportigazgató nyilatkozott a Nemzeti Sport Online-nak, aki elismerte, felvették a játékos képviselőivel a kapcsolatot.

 

A Nemzeti Sport értesülései szerint a DVTK-nál szóba került a jelenleg klub nélküli, az MTK-nál edző válogatott középpályás, Koman Vladimir szerződtetése. Ezt a klub sportigazgatója, Árki Gábor is megerősítette.

„Koman Vladimir képviselőivel felvettük a kapcsolatot. Nyilván vannak más lehetőségei is, de ha a külföldi szerződés nem jön létre és meg tudunk egyezni, helyet tudnánk szorítani neki a keretben, ha meg tudnánk egyezni vele” – válaszolta a Nemzeti Sport Online-nak a sportvezető.

A Nemzeti Sport csütörtöki számában Koman is nyilatkozott, elmondta, továbbra is külföldi folytatásban gondolkodik. Őt az átigazolási határidő sem hajtja, hiszen szakított orosz klubjával, a Krasznodarral, így szabadon igazolható. Más kérdés, hogy ha szeretne szerepelni a válogatott őszi Eb-selejtezőin és szeretne megfelelő formába lendülni, mielőbb csapatot kellene találnia. Ezért ha egy-két héten belül nem lesz megfelelő külföldi ajánlata, lehet, hogy már nyitottabb lesz a magyar klubok felé.

Diósgyőrben, ahogy arról már a múlt héten tájékoztatott a klub, alapvetően kész a keret. Egy dél-koreai védekező középpályást még tesztel a stáb Kim Ho Jung személyében, és ahogy hallhattuk, Komannak is lenne helye, de új játékosokat már nem keresnek.

A helyzeten az változtathat kicsit, ha valakiért megfelelő ajánlatot kap a klub. Úgy tudjuk, erre van is esély. Kádár Tamás esetében német másodosztályú érdeklődésről hallottunk, de él még a lengyel lehetőség is, amiről már júniusban beszámoltunk és értesüléseink szerint Nikházi Márk is távozhat Diósgyőrből.

„Kádár iránt valóban érdeklődtek, de konkrétum nincs, Nikházi esetében pedig nem érkezett olyan ajánlat, amit érdemes lett volna megfontolni” – reagált Árki Gábor.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DIÓSGYŐRI VTK-NÁL
Érkezők: Antal Botond (Kaposvár), Bognár István (Mezőkövesd-Zsóry), Bori Gábor (MVM-Paks), Georges Griffiths (elefántcsontparti, SV Ried – Ausztria, legutóbb Lombard Pápa), Németh Milán (Pápa), Drazsen Okuka (szerb, Kaposvár), Szalai Vilmos (Mezőkövesd-Zsóry), Takács Tamás (szerbiai, Szigetszentmiklós)
Távozott/távozhat: Mohamadou Abdouraman (kameruni, Nyíregyháza Spartacus), Augusto Batioja (ecuadori, Radnicski Nis – Szerbia), Futács Márkó (Leicester City, Anglia – kölcsönből vissza, onnan Mersin Idmanyurdu – Törökország), Gelei Vince (Csákvár), Gohér Gergő (Puskás Akadémia), Hornyák Marcell (Rakamaz), Menyhért Ádám (Mezőkövesd), Zoran Kosztics (szerb, Nyíregyháza), Nenad Rajics (szerb, ?), Vadász Viktor (Újpest), Vági András (?)
Kiszemeltek: Kim Ho Jung (dél-koreai, FK Mornar – Montenegró, próbajáték), Koman Vladimir (szabadon igazolható, legutóbb FK Ural, az FK Krasznodar kölcsönjátékosaként)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik