Nem bírt spanyol harmadosztályú ellenfelével a Vidi

Vágólapra másolva!
2011.02.03. 21:21
null
Nem bírt spanyol harmadosztályú ellenfelével a Videoton (Fotó: vidi.hu)
Címkék
Csütörtök délután a spanyol harmadosztályú Cádiz ellen lépett pályára felkészülési mérkőzésen a Videoton labdarúgócsapata. A fehérváriak a 91. percben kapott büntetőből szerzett góllal 1–0-s vereséget szenvedtek. De nem csak a magyar bajnokság listavezetője játszott ma felkészülési mérkőzést: a Kecskemét és a Győr is külföldi ellenfél ellen nyert – illetve a győriek egyszer ikszeltek is –, míg az Újpest, a Vasas és az MTK hazai csapatokkal mérkőzött meg.  

A Videoton hivatalos honlapjának beszámolója alapján a gyönyörű napsütéses környezetben lejátszott spanyolországi mérkőzés első félidejében a fehérváriak játszottak mezőnyfölényben és alakítottak ki több helyzetet.

A 13. percben némi közjátékot követően a játékvezető a lelátóra száműzte a Cádiz vezetőedzőjét, mivel nem megfelelő stílusban kért számon egy nem megítélt büntetőt.

Dusan Vasziljevicsnek több nagy helyzete is akadt, ám nem tudta azokat gólra váltani, így a félidőben 0–0-val fordultak a csapatok. A második játékrészre Mezey György vezetőedző – ahogy azt tőle megszokhattuk – egy másik tizenegyet küldött pályára, amely azonban már nem tudta úgy spanyol harmadosztályú ellenfelére érvényesíteni akaratát, mint tette azt az első játékrészben.

Ez a félidő kevesebb Vidi-helyzetet hozott, de Sebők Zsolt bravúrjaival egészen a 91. percig meccsben volt az NB I listavezetője, ám ekkor a horvát Damir Milanovic szabálytalankodott a tizenhatoson belül, amiért a játékvezető büntetőt ítélt.

A hazaiak rúgója, Fran Cortés nem hibázott, így a Cádiz 1–0-ra nyert a Videoton ellen. Mezey György ennek ellenére, elégedetten nyilatkozott a mérkőzést követően.

„Nagyon jó mérkőzés volt: gyors iram, technikailag tökéletesen képzett ellenfél. Ám míg a spanyoloknál már zajlik a bajnoki szezon »három nappal ezelőtt játszottak és a hétvégén is van mérkőzésük« addig rajtunk látszik, hogy a felkészülés derekán járunk" – nyilatkozta Mezey a csapat hivatalos honlapjának.

„Többek között ezért is volt nehéz számunkra felvenni a ritmusukat, akadt olyan játékosunk is, aki nem is tudta. Nem felejthetjük el azonban, hogy az itteniek többsége Iniesta és Xavi alkatú futballista, gyors ritmusban, technikailag hibátlanul játszanak. Megvoltak azonban a helyzeteink, s végül csak időn túl, egy buta hiba miatt megítélt büntetővel vesztettünk, úgyhogy összességében jó helytállásnak nevezném a csapat mai teljesítményét."

Bemutatkozott a fehérváriaknál a próbajátékon lévő brazil támadó César is a mérkőzésen.

„Alves nélkül azért a támadó játékunk nem olyan, mint amilyennek lennie kellene. César Augusto jó futballista, ez látszott a mai meccsen, de hogy nekünk segíteni tud, abban egyelőre nem vagyok biztos. Voltak szép megmozdulásai, ám jelenleg Alves jobb nála" – tette hozzá Mezey.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
CÁDIZ CF (spanyol)–VIDEOTON 1–0
VIDEOTON: 1. félidő: Tujvel – Lázár, Lipták, Vaskó, Hidvégi – Gosztonyi, Sándor, Farkas, Szakály – Vasziljevics, César. 2. félidő: Sebők – Milanovics, Lipták (Szolnoki), Vaskó, Andics – Nagy, Djordjic, Farkas (Lencse), Polonkai – Nikolics, Vujovics
G: Cortés (91.)

 

Felkészülési mérkőzésen 1–1-es döntetlent játszott egymással az Újpest és a harmadosztályú Soproni VSE. Az újpestiek Jarmo Ahjupera góljával szerezték meg a vezetést, ám előnyüket nem sikerült megtartani a mérkőzés végéig.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
ÚJPEST FC–SOPRONI VSE 1–1 (1–0)
ÚJPEST: Horváth T. (Bozsó, 46.) – Kiss Z., Rubus, Jhonnes (Szokol, 60.), Tajthy – Simek (Magos, 65.), Egerszegi, Matos (Mitrovics, 46.), Rasztovits – Rajczi (Lázár, 60.), Ahjupera (Balogh B., 65.)
SVSE: Fentős – Bozsoki, Smiljanics, Tóth D., Ramos – Polareczki, Planéta, Lazics, Török – Bausz, Likaji (Játszott még: Tamási, Jablonkai, Kende)
Gólszerzők: Ahjupera (15.) ill. Török (49.)

A Kecskemét csütörtökön egy-egy 45 perces felkészülési mérkőzést játszott a Baník Ostrava és a Zadar ellen. Mindkétszer 1–0-s KTE-győzelemmel fejeződött be a találkozó.

A horvátországi edzőtáborban csütörtökön előbb a cseh Baník Ostravát verte Simon Attila góljával a KTE, majd Sindou Dosso találatával ugyanezt megtette a horvát Zadar ellen is.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
FC BANÍK OSTRAVA (cseh)–KTE-ERECO 0–1
KTE-ERECO: Akovics- Preklet, Gyagya, Balogh, Mohl – Csukics, Szavics, Bori – Tököli, Bertus, Simon
G: Simon
NK ZADAR (horvát)–KTE-ERECO 0–1
KTE-Ereco: Tóth – Koszó, Urbán, Balogh, Farkas I – Ebala, Tölgyesi, Patvaros (Farkas A ’28), Foxi – Dosso, Litsingi
G: Dosso

Az MTK felkészülési mérkőzésen 2–0-s győzelmet aratott a DVTK felett Frank Richárd és Tischler Patrik góljával. A diósgyőriek sok sérültjük miatt mindössze tizenötös kerettel utaztak el a mérkőzésre.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MTK BUDAPEST–DIÓSGYŐRI VTK 2–0 (1–0)
Budafok, 100 néző. V: Kömpf
MTK: Groppioni – Vukadinovics, Szekeres A., Sütő (Zámbó), Vadnai – Pátkai (Ladányi), Vukmir – Frank (Tischler), Kanta J. (Pátkai), Blazics – Pál A.
DVTK: Giák – Vadász, Rakovics, Nagy T., Gohér – Dobos (Szabó P.), Illés R. (Kovács A.), Lippai, Faggyas (Kovács Zs.) – George, Bacsa
G: Frank, Tischler

Az MTK második csapata felkészülési mérkőzésen 4–0-ra nyert az erősen tartalékos Vasas ellen. Az MTK-nál duplázott Urbán Gábor, aki éppen ma állapodott meg a klub vezetőivel, hogy egy évvel meghosszabbítja nyáron lejáró szerződését.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MTK II–VASAS 4–0 (1–0)
Promontor utca, 50 néző. V: Selmeczi K.
MTK II: Szatmári Z. (Horváth A.) – Hajdú S., Kálnoki Kis, Kelemen, (Kornis), Ódé (Forró) – Molnár M. (Skriba), Macura, Gál A., Szabó Á. – Urbán G. (Molnár M.), Eppel (Kákonyi)
VASAS: Németh G. (Tulipán) – Stranigg, Reidan, Görgényi, Piller – Balogh B., Ferkó, Dékány, Polényi (Kristóf) – Hrisztov (Szabó B.), Csoór
G: Urbán (2), Eppel, Szabó Á.

Két felkészülési mérkőzést is játszott csütörtökön a Győri ETO a törökországi edzőtáborban: előbb a román Otopeni verték 1–0-ra, majd Szabics Imre csapatával, az osztrák Sturm Grazcal játszottak 1–1-es döntetlen a Rába-partiak.

Az nb1.hu beszámolója szerint Otopeni ellen javarészt az új igazolások – így például Takács Ákos is – valamint a próbajátékosok jutottak szóhoz, míg a Szabicsot vállsérülése miatt nélkülöző osztrákok ellen főként a kezdőcsapat tagjai kaptak szerepet.

A román csapat ellen Lasha Totadze, míg a Sturm elleni egyenlítőtalálatot Nikola Trajkovics szerezte.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
OTOPENI (román)–GYŐRI ETO 0–1
G: Totadze
STURM GRAZ (osztrák)–GYŐRI ETO 1–1
G: Trajkovics

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik