NB I: tovább bővülhet a DVTK Sportliget

Vágólapra másolva!
2018.02.01. 15:22
Az elmúlt évben a magyar kormány határozatával újabb forrásokat biztosított a DVTK sportfejlesztési programjához kapcsolódó infrastrukturális fejlesztésekhez. Ennek keretében négy városban, Miskolcon, Egerben, Salgótarjánban és a felvidéki Rimaszombaton több milliárd forint értékű sportfejlesztés realizálódhat.

A klub hivatalos honlapja szerint az új sportinfrastruktúra nagyobb része Miskolcon valósulhat meg, illetve a már meglévő futballspecifikus elemek helyi igényeknek megfelelő további bővítése is a DVTK tervei között szerepel. Ezekben a tervekben az amatőr sportolók és a környék lakosainak igényeit kiszolgáló létesítmények is megtalálhatóak.hivatalos honlapja szerint az új sportinfrastruktúra nagyobb része Miskolcon valósulhat meg, illetve a már meglévő futballspecifikus elemek helyi igényeknek megfelelő további bővítése is a DVTK tervei között szerepel. Ezekben a tervekben az amatőr sportolók és a környék lakosainak igényeit kiszolgáló létesítmények is megtalálhatóak.

A fejlesztések egy része a tervek szerint Diósgyőrben, a stadion tőszomszédságában fekvő úgynevezett Tesco-telken valósulhat meg, és ezzel lesz teljes a DVTK Sportliget struktúrája. A terület megvásárlására rendelkezésre állnak a források, a klub már előrehaladott tárgyalásokat folytat a terület tulajdonosával annak érdekében, hogy a beruházás megkezdődhessen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik