NB I: Nekünk ebbe nem lenne szabad belemennünk – Nikolics

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.15. 23:41
null
KOvács István alig bírta lefogni Danko Lazovicsot (Fotó: Koncz György)
A Mol Vidi 2–1-es vereséget szenvedett a szezonban első győzelmét ünneplő Puskás Akadémiától. A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Marko Nikolics sorra vette, miért nem ez volt a Vidi napja, míg Benczés Miklós arról beszélt, mi hozta meg a sikert. Mindkét vezetőedző szót ejtett a meccs utáni „lökdösődésről”.

Először Marko Nikolics, a Mol Vidi vezetőedzője értékelt:

„Csalódott vagyok az eredmény miatt, nem engedhetnénk meg magunknak, hogy pontokat hullajtsunk a bajnokságban. Jól kezdtük a meccset, kontrolláltuk a játékot, a vezetést is megszereztük, de egy kapushiba után egyenlített a Puskás Akadémia. Ennek ellenére a második félidőt is jól kezdtük, volt egy kapufánk, helyzeteket alakítottunk ki. Viszont jött Kovácsik Ádám sajnálatos sérülése, így mezőnyben nem tudtunk hármat cserélni. Feszült szituációk alakultak ki a pályán és azon kívül is, nekünk ebbe nem lenne szabad belemennünk, a labdarúgásra kellene koncentrálnunk, mert akkor vagyunk eredményesek.

A Puskás Akadémia nagyon jól kontrázott és erre meg is volt a lehetőségük, miután 1–1-nél mentünk előre, hiszen nekünk a döntetlen sem lett volna jó eredmény. A cserék mind kényszerűek voltak: Pátkainak és Husztinak volt sárga lapja, nem akartam, hogy kiállítsák őket, Kovácsik pedig megsérült. Ilyen változtatások után kellett egy kis idő a csapatnak, hogy összekapja magát, az utolsó 20 percben ismét jöttek is a helyzetek. De tizenegyest hibáztunk az utolsó percben, ez nem a mi esténk volt.”

Közvetlenül a meccs után csak annyit tudott Kovácsik állapotáról, hogy valószínűleg megsérült az arca, s talán a fogai is, miután vérzett a szája. Mint azóta kiderült, a kapusaz orvosi vizsgálat szerint agyrázkódást szenvedett.

Benczés Miklós, a Puskás Akadémia vezetőedzője így értékelte csapata első szezobeli győzelmét.

„Nagyon nagy öröm, hogy megszereztük az első győzelmet, az még plusz, hogy a bajnoki címvédő ellen nyertünk, ráadásul nekem ez még egyetlen csapatommal sem sikerült a Vidi ellen. Emlékezetes mérkőzés marad, és nemcsak azért, mert gyakorlatilag 102 perc alatt óriási fordulópontként Braniszlav Danilovics büntetőt hárított a végén, hanem többször is nagyon nehéz feladat elé állítottuk az ellenfelet. Sok helyzetet alakítottunk ki, így korábban is eldönthettük volna a találkozót. Azért az igazsághoz tartozik, hogy az utolsó tíz percben nagy nyomás alá helyezett minket a Vidi, de inkább felívelésekből veszélyeztettek, mi pedig kidolgozott helyzetek végén hibáztunk az utolsó mozdulatoknál.

Sok olyan mérkőzés volt korábban, amikor a fordulópontokból nem jöttünk ki jól. A mai olyan találkozó volt, amelyen ez megfordult. Nyilván ehhez kellettek olyan karakterek, mint például Varga József vagy Benedik Mioc, az új játékosok. Jól jött a válogatott meccsek miatti szünet, hiszen őket ezalatt be tudtuk építeni a csapatba, új játékrendszert próbálhattunk ki. Úgy éreztem, egységesebb volt a csapat, mentálisan is erősebb volt, Varga Józsi pedig igazi vezére volt.”

Emellett kiemelte, hogy a Puskás Akadémia saját nevelésű játékosa, a 18 éves Bokros Szilárd csereként remekül szállt be a mérkőzésbe.

„A győztes gólban fontos szerepe volt, hiszen tőle indult a támadás. Örülök, hogy a magyar bajnokságban is bizonyított, nemcsak az elmúlt héten az U19-es válogatottban. Rászolgált arra, hogy beállhasson a Vidi ellen, jó teljesítménnyel segítette a csapatot, ahogy Kiss Tamás is.”

Ha már a nyáron a Haladástól igazolt, 17 éves középpályás szóba került, az NSO Tv arra kérte a vezetőedzőt, hogy jellemezze a fiatal labdarúgó játékát.

Kiss Tamás a mai meccsen sakkban tartotta az egész Vidi-védelmet, az ellenfél fél csapata besárgult róla, hiszen nagyon gyors, agilisan támad az egy egy elleni szituációkban. Mindkét lábát jól használja lövésre, viszont a kapu előtt sokszor bizonytalan, nem vállalja be a jó döntéseket vagy elkapkodja. Tehetséges fiatal játékos, aki előtt szép jövő áll, tisztában van a saját képességeivel, amelyeket jól kamatoztat és igénye van a fejlődésre. Amíg ő segít a csapaton a teljesítményével, addig nekem, mint vezetőedzőnek be kell állítani a csapatba.

A két vezetőedző szót ejtetta meccs végén történt„lökdösődésről”is.

„Nem nagyon tudok róla mit mondani, már bent voltam az öltözőben. Valószínűleg a játékosok lökdösődtek, ez néha előfordul. Majd a játékvezetők, az ellenőrök eldöntik, mi történt”– mondta Nikolics.

„Nagyon feszült volt a mérkőzés, a 102. percben pedig van egy ítélet, ami pontokról dönt, és előtte is volt már egy szituáció. Férfiak játszottak mindkét oldalon, férfias lett a vége is. Nem hiszem, hogy a sportszerűtlenség határát súrolták volna, ez inkább összekovácsolja minkét csapatot. Én nem neheztelek a saját játékosaimraés a Vidiéire sem. Voltak lökdösődések, de ennyi kell, legalább láttuk a Vidi-játékosokon, hogy bántja őket a vereség, a mieinken meg azt, hogy ezt a diadalt emelt fővel érhették el, hiszen sokat tettünk a győzelemért” – így látta az esetet Benczés.

LABDARÚGÓ NB I
8. FORDULÓ

Puskás Akadémia FC–Mol Vidi FC 2–1(Knezevic 39. – 11-esből, Bryan de Jesús 85., ill. M. Scsepovics 24. – 11-esből)
Felcsút,Pancho Aréna,1728néző.V:Szőts

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC86218–6+1220
2. Budapest Honvéd851212–6+616
3. MTK Budapest841311–13–213
4. Mezőkövesd Zsóry FC732211–7+411
5. Paksi FC824210–9+110
6. Újpest FC72416–6010
7. Debreceni VSC82429–10–110
8. Mol Vidi FC623112–6+69
9. Kisvárda82247–14–78
10. Diósgyőri VTK81347–14–76
11. Puskás Akadémia FC81259–14–55
12. Szombathelyi Haladás812510–17–75
NB I, 2018–2019, 8. FORDULÓ
SZEPTEMBER 15., SZOMBATHELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Újpest–Debrecen 1–0
Budapest, Szusza Ferenc StadionFarkas Ádám
2595
Puskás Akadémia–Mol Vidi 2–1
Felcsút, Pancho ArénaSzőts Gergely
1728
Mezőkövesd Zsóry–Diósgyőr 4–2Mezőkövesd, Városi StadionBerke Balázs
2600
Paksi FC–MTK Budapest 3–0Paks, Városi StadionIványi Zoltán
864
Kisvárda–Haladás 4–1Kisvárda, Várkerti SporttelepNémeth Ádám
1983
Bp. Honvéd–Ferencváros 0–1
Budapest, Új Hidegkuti Nándor StadionErdős József
3579
TABELLA •GÓLLÖVŐLISTA
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik