A Paks bombagóljaira nem volt válasza a Győri ETO-nak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.27. 20:26
null
Rudolf Gergelyéknek nem ment a játék Pakson (Fotó: Korponai Tamás)
A 2013–2014-es idény ezüstérmese, a Győri ETO FC vereséggel kezdte a bajnokságot: Horváth Ferenc együttese 2–0-ra kikapott az MVM-Paks otthonában az NB I első fordulójának záró mérkőzésén, a hétvége legnagyobb meglepetését szolgáltatva. A Paks szépségdíjas találatokkal, már az első félidőben kialakította a végeredményt, a tompán, sok hibával játszó győriek ellen.

 

A győriek a hétközi, Göteborgban kozmetikázott El-búcsú után továbbra is sok hiányzóval érkeztek Paksra, de így is esélyesebbnek számítottak, hiszen a hazaiak az előző szezon vége óta több kulcsemberüket is elvesztették. Közöttük a visszavonuló Éger Lászlót, akit a kezdő sípszó előtt köszöntöttek a paksi vezetők, játékosok és szurkolók, illetve elveszítették az előző szezon társgólkirályát, az Ausztriába szerződő Simon Attilát.

Első félidő

A mérkőzés első 15 perce nem sikerült igazán színvonalasra, pontatlanul, sok hibával játszottak a csapatok. Elsőként a hazaiak rázták meg magukat: a 19. percben Kecskés Tamás egy lekészített labdával indult meg a kapu felé, a győri védők nem támadták, így 28 méterről lövésre szánta el magát, és jobbal szépen kilőtte a hosszú sarkot. Az NB I-ben debütáló Kocics hiába vetődött, picit ő is benne volt. 1–0!

Alig telt el öt perc a vezető gól megszerzése után, a Paks máris növelte előnyét. Andrics szabálytalankodott a győri tizenhatos előterében, a megítélt szabadrúgáshoz a csapatkapitányi karszalagot Égertől megöröklő Heffler Tibor állt oda, és 21 méterről a bal felső sarokba lőtt. 2–0!

A Paks hat percen belül két kiváló lövéssel meglepte a Győrt, amely kissé tompán futballozva nem tudta feltörni a hazai védelmet az első 45 percben.

„Nagyon szervezetten védekezünk, és a labdaszerzés után gyorsan megyünk át támadásba” – az első gól szerzője, a Sport Tv kamerájának a szünetben nyilatkozó Kecskés Tamás szerint ezzel lepték meg a Győrt az első félidőben.

Második félidő

Horváth Ferenc kettős cserével reagált a szünetben, a nyáron Győrbe visszatérő Priskin Tamás a csatársort, Lipták Zoltán pedig a védelmet volt hivatott erősíteni. A mérkőzés ugyanott folytatódott, ahol a Paks abbahagyta: távol lövésekkel próbáltak a hazaiak túljárni a kissé bizonytalan Kocics eszén.

A Győr a második játékrészben valamivel többet támadott, a paksiak viszont továbbra is önbizalommal és nagy odaadással futballoztak, miközben tudatosan visszaálltak, őrizték kétgólos előnyüket.

Csertői Aurél terve pedig működött, az ETO hiába támadott és ment előre becsülettel, játékát pontatlanság jellemezte, és nem volt válasza Kecskés és Heffler első félidei bombagóljaira, így vereséggel kezdte a 2014–2015-ös bajnokságot. Az MVM-Paks 2010 után nyert ismét hazai pályán a győriek ellen, míg az ETO-nak megszakadt a tizenegy bajnoki mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozata.

LABDARÚGÓ NB I
1. FORDULÓ
MVM-Paksi FC–Győri ETO FC 2–0 (Kecskés 19., Heffler 25.)

NYILATKOZATOK

„Szerettünk volna nyerni, ami sikerült is – nyilatkozta Csertői Aurél, a győztes paksiak vezetőedzője a mérkőzést közvetítő Sport2-nek. – Óriási bravúr ez tőlünk, hiszen a Győrnek van Magyarországon a legjobb játékosállománya. Játékosaim erőn felül teljesítettek, nem is akarok kiemelni senkit, hiszen mindenki jól futballozott. Csapatként és játékban is legyűrtük az ellenfelet, jól, látványosan játszottunk, és két gólt rúgtunk. A világ futballjában a kulcsjátékosok hozzák általában a mérkőzéseket, de mi ezúttal nemcsak egyénileg, hanem csapatként is jól futballoztunk. Igazából a profi ismérve az, hogy nemcsak melózik, hanem kreatívan, felszabadultan is futballozik, függetlenül attól, hogy nagy a tét. Ezeket kell összerakni, és fejben feldolgozni, mert abból összejöhet egy ilyen játék. Nagyon erősen kezdtük a bajnokságot, de minden mérkőzés más, legközelebb már mi is más játékkal szeretnénk nyerni, de egyelőre örülünk ennek a sikernek, a jövő hétig mindenképpen."

„Nagyon rosszul kezdtünk, lassan, tompán játszottunk, nem voltunk frissek – mondta Horváth Ferenc, a győriek szakvezetője – Sajnos ebbe bele is ültünk egy kicsit, amin aztán nagyon nehéz változtatni. A Paks szerzett az elején két gólt, utána pedig nagyon jól védekezett. Bennünk pedig nem volt meg ahhoz a kellő frissesség, hogy ezt feltörjük, de a kapusuk is remekül védett. Van min változtatnunk. Nem gondolom, hogy az Európa-liga sikertelensége döntően befolyásolta volna a mai mérkőzést. Viszont elég nehéz volt a hazautunk, nem olyan régen játszottunk, nehezen regenerálódtunk, leginkább emiatt hiányzott a frissesség. És egy kicsit talán el is hittük, hogy elég az, ha csak eljövünk ide, és megmutatjuk magunkat, mert akkor majd történik valami. Csak nem történt semmi, és abból nagyon nehéz váltani, nekünk sem sikerült. Ha holnap estig játszottunk volna, akkor sem lövünk gólt."

 

AZ ÁLLÁS
1. MTK Budapest 1 1 4–0 +4 3
2. Videoton FC 1 1 3–0 +3 3
2. Budapest Honvéd 1 1 3–0 +3 3
4. Ferencvárosi TC 1 1 3–1 +2 3
5. MVM Paks 1 1 2–0 +2 3
6. Diósgyőri VTK 1 1 2–1 +1 3
7. Újpest FC 1 1 1–0 +1 3
8. Nyíregyháza Spartacus FC 1 1 1–1 0 1
8. DVSC-Teva 1 1 1–1 0 1
10. Puskás Akadémia FC 1 1 1–2 –1 0
11. Szombathelyi Haladás 1 1 0–1 –1 0
12. Kecskeméti TE 1 1 1–3 –2 0
13. Győri ETO FC 1 1 0–2 –2 0
14. Lombard Pápa FC 1 1 0–3 –3 0
14. Dunaújváros PASE 1 1 0–3 –3 0
16. Pécsi MFC 1 1 0–4 –4 0

 

NB I, 1. FORDULÓ
IdőpontMérkőzés (Tv)Játékvezető
Július 25., péntek
19.00Nyíregyháza Spartacus–Debreceni VSC 1–1
Kassai Viktor
Július 26., szombat
16.30Budapest Honvéd–Dunaújváros PASE 3–0
Farkas Ádám
18.30Videoton FC–Lombard Pápa 3–0
Vad II István
18.30Pécsi MFC–MTK Budapest 0–4
Németh Ádám
20.30Szombathelyi Haladás–Újpest FC 0–1
Solymosi Péter
Július 27., vasárnap
16.30Kecskeméti TE–Ferencváros 1–3
Iványi Zoltán
18.30Diósgyőri VTK–Puskás Akadémia FC 2–1
Bognár Tamás
20.30MVM-Paksi FC–Győri ETO FC 2–0
Erdős József
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik