Végzetes védelmi hiba, az MTK a végén gyűrte le a bajnok DVSC-t

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.01. 20:31
null
Horváth a végén jókor állt jó helyen (Fotó: Fuszek Gábor)
Az NB I 2. fordulójában nagy csatát, de nem túl magas színvonalat hozott az MTK és a DVSC-Teva mérkőzése Kispesten. Sokáig úgy tűnt, hogy a kevés helyzetet hozó meccsen megosztoznak a csapatok a pontokon, de a 90. percben jött Horváth, és eldöntötte a három pont sorsát.

Az MTK jól kezdte a szezont, idegenben verte meg 4–0-ra a Pécset. A Debrecen elleni meccsen is számíthatott a jó eredményre, mert igaz ugyan, hogy „albérletben" kellett játszaniuk, de az ellenfél a BL-meccsek miatt nem a legjobb összeállításban lépett pályára.

A találkozó is úgy kezdődött, hogy az MTK-nál volt többet a labda, a kék-fehérek igyekeztek gyorsan dűlőre vinni a dolgot. A mezőnyfölény meg is volt, de igazán nagy, sőt kicsi helyzetet nem tudtak kialakítani. Pölöskei veszélyeztetett távoli de nem pontos lövésekkel, valamint körbeadogatták a debreceni tizenhatost.

A Debrecen szórványos ellenakciókkal jelezte, hogy a pályán van, de jóval kevesebb veszélyt jelentettek a piros mezesek, mint a hazaiak. Jellemző, hogy az egész első félidőben nem lehetett feljegyezni igazán nagy helyzetet, a kapusoknak pedig alig-alig kellett közbeavatkozni.

A második félidőben annyiban változott a játék képe, hogy a Debrecen valamivel aktívabbá vált, egyre többször jutott el az MTK kapujáig, de veszélyt sokáig nem tudtak kelteni.

Húsz percig tartott az élénkebb debreceni nyomás, ezután kijött a sündisznóállásból az MTK, és több veszélyes támadást is vezetett. Megint változott a helyzet, ettől kezdve a Debrecen ment át ritkábban az ellenfél térfelére. Az MTK dűlőre akarta vinni a dolgot, de a biztonságos védekezésről nem mondott le.

Nyilvánvalóvá vált, hogy amelyik csapat itt gólt szerez, az valószínűleg meg is nyeri a meccset. A gólszerzésre utaló jelek azonban nem szaporodtak meg, így a nézők már-már kénytelenek voltak belenyugodni, ez nem az a nap, amikor gólt látnak.

Kanta azonban máshogy gondolta... Az utolsó öt percben nagyon nyomott már az MTK, és a csapatkapitány a 90. percben remek labdát adott a jobb oldalon felfutó Nagy Tibornak, aki az alapvonal közeléből középre adott, és senki sem figyelt a bal oldalon üresen álló Horváth Zsoltra, aki 6 méterről az üres kapuba passzolt. 1–0

A maradék három perces hosszabbításban a DVSC-Teva már nem tudott megújulni, így az MTK egyáltalán nem érdemtelenül tartotta otthon a három pontot az inkább küzdelmes, mint jó meccsen.

A DVSC pontosan ugyanígy járt 2012-ben, veretlenül megnyert bajnoki címét követően: a BATE elleni visszavágó előtt Kondás Elemér gyakorlatilag „sort cserélt” és felforgatta csapatát, mely 1–0-ra kikapott a Kaposvártól. Ez volt több mint egy év után a Loki első veresége. A DVSC akkor elveszítette a BATE elleni második mérkőzést, így búcsúzott BL-álmaitól – reméljük, ezen a ponton most változás lesz a futballkrónikában.

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK A SPORT TV MIKROFONJA ELŐTT

GARAMI JÓZSEF, az MTK szakmai igazgatója: – Azt mondtam a szünetben, hogy a kilencvenedik percben rúgunk gólt, ha odateszitek magatokat. Véletlenül bejött... Az első félidőben, úgy érzem, jól játszott a csapat, bár a befejezésekkel adósak maradtunk. A beadások nem voltak jók, vagy ha mégis, akkor nem jól érkeztünk a kapu elé. A második félidőben a debreceniek fürge játékosai megmozgattak bennünket, volt egy rövid időszak, amikor úgy nézett ki, hogy akár még bajunk is lehet, de aztán a csapat visszatért a helyes útra, és a végén sikerült egy szép akcióból gólt szerezi, aminek természetesen nagyon örülünk.

A hatpontos rajt boldoggá teszi Garami Józsefet, természetesen szeretnék hasonló tempóban folytatni, amihez – tette hozzá a tréner – a támadó szekció sérültjeinek reménybeli gyors felépülése is hozzájárulhat.

KONDÁS ELEMÉR, a DVSC-Teva vezetőedzője: – Az első félidőben az MTK-nál volt többet a labda, viszont többször is jól kontráztunk, volt is lehetőségünk. A második félidőben még többet tettünk azért, hogy nyerjünk ezen a mérkőzésen. Úgy érzem, ikszes meccs volt, amelyen semmiképpen sem érdemeltünk vereséget. De hát ilyen a futball, egy pillanatnyi kihagyás elég volt, üresen hagytuk Horváth Zsoltot, és ő ebből gólt is tudott szerezni. Az utolsó pillanatban volt egy kis dekoncentráció... A szögleteket, szabadrúgásokat pontosabban kellett volna végrehajtani, és bár most nem voltak olyan százszázalékos helyzetek, mint a korábbi mérkőzéseken, szerintem így is lehetett volna nyerni."

A kérdésre, hogy a két fordulóban szerzett egy pontot hogyan értékeli, a DVSC edzője így reagált: „Mindent a helyén kell kezelni. Lehetett volna akár ebből (a mérkőzésből) is egy pont, a nyíregyházi az nyilvánvalóan három (lehetett volna). Még van 28 mérkőzés hátra, ez sajnos elment, most a keddire (a BATE elleni BL-selejtező visszavágójára) koncentrálunk."

NB I
2. FORDULÓ
MTK–DVSC-TEVA 1–0 (Horváth Zs., 90.)
Bozsik Stadion
. Vezette: Iványi
ÉLŐ, SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS
JEGYZŐKÖNYV
TABELLA

NB I, 2. FORDULÓ
Időpont
Mérkőzés (Tv)
Játékvezető
Augusztus 1., péntek
19.00
Puskás Akadémia FC–Pécsi MFC 2–2
Solymosi Péter
20.30
MTK Budapest–Debreceni VSC 1–0
Iványi Zoltán
Augusztus 2., szombat
16.30
Videoton FC–Dunaújváros PASE (Tv: M1)
Bognár Tamás
18.30
Nyíregyháza Spartacus–MVM-Paksi FC (Tv: Sport1)
Szabó Zsolt
20.30
Kecskeméti TE–Szombathelyi Haladás
Farkas Ádám
Augusztus 3., vasárnap
16.30
Lombard Pápa–Ferencváros (Tv: M1)
Fábián Mihály
18.30
Győri ETO FC–Budapest Honvéd (Tv: Sport2)
Németh Ádám
20.30
Újpest FC–Diósgyőri VTK (Tv: Sport2)
Vad II István
AZ ÁLLÁS
1. MTK Budapest 2 2 5–0 +5 6
2. Videoton FC 1 1 3–0 +3 3
Budapest Honvéd 1 1 3–0 +3 3
4. Ferencvárosi TC 1 1 3–1 +2 3
5. MVM Paks 1 1 2–0 +2 3
6. Diósgyőri VTK 1 1 2–1 +1 3
7. Újpest FC 1 1 1–0 +1 3
8. Nyíregyháza Spartacus FC 1 1 1–1 0 1
9. Puskás Akadémia FC 2 1 1 3–4 –1 1
10. DVSC-Teva 2 1 1 1–2 –1 1
11. Pécsi MFC 2 1 1 2–6 –4 1
12. Szombathelyi Haladás 1 1 0–1 –1 0
13. Kecskeméti TE 1 1 1–3 –2 0
14. Győri ETO FC 1 1 0–2 –2 0
15. Lombard Pápa FC 1 1 0–3 –3 0
Dunaújváros PASE 1 1 0–3 –3 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik