NB I: milliárdos érdeklődők az Újpest iránt – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2023.04.27. 17:25
null
Hamarosan új tulajdonosa lehet az Újpestnek (Fotó: Török Attila, archív)
A csakfoci.hu információja szerint hamarosan lezárulhat a tárgyalás az Újpest FC eladásáról. A portál úgy tudja, visszatérhet az egyik korábbi tulajdonos is, aki mögött amerikai befektetői csoport áll.

 

Lapunk információja szerint az amerikai cégcsoport mögöttPéterffy Tamás– Thomas Peterffy – állhat, az amerikai magyar milliárdos alapította az Interactive Brokers Groupot, amelynek elnöke és legnagyobb részvényese egyben. A 78 éves üzletember jelenleg a világ leggazdagabb magyarja és hazánkban is vannak érdekeltségei. A magyarságához mindig hű üzletember tevékenységét 2017-ben a Magyar Érdemrend Nagykeresztje Polgári Tagozatának kitüntetésével ismerte el az állam.

Információnk szerint a milliárdos hamarosan bankot nyit Budapesten, és szó van arról, hogy szerepet vállal az Újpest FC labdarúgócsapatának működtetésében, s ehhez a szálhoz kapcsolódhat Lukács Ferenc, az Újpest korábbi tulajdonosa. Ahogyan a csakfoci.hu is utalt arra, orosz érdeklődő is van, mégpedig a hazánkban élő milliárdos Megdet Rahimkulov nevével fémjelzett cégcsoport.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik