Nem megy a Puskás Akadémiának, Mezőkövesden is kikapott

Vágólapra másolva!
2018.09.01. 19:20
null
Joggal örülhettek a hazaiak a három pontnak (Fotó: Micheller Szilvia)
Két góllal, megérdemelten verte meg odahaza a sokkal lelkesebben, összeszedettebben futballozó Mezőkövesd a nehéz helyzetbe kerülő Puskás Akadémiát a labdarúgó NB I 7. fordulójában.

 

NB I
7. FORDULÓ
Mezőkövesd Zsóry–Puskás Akadémia 2–0 (Drazsics 15., Pillár 75.)
Mezőkövesd,
Városi Stadion, 2155 néző. V: Bogár

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Boldog születésnapot!

Bogár Gergő kedden töltötte be a huszonhetet, és bár a családtagok felköszöntötték, az igazi ajándékot szombaton kapta: élete első NB I-es mérkőzésén bíráskodhatott. Nem kapott könnyű mérkőzést: két, az utóbbi időben kevésbé jól teljesítő csapat összecsapását bízták rá. A Mezőkövesd Zsóry az első fordulóban győzött, ám a legutóbbi három bajnokiján csupán egy pontot szerzett, míg a Puskás Akadémia ebben az idényben még nem győzött, és a lehetséges tizennyolc pontból kettőt gyűjtött be. Biztos volt tehát, az életükért küzdő csapatok egymás torkát is átharapnák, hogy szombat este sikeresek legyenek.

A felcsútiak vezetőedzője, Benczés Miklós mondta legutóbb: hiányzik az állandóság a csapatából, de ennek az is az oka, hogy a sok gyenge teljesítmény miatt kénytelen újra és újra átszervezni a kezdőcsapatot. Bekerült Osváth Attila a jobb oldali védő pozíciójába, ahol egy hete, Pakson sebezhetőnek tűnt a Puskás Akadémia, s ott volt újra a fedezetsorban Balogh Balázs. A korábban előretolt csatárt játszó Radó András a jobb szélen kezdett, és az egy hete két gólpasszal bemutatkozó Ján Vlasko is lehetőséget kapott. Mezőkövesdi oldalon talán az lehetett szokatlan, hogy az eredetileg bal oldali védő Vadnai Dániel ezúttal a védelem jobb oldalán kapott szerepet. Alig telt el negyedóra a mérkőzésből, amikor kiderült, ez kifejezetten jó ötletnek bizonyult.

Addig is a Mezőkövesd tűnt élénkebbnek, határozottabbnak, aztán formás hazai akció végén a hátvéd egyedül zárkózott fel a támadáshoz, majd tőle szokatlanul, jobbal adott be – kifogástalanul! Más kérdés, hogyan érkezhetett Sztefan Drazsics ennyire egyedül a felcsúti kapu elé, de a légiós nem bánta, hogy nem volt társasága, ellentmondást nem tűrő mozdulattal a hálóba lőtt. Úgy tűnt, a gól még inkább megnyugtatta a hazai együttest.

A 4–4–2-es hadrendben futballozó Mezőkövesd többet birtokolta a labdát, a stratégia lényege az volt, hogy a négy fedezet közül a két középső inkább a védekezésre összpontosított, és stabilitást adott a csapatjátéknak, míg az akciókat az egyik oldalról indulva Cseri Tamás, a másikról Tóth Bence szervezte, a két ék pedig rengeteg keresztmozgással igyekezett folyosót nyitni a felcsúti védők között.

Érdekes módon a hazai csapat cserélt, Benczés Miklós még várt a változtatással. Alig kezdődött el a második félidő, majdnem megduplázta előnyét a Mezőkövesd: Vadnai Dániel a gólpassza után kis híján a kapuba fejelt, de Braniszlav Danilovics hatalmas vetődéssel menteni tudott. Ez már világossá tette, hogy a Puskás Akadémiának sokkal nagyobb energiát kell mozgósítania, ha pontot akar szerezni.

Az egyenlítéshez egyórányi játékot követően felettébb közel került a felcsúti együttes, ám Ján Vlasko amúgy jónak tűnő lövését Dombó Dávid remek mozdulattal védte. Pedig a lövésben volt erő, a sarok felé ment a labda, a védőktől a kapus nem sokat láthatott, mégis odaért, és hárított. Könnyen lehet, hogy ez volt a forduló védése.

Ekkor már a Puskás birtokolta többet a labdát, a Mezőkövesd kontratámadásokkal próbálkozott, és egy szögletet követően növelte előnyét. Cseri Tamás jól adott középre, ám ne kérdezzék, Robert Pillár miként ugorhatott fel ennyire egyedül, mert mi nem tudjuk a választ. A győztes Mezőkövesd fellélegezhet, a Puskás Akadémia egyre nagyobb bajban van. 2–0

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

NB I, 2018–2019, 7. FORDULÓ
SZEPTEMBER 1., SZOMBATHELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
Debreceni VSC–Haladás 1–1
Debrecen, Nagyerdei StadionErdős József
3203
Mezőkövesd Zsóry–Puskás Akadémia 2–0
Mezőkövesd, Városi StadionBogár Gergő
2155
Újpest FC–Bp. Honvéd 0–0 Budapest, Szusza Ferenc Stadion Iványi Zoltán
3561
MTK Budapest–Kisvárda 0–1 Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
Solymosi Péter
1632
Diósgyőri VTK–Paksi FC 0–0
Miskolc, DVTK-stadion
Andó-Szabó Sándor 3872
SZEPTEMBER 2., VASÁRNAP
18.00: Ferencváros–Mol Vidi FC (Tv: M4 Sport)
Budapest, Groupama Aréna
Berke Balázs
TABELLA •GÓLLÖVŐLISTA
AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC 6 5 1 15–4 +11 16
2. Budapest Honvéd 7 5 1 1 12–5 +7 16
3. MTK Budapest 7 4 1 2 11–10 +1 13
4. Debreceni VSC 7 2 4 1 9–9 0 10
5. Mol Vidi FC 4 2 2 9–2 +7 8
6. Mezőkövesd Zsóry FC 6 2 2 2 7–5 +2 8
7. Újpest FC 6 1 4 1 5–6 –1 7
8. Paksi FC 7 1 4 2 7–9 –2 7
9. Diósgyőri VTK 7 1 3 3 5–10 –5 6
10. Szombathelyi Haladás 7 1 2 4 9–13 –4 5
11. Kisvárda 7 1 2 4 3–13 –10 5
12. Puskás Akadémia FC 7 2 5 7–13 –6 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik