NB I: Lang Ádámot is a francia másodosztályba hívták

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.19. 09:21
null
Egyelőre kérdéses, hogy Lang meddig szerepel még a Videotonnál (Fotó: <a href="https://www.facebook.com/videotonfc/?fref=ts">facebook.com/Videoton</a>, archív)
A nyári Európa-bajnokságot követően Lang Ádám volt az egyik olyan magyar válogatott futballista, aki abban bízhatott, hogy a torna után sikerül az NB I-nél erősebb bajnokságba, külföldre szerződnie. A Videoton védőjének helyzetéről menedzsere, Illés Zoltán nyilatkozott a Nemzeti Sportnak.

 

„Irodánk évek óta együtt dolgozik Lang Ádámmal – mondta a Nemzeti Sportnak Illés Zoltán, a játékos ügyeit intéző iroda munkatársa. – Egész nyáron folyamatos az érdeklődés Ádám iránt. Nem titok, eddig a legkonkrétabb ajánlatot egy francia másodosztályú klubtól kapta a Videoton, ám az ajánlat távol állt a székesfehérváriak elképzeléseitől.”

„Arra, hogy nyilvánosságra hozzam, mennyi a játékos kivásárlási ára, nem hatalmazott fel a klub – folytatta a játékosügynök. – Ha Lang Ádám és a Videoton számára egyaránt megfelelő ajánlat érkezik, a klub nem gördít akadályt a védő távozása elé. Napi kapcsolatban vagyok Kovács Zoltán sportigazgatóval, aki korrekt módon kezeli Ádám átigazolási ügyét. Szeretnénk közösen elkerülni, hogy az átigazolási szezon végére maradjon a váltás, ezért kijelenthetem, napokon belül eldőlhet a játékos jövője.”

Illés Zoltántól megtudtuk, nagy esély van arra, hogy Lang Ádám francia vagy angol csapatban folytassa pályafutását.

A 23 éves Langot 2018-ig köti a szerződése a Videotonhoz, a transfermarkt.de 800 ezer euróra becsüli az értékét. A védő az előző szezonban nem számított alapembernek Fehérváron, a jelenlegi idényben, az új vezetőedzőnél, Henning Bergnél viszont eddig mind a hat bajnokit végigjátszotta.

Lang már a második, Eb-t megjárt magyar válogatott játékos, aki iránt a francia másodosztályból érkezett ajánlat, mint arról beszámoltunk, az MTK-s Bese Barnabást a Le Havre szerződtetné.

A legfrissebb hírek szerint pedig Bese már meg is érkezett Franciaországba, hamarosan be is jelentik az átigazolását.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A VIDEOTON FC-NÉL
Érkezők:
Barczi Dávid (DVTK), Bévárdi Zsombor (Puskás Akadémia), Bódi Ádám (DVSC), Danko Lazovics (szerb, szabadon igazolható, legutóbb Olimpija Ljubljana – Szlovénia)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Horváth Tamás (Mezőkövesd), Lorentz Márton (Dunaújváros)
Az utánpótlásból felkerültek:
Varga Bence
Kiszemeltek: Fiola Attila (Puskás Akadémia), Alekszandar Filipovics (szerb, Jagodina – Szerbia), Moussa Sissoko (mali, Onze Créateurs – Mali), Vida Máté (Vasas)
Távozók: Gábor Péter (siófoki kölcsön után PMFC), Haraszti Zsolt (Paks), Heffler Tibor (Puskás Akadémia), Koltai Tamás (Paks, kölcsön után végleg), Filip Pajovics (szerb, szabadon igazolható), Rudolf Gergely (Nyíregyháza, szabadon igazolható), Tomás Tujvel (szlovák, Mezőkövesd, a tavasszal kölcsönben DAC 1904 – Szlovákia), Dinko Trebotic (horvát, szabadon igazolható), Paudits Patrik (Csákvár), Zsótér Donát (felcsúti kölcsön után Sint-Truiden – Belgium)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Braniszlav Danilovics (szerb, Puskás Akadémia), Alhassane Soumah (guineai, Juventus – Olaszország), Tischler Patrik (Puskás Akadémia)
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk:
Lang Ádám (érdeklődnek iránta: Anglia, Franciaország)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik