NB I: Huszti tényleg visszatér – a Videotonba jöhet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.10. 21:46
null
Huszti hazajön (Fotó: AFP)
Korábbi értesülésünknek megfelelően Huszti Szabolcs az NB I-ben folytathatja a pályafutását. Fehérváron a leendő csapattársak már tényként kezelik az érkezését.

 

Elsőként a Nemzeti Sport Online jelezte még december 18-án, hogy Huszti Szabolcs a tavasszal akár visszatérhet az NB I-be. Akkor még arról írtunk, hogy első profi klubjánál, a Ferencvárosnál kerülhet ismét képbe (a közelmúltban egyszer már próbálkozott a hazacsábításával a Fradi), de azt nem nehéz megjósolni, hogy ha a zöld-fehérekkel nincs egyezség, akkor a Videoton kerülhet képbe.

A Nemzeti Sport Online fehérvári futballistáktól úgy értesült, hogy Huszti Szabolcs érkezését már tényként kezelik a klubnál. Ezt erősíti meg a rangado.hu mai híre is, mely szerint a kínai Csangcsun Jatajtól hazatérő, 51-szeres válogatott szélső – aki a nemzeti csapatban való szereplést évekkel ezelőtt lemondta – már az orvosi vizsgálaton is megfelelt.

Mint ismert, a 34 éves Huszti 2017 februárjában igazolt vissza az Eintracht Frankfurttól Kínába (ugyanahhoz a klubhoz, amelynél 2014 és 2016 között egyszer már szerepelt), ám a nyáron keresztszalag-szakadást szenvedett. Úgy tudjuk, felépülése a megfelelő ütemben halad, tavasszal visszatérhet a pályára. Ráadásul ingyen igazolható, mert tavaly egy plusz egyéves szerződést írt alá a Jatajhoz, de a sérülése miatt a plusz egy év opció nem lépett életbe.

Huszti 13 év után léphet újra pályára az NB I-ben. A magyar élvonalban a nela.hu kimutatása szerint korábban 38 meccsen játszott – két csapatban, az FTC-ben és a Sopronban –, és kilenc gólt szerzett.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A VIDEOTON FC-NÉL
Érkezők:
Tomás Tujvel (szlovák, Mezőkövesd)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek:

Kiszemeltek: Huszti Szabolcs (Csangcsun Jataj – Kína), Nagy Dominik (Legia Warszawa – Lengyelország)
Távozók: Horváth Tamás (Mezőkövesd)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:
Barczi Dávid (?), Fejes András (?), Ezekiel Henty (nigériai, Slovan Bratislava – Szlovákia, Göztepe – Törökország), Asmir Suljic (bosnyák, ?), Szolnoki Roland (?)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik