NB I: hátrány volt a Puskásnak a vezetés; Rebrov sok sikert kívánt a válogatottnak

Vágólapra másolva!
2020.10.04. 21:38
null
Hornyák Zsolt szerint megérdemelten nyert a Ferencváros (Fotó: Árvai Károly)
A Ferencváros hátrányból fordítva, 2–1-re győzte le hazai pályán a Puskás Akadémiát. A mérkőzés után a két vezetőedző értékelt.

Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője így látta a találkozót.

„A nemzetközi mérkőzés után mindig nehéz bajnokit játszani, ezért sokat jelentett, hogy éppen a tabella élén álló csapatot vertük meg. Nagyon örülök a csapatom pályán mutatott játékának, a második gól után is nyomás alá helyzetük az ellenfelet, intenzív játékra törekedtünk, s bízom benne, hogy ezzel mindenkinek örömet szereztünk. Ismerjük a Puskást, szereti nyomás alá helyezni az ellenfelet, de ezt ma nem hagytuk neki, s ez lehetett a siker kulcsa.”

Újságírói kérdésre kitért Robert Makra is, aki csereként beállva most mutatkozott be a Ferencvárosban. A szlovák játékossal kapcsolatban a következőket mondta.

„Február óta nem lépett pályára, de kétségtelen, hogy nagyon keményen dolgozik az edzéseken, ezért megérdemelte, hogy bizalmat szavazzak neki. Tudom, hogy nem könnyű beállni az utolsó húsz percre, de koncentráltan védekezett, és néhány helyzet kialakításában is volt szerepe. Örülök a mai teljesítményének, és azon dolgozunk, hogy a következő meccseken még több időt tölthessen a pályán.”

A válogatott szünettel kapcsolatban elmondta, hogy szombaton játszanak egy edzőmeccset, és készülnek a Bajnokok Ligája csoportkör miatti kettős terhelésre. Hozzátette, sok sikert kíván a magyar válogatottnak a bolgárok elleni Eb-pótselejtezőn.

„A korán jött vezetés nemhogy előnyt, hátrányt jelentett a csapatomnak – kezdte az értékelést Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője. – A gól után igen passzívan játszottunk, rengeteg labdát adtunk el, gondot okozott a labdakihozatal, ezzel előnybe hoztuk a Ferencvárost. Különösen a középpályán voltak gondjaink, Knezevicnek vagy éppen Balutának sajnos még mindig nem ideális a fizikai állapota a koronavírus-fertőzés után, de ezen dolgozunk. Magam is csodálkoztam, hogy mennyire visszaléptünk a vezetés megszerzése után, s tudtam, hogy ez a játékstílus nem vezethet eredményre. A félidőben próbáltunk a középpályán változtatni, Yoell van Nieff-fel akartuk megerősíteni, hogy Balutának könnyebb legyen az előre való játék. De még egyszer mondom, túl sok hibával játszottunk, túl sokat védekeztünk. Egyáltalán nem vagyok elégedett azzal a teljesítménnyel, amit ma mutattunk. Megérdemelten nyert a Ferencváros.”

A felcsúti gólt fejelő Joao Nunesszel kapcsolatban elmondta Hornyák, mivel őt is érintette a koronavírus-fertőzés, még nincs olyan állapotban, hogy kilencven percet végigjátsszon, de sérülés miatt muszáj volt betennie a kezdőbe. Úgy véli, ha újra megfelelő fizikai állapotba kerül, akkor az NB I egyik kiemelkedő játékosa lehet, ráadásul a védelemben több poszton is bevethető.

LABDARÚGÓ NB I

6. FORDULÓ
Ferencváros–Puskás Akadémia 2–1(Isael 43., 50., ill. J. Nunes 4.)
Budapest,Groupama Aréna,8759néző.Vezette:Karakó

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

NB I, 2020–2021, 6. FORDULÓ
HELYSZÍNNÉZŐSZÁM
JÁTÉKVEZETŐ
OKTÓBER 2., PÉNTEK
MTK–Budafok 1–2
Budapest,Új Hidegkuti Nándor Stadion
1537Andó-Szabó Sándor
OKTÓBER 3., SZOMBAT
Mezőkövesd–Kisvárda 1–2Mezőkövesd, Városi Stadion
1520Kárpály Mihály
DVTK–Paks 1–2
Miskolc, DVTK Stadion
3045Bogár Gergő
OKTÓBER 4., VASÁRNAP
ZTE–Honvéd 2–4
Zalaegerszeg, ZTE Aréna2716Bognár Tamás
Ferencváros–Puskás Akadémia 2–1
Budapest, Groupama Aréna8759Karakó Ferenc
Mol Fehérvár–Újpest 5–1
Székesfehérvár, Mol Aréna Sóstó2673Farkas Ádám
Az NB I állása és a góllövőlista itt!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik