Kétszer állt fel a Haladás az Újpest ellen

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2018.07.29. 17:53
A labdarúgó NB I 2. fordulójában a Haladás változatos mérkőzésen 2–2-es döntetlenre végzett otthon a több állandó játékosát nélkülöző Újpesttel.
Király Gábor két gólt kapott, a Haladás pontot szerzett (Fotó: Unger Tamás)
Király Gábor két gólt kapott, a Haladás pontot szerzett (Fotó: Unger Tamás)

LABDARÚGÓNB I
2. FORDULÓ
Haladás–Újpest 2–2 (Rabusic 24., Jagodics 60., ill. Nagy D. 19., Horj 42.)
Szombathely, Haladás-stadion, 4965néző. Vezette:Erdős

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Azzal mindenki tisztában volt, hogy az újpestiek vezetőedzője, Nebojsa Vignjevics más összetételben küldi pályára csapatát, mint az első fordulóban, az MTK Budapest ellen 2–0-ra elveszített mérkőzésen, elvégre Branko Pauljevicset, valamint Balázs Benjámint is kiállította akkor a játékvezető.

Arra azonban aligha számított bárki is, hogy a szerb szakember ennyire felforgatja az összeállítást. Az alapemberek közül Filip Pajovics, Litauszki Róbert, Alassane Diallo és Novothny Soma is a kispadon kezdett a Haladás ellen. Ez nyilván annak volt betudható, hogy a lilák csütörtökön még Európa-liga-selejtezőt játszottak a Sevilla otthonában (0–4). Tegyük hozzá, hogy kollégája, Michal Hipp is meglepőt húzott azzal, hogy azonnal a kezdő tizenegybe állította a szombathelyi szurkolók korábbi kedvencét, a Vasastól a héten visszaigazolt Gaál Bálintot. Ugyanakkor ehhez a húzáshoz az is kellett, hogy Priskin Tamást kiállítsák legutóbb, a Bp. Honvéd ellen 3–2-re elveszített bajnokin.

Adva volt a kérdés, hogy mekkora lesz az összhang az újpesti labdarúgók között ilyen összeállításban.

A hazaiak oldaláról Bosnjak Predrag még a mérkőzés előtt arról beszélt: meglehet, egy szabadrúgás vagy egy szöglet dönti el a párharcot. S lám, a vendégek egy ilyen játékhelyzet után veszélyeztettek először, majd a házigazda is egy szögletet követően járt közel a vezetés megszerzéséhez.

Aztán következett egy kapitális védelmi hiba, Kristián Kolcák olyan labdaátvételt rontott el, amelyet a serdülők között sem illik, Nagy Dániel pedig köszönte a lehetőséget, és elegáns mozdulattal a szombathelyi hálóba lőtt (0–1). Túl sokáig nem örülhetett a vezetésnek az Újpest, hiszen az április 7-i lábtörése óta bajnokin először pályára lépő Michael Rabusic öt percen belül egyenlített. Ezúttal is óriási védelmi hiba kellett a gólszerzéshez: Mijusko Bojovics lyukat rúgott az öt és felesen belül (1–1).

A játékrész hajrájában bebizonyosodott, a Haladás védelmében a játékosok még nincsenek egy hullámhosszon. Rossz tolódást követően Nagy Dániel ismét teljesen egyedül húzhatott kapura, és csakis Király Gábor bravúrján múlt, hogy nem változott az eredmény. Ennek ellenére a csapatok nem 1–1-es döntetlennel mentek szünetre, mert egy jobb oldali szögletre ismét rosszul reagált a hazai csapat, a vendégek román védője, Razvan Horj pedig kíméletlenül a léc alá vágta a labdát. Nem kérdés, hogy a helyzetek alapján megérdemelt volt a lilák egygólos vezetése (1–2).

Aligha jelentett meglepetést, hogy Michal Hipp a gyengén teljesítő Emil Lyng helyén Halmosi Pétert küldte pályára, és a korábbi válogatott középpályás is benne volt abban a támadásban, amelynek végén Gaál Bálint nagy helyzetben a kapu fölé vágta a labdát a 49. percben. A változtatás jót tett a Haladás futballjának, a zöld-fehér együttes azonban csak rövid időre tudta akaratát ellenfelére kényszeríteni. És bizony Obinna Nwobodo révén az Újpest növelhette is volna az előnyét.

Nem tette – s ennek ára lett.

Az újpesti labdarúgók nem tanultak a korábbi hibájukból, és kísértetiesen hasonló játékhelyzetet követően kaptak ismét gólt, mint az első félidőben (2–2). A folytatásra teljesen nyílt maradt az összecsapás, láthatóan mindkét csapat nyerni akart, és nem az egy pontot őrizte. Kristián Kolcák hatalmas mentéssel tette jóvá a hibáját, a gólvonalról tisztázott – Obinna Nwobodo ziccere előtt azért nem volt les, mert a szlovák védő „belógott” –, és bár mindkét csapat sokat tett a győztes gól megszerzéséért, az eredmény nem változott.

Az a helyzet állt elő ezúttal, hogy a Haladás és az Újpest futballistái is úgy érezhetik, elveszítettek két pontot.

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

NB I, 2018–2019, 2. FORDULÓ
JÚLIUS 28., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Diósgyőri VTK–Puskás Akadémia 2–2
Miskolc, DVTK-stadionKarakó Ferenc
4349
Mol Vidi FC–Paksi FC 1–1
Felcsút, Pancho Aréna
Solymosi Péter
1058
Debreceni VSC–Mezőkövesd 1–1
Debrecen, Nagyerdei Stadion
Pintér Csaba
3228
JÚLIUS 29., VASÁRNAP
Bp. Honvéd–Kisvárda 4–0
Budapest, Bozsik József Stadion
Farkas Ádám
1774
Haladás–Újpest FC 2–2
Szombathely, Haladás-stadion Erdős József
4965
MTK Budapest–Ferencváros 1–4
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion Kassai Viktor
4079
TABELLA •GÓLLÖVŐLISTA
AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC 2 2 8–2 +6 6
2. Budapest Honvéd 2 2 7–2 +5 6
3. Mol Vidi FC 2 1 1 5–1 +4 4
4. Mezőkövesd Zsóry FC 2 1 1 4–2 +2 4
5. Debreceni VSC 2 1 1 2–1 +1 4
6. MTK Budapest 2 1 1 3–4 –1 3
7. Szombathelyi Haladás 2 1 1 4–5 –1 1
8. Puskás Akadémia FC 2 1 1 2–3 –1 1
9. Újpest FC 2 1 1 2–4 –2 1
9. Paksi FC 2 1 1 2–4 –2 1
11. Diósgyőri VTK 2 1 1 3–6 –3 1
12. Kisvárda 2 2 0–8 –8 0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik