NB I: Fradi, Vidi versenyfutás jöhet a Vasas legjobbjaiért

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.05. 14:16
null
Berecz ismét kapós lehet (Fotó: Micheller Szilvia)
A Vasas NB I-es búcsúja után az egyik legnagyobb kérdés, mi lesz a csapat válogatott játékosaival, a Berecz Zsombor, Hangya Szilveszter, Vida Máté trióval. A három labdarúgóval kapcsolatban már korábban is megjelent az érdeklődők között a Videoton és a Ferencváros, információink szerint erre most is jó esély mutatkozik, de az angyalföldiek kiesése után ezúttal nagyobb esély van arra, hogy sikerrel is járnak a kérők...

 

A Nemzeti Sport Online értesülései szerint a bajnok Videotonnál és a Ferencvárosnál is szívesen látnák a Vasasból a Berecz Zsombor, Hangya Szilveszter duót. Azt egyelőre nem tudni, hogy milyen fázisban járnak az egyeztetések, mert az átigazolási híreket sem a Ferencváros, sem a Videoton nem kommentálja, de úgy tudjuk a tapogatózó egyeztetések már megkezdődtek.

A Vasas ügyvezetője, Vancsa Miklós a Nemzeti Sportnak adott hétfői interjúban részletekbe ugyan nem bocsátkozott, de azt elismerte, hogy egyes játékosaik iránt már bejelentkeztek NB I-es csapatok, és azt is elmondta, minden ajánlatot megfontolnak.

A 22 éves, egyszeres válogatott középpályás, Berecz Zsombor már tavaly nyáron is mindkét klubnál szerepelt a kiszemeltek között, és ez a helyzet annak ellenére nem változott, hogy ebben az idényben sérüléssel is bajlódott, 23 bajnokin három gólt szerzett, míg egy szezonnal korábban 32 találkozón hat gólig és hét gólpasszig jutott. Alighanem ennek köszönheti, hogy nem mondtak le a megszerzéséről a honi élcsapatok.

A Fradinál azért is lenne szükség egy sokoldalú támadó középpályásra, mert az ebben a pozícióban számításba vehető labdarúgók közül a portugál Rui Pedro szinte biztosan távozik, de kölcsönszerződése lejártával bizonytalan a jövője a Genkhez tartó Joseph Paintsilnek, és legfrissebb értesüléseink szerint eldőlt, hogy Nagy Dominket valóban visszahívja kölcsönszerződéséből a lengyel Legia Warszawa (erről számolt be hétfőn a lengyel sajtó és az értesülést varsói, klubközeli forrásaink is megerősítették). A Vidinél viszont alighanem nehezebben tudná beverekedni magát a csapatba Berecz, hiszen ha támadóként számolnának vele, akkor Danko Lazoviccsal és Kovács Istvánnal kellene felvennie a versenyt a csapatba kerülésért.

A négyszeres válogatott, balhátvédként és bal oldali középpályásként is bevethető Hangya Szilveszter helyzete is sok szempontból hasonló Bereczéhez. Egyrészt ő is valamivel gyengébb szezont zárt, mint egy évvel korábban, mert ő is volt sérült, és három meccsel kevesebbet is játszott, másfelől vele kapcsolatban is azt mondhatjuk, hogy a Fradinál nagyobb esélye lenne a kezdőcsapatba kerülni. A zöld-fehérektől ugyanis várhatóan távozik a tavaly kölcsönbe érkezett brazil balhátvéd, Marcos Pedroso, miközben a Videotonban a zöld-foki-szigeteki Stopira évek óta biztos pont a balhátvéd posztján, más kérdés, hogy az afrikai légiós már 30 éves, Hangya pedig csak 24, tehát hosszabb távra is megoldást jelenthetne.

A bevezetőben említett, háromszoros válogatott Vida Máté lehetséges jövőjéről egyelőre nincs információnk, tavaly vele kapcsolatban is lehetett hallani a Videoton érdeklődéséről, de jelen pillanatban, a felsoroltak közül talán nála van a legnagyobb esély arra, hogy marad a Vasasnál.

Érdekesség, hogy a Ferencváros a kieső csapatok közül nemcsak a Vasasból, hanem akár a Balmazújvárosból is igazolhat új játékost, mint már jeleztük, Sigér Dávid iránt is érdeklődik az FTC.


NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:

Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: –
Kiszemeltek: Berecz Zsombor (Vasas), Hangya Szilveszter (Vasas), Abraham Frimpong (ghánai, Crvena zvezda – Szerbia), Geferson (brazil, CSZKA Szófia – Bulgária), IvanGoranov (bolgár, Levszki Szófia – Bulgária), Sigér Dávid (Balmazújváros)
Távozók: Batik Bence (szabadon igazolható), Janek Sternberg (német, 1. FC Kaiserslautern – Németország, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók: –
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Joseph Paintsil (ghánai, Tema Youth – Ghána, ?), Marcos Pedroso (Figueirense – Brazília), Nagy Dominik (Legia Warszawa – Lengyelország)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Amadou Moutari (nigeri, Austria Wien – Ausztria), Hajnal Tamás (visszavonul?), Priskin Tamás, Rui Pedro (portugál)

NYÁRIJÁTÉKOSMOZGÁS A VIDEOTON
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők:
A második csapatból felkerültek: –

Kiszemeltek:Barecz Zsombor(Vasas),Hangya Szilveszter(Vasas)
Távozók:Asmir Suljic(bosnyák-magyar, Wisla Kraków – Lengyelország)
Kölcsönbe távozók: –
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik