Megtört a jég Debrecenben: Pontessel a kispadon győzelem az Újpest ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.10. 17:56
null
Balajcza Szabolcs kétszer kapitulált Debrecenben (Fotó: Hegedüs Gábor)
Hiába játszott jobban az Újpest – elsősorban a második félidőben – a Debrecen ellen, a jól küzdő hazaiak mégis legyőzték a lilákat a labdarúgó NB I 8. fordulójában (2–1). Ezzel a portugál edző megszerezte első bajnoki győzelmét a DVSC kispadján.

 

LABDARÚGÓ NB I
8. FORDULÓ

DVSC–ÚJPEST 2–1 (Holman 9., Horváth Zs. 83., ill. Szekulics 78. – öngól)

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA LEHET ELOLVASNI!

A Videoton elleni kezdőből csak négyen maradtak a Debrecenben... Ebből is látszik, hogy alaposan átalakult a DVSC kerete. A portugál vezetőedző, Lionel Pontes nem bánkódott a távozókért, és az új fiúk közül Völgyi, Tőzsér és Filip mindjárt a kezdőben is találta magát. Az Újpest nem tudta magát aktivizálni a játékospiacon, hiszen még tart a büntetése a csapatnak.

A meccs előtt mindkét szakvezető győzelmet várt, de Pontes azért elmondta, hogy az összeszoktatás még időbe fog telni, ezért nehéz meccsre számít.

Ehhez képest a Debrecen nagyon bátran nekiugrott az Újpestnek, és veszélyesebben is játszott nála. Tőzsér jól osztogatott, Holman pedig harcos volt. Ennek a harcosságnak a 9. percben lett meg az eredménye, ekkor ugyanis Holman Dávid a tizenhatos jobb oldalától elindult közép felé, majd néhány lépés után óriási gólt lőtt a kapu jobb oldalába. A védők tisztes távolságból figyelték. 1–0

A gól sem rázta fel az Újpestet, többet birtokolta a labdát a hazai csapat, ráadásul Tőzsér akár növelhette volna is az előnyt a 18. percben, de kihagyta a lehetőséget.

Húsz percig tartott a Debreceni fölény, aztán méla unalomba fulladt az első félidő. Az Újpest elkezdett éledezni, de ez csak egy műesésre volt elég a tizenhatoson belül. Elég nagy kín volt nézni az első félidő második felét, mert igencsak gyenge játékot láthatott a nézősereg.

A második félidőben az Újpest harcosan jött ki, és jó néhány lövéssel jelezte, hogy komolyan gondolja a pontszerzést. Adrics, Lázok és Diarra is lőtt, de vagy nem pontos a célzás, vagy Danilovics kapus védett biztosan. Mezőnyfölénybe kerültek a lilák, a DVSC beszorult, a hazai közönség kizárólag csak annak örülhetett, hogy vezetett a csapata. Pontes azonban érezte, hogy ez így kevés lesz, és két gyors cserével igyekezett serkenteni a hajdúságiakat. Ez némileg sikerült is neki, de a vendégek nyomása nem lankadt.

Érezhető is volt, hogy nehéz lesz gyenge játékkal megtartani a vezetést a Lokinak, és nem is sikerült. A 78. percben remek újpesti támadás futott a bal oldalon, Diarra középre adását Tóth Patrik megcsúsztatta, az érkező Windecker megzavarta Szekulicsot, aki a saját kapujába lőtt. Öngól. 1–1

Támadásban maradt az Újpest, és a nézők már-már azon tanakodtak, hogy átveszi-e a vezetést, amikor Horváth Zsolt remek egyéni megmozdulása után újra a hazaiakhoz került az előny. A 83. percben Horváth Zsolt egyedül maradt a védők gyűrűjében az újpesti tizenhatos előtt, becselezte magát, és szinte lehetetlen szögből, kissé jobbról a védők lába között a jobb alsóba lőtt. 2–1

A maradék időben az Újpest hiába próbált meg mindent, már nem tudott egyenlíteni, így hiába játszott jobban a mérkőzés java részében, vereséggel mehetett haza. Pontes viszont örülhetett, mert megszerezte első győzelmét a debreceni kispadon. A látottak alapján ez kisebb csoda volt...

EDZŐ REAKCIÓK
„Az első félidőben volt egy nagyon jó húsz percünk. Egy nagyon erős ellenféllel szemben sikerült megszereznünk a győzelmet, a középpályán sok játékos nagyon elfáradt, mindent megtettek a sikerért. Egy csapat soha sem áll meg a fejlődésben, letettünk bizonyos alapokat, de ezeket sokkal stabilabbá kell tenni, erre lehet építkezni” – mondta Leonel Pontes, a DVSC vezetőedzője az M4 Sportnak.

„Nem a győzelemért léptünk pályára. Ez főleg az első félidőre volt igaz. Mintha megijedtünk volna a Debrecentől, megvoltak a lehetőségeink arra, hogy befejezzük az akcióinkat, sajnos ez nem sikerült. A DVSC egyéni akciókból szerzett gólokat, csapatszinten semmit sem csináltak, amely veszélyes lett volna az Újpestre. A második félidőben már akartunk nyerni, de nem volt meg az a plusz, amivel ez összejöhetett volna. Nem számítottam hozzáállásbeli problémára, mindig azt mondom a játékosaimnak, hogy a legjobbat hozzák ki magukból. Ennek most nem tudom milyen következményei lesznek, nem először fordult ez elő a csapattal, időről időre előjönnek ezek a hullámvölgyek, de azon leszünk, hogy minél előbb kiküszöböljük a hibákat” – értékelt Nebojsa Vignjevics, az Újpest edzője.

 

AZ ÁLLÁS
1. Vasas FC 8 6 1 1 12–5 +7 19
2. Ferencvárosi TC 8 4 2 2 15–9 +6 14
3. Szombathelyi Haladás 8 4 2 2 12–10 +2 14
4. Videoton FC 8 4 1 3 17–7 +10 13
5. Újpest FC 8 4 1 3 9–7 +2 13
6. Budapest Honvéd 8 3 2 3 10–8 +2 11
7. Debreceni VSC 8 3 2 3 11–12 –1 11
8. Mezőkövesd Zsóry FC 8 2 3 3 9–11 –2 9
9. MTK Budapest 8 2 3 3 4–6 –2 9
10. Diósgyőri VTK 8 2 1 5 9–18 –9 7
11. Paksi FC 8 1 3 4 6–11 –5 6
12. Gyirmót FC Győr 8 1 3 4 4–14 –10 6

 

NB I, 2016–2017, 8. FORDULÓ
SZEPTEMBER 10., SZOMBAT HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
Videoton–Haladás 3–0Felcsút, Pancho ArénaSolymosi Péter
Mezőkövesd–Honvéd 3–1
Mezőkövesd, Városi StadionIványi Zoltán
Gyirmót FC Győr–DVTK 1–0
Győr-Gyirmót, Alcufer StadionAndó-Szabó Sándor
Vasas–Paks 1–0
Budapest, Illovszky Rudolf StadionVad II István
DVSC–Újpest 2–1
Debrecen, Nagyerdei StadionBognár Tamás
MTK–Ferencváros 2–1Dunaújváros, Dunaújvárosi StadionKarakó Ferenc
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik