A DVSC-nek három pontot ért a remek hajrá a keleti rangadón

SOMOGYI ZSOLT, HATÁR DÁVID (közvetítés)SOMOGYI ZSOLT, HATÁR DÁVID (közvetítés)
Vágólapra másolva!
2017.09.09. 17:50
null
A gólt és gólpasszt jegyző Varga Kevin (21) lett a meccs hőse (Fotó: Meder István)
Hiába szerzett vezetést a DVTK már az 5. percben a Nagyerdei Stadionban, a DVSC hamar egyenlített, majd a hajrában kétszer is betalált, így 3–1-es győzelmet aratott a keleti rangadón

 

LABDARÚGÓ NB I
8. FORDULÓ

DVSC–DVTK 3–1 (Varga K. 12., Takács T. 85., Tabakovic 88., ill. Óvári 5.)
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 5538 néző. Vezette: Berke

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

A debreceni játékosok egyszerre kezdtek el futni a vonal mellett – a hazai közönség vastapsa közepette.

Ez még a kezdés előtt történt: a Loki kilencéves kissrácai Halásztelekről tértek haza jókora serleggel, miután nyolc mérkőzésből hetet megnyertek, egyszer döntetlenre végeztek, és mert a döntőben a Videoton hasonló korú csapatát győzték le, járt nekik a köszöntés a Nagyerdei Stadionban.

Szívmelengető, amikor a futballmezbe öltözött „törpéknek” szól a vastaps.

Aztán elkezdődött a találkozó, ráadásul olyan tempóban, hogy annak megint csak tapsolhatott a publikum. Először a vendégek tombolhattak – mármint ezúttal vendégek, hiszen amíg épül a DVTK új arénája, a borsodiak Debrecenben rendezik a meccseiket, vagyis sokszor házigazdák itt, de nem most. Ám mintha otthon lettek volna, úgy vezették végig a pályán az első akciójukat, s mert Nono passza, Makrai Gábor indítása és Óvári Zsolt emelése egyaránt nagyszerűen sikerült, máris vezetett a DVTK (0–1). Soha rosszabb kezdést – gondolták a miskolciak, ám sok volt még hátra ahhoz, hogy a DVSC feladja a küzdelmet.

Nem is tette, és közönsége támogatását élvezve rohamozni kezdett. Különösen az 1996-os születésű Varga Kevin volt elemében. Előbb leültette Nagy Tibort, majd újabb jó cselt követően kihagyhatatlan helyzetbe hozta Könyves Norbertet – ám a támadó ránk cáfolt, kihagyta.

Senki sem értette, hogyan, annyira közel volt az üres kapuhoz...

Az ifjú debreceni szélső azonban nem kedvetlenedett el, alig egy perccel később lecsapott Lipták Zoltán röviden kifejelt labdájára, majd pimasz lövőcselt követően okosan az alsó sarokba lőtt (1–1).

Alig telt el tíz perc, láttunk két gyönyörű gólt – nem csoda, ha a jelenlévők a hasonló folytatásban bíztak.
Az persze látszott, hogy mind a két fél tart a másiktól. Megszervezte a védekezést Herczeg András és Bódog Tamás, de mert mindkét csapat a labdaszerzést követően nagy lendülettel megindult az ellenfél kapuja felé, változatos, élvezetes, lüktető volt a játék. A félidő végén ismét a DVTK ragadta magához a kezdeményezést, ám nem tudta gólra váltani mezőnyfölényét.

A lendület szerencsére a fordulás után sem hagyott alább. Hatalmas volt a küzdelem, és mivel nem spóroltak a futással a játékosok, a közönségnek is tetszett a mutatvány. Kis túlzással: heteken keresztül nem hallani annyi tapsot, mint ezúttal, pedig ekkor már a kilencévesek is csak szurkoltak...

Egy óra elteltével néhány percre szinte kettészakadt a pálya: a középpályás védekezésről mintha megfeledkeztek volna a pályán lévők, így többször is megesett, hogy a labdát szerző játékos negyven-hatvan métert futhatott akadálytalanul az ellenfél kapuja felé. Itt is, ott is létszámfölényes helyzetek alakultak ki, a csapatok mégis csak helyzetekig jutottak – a legnagyobb talán Ugrai Rolandé volt, aki az ötösön belülre szlalomozott, viszont Nagy Sándor védeni tudott, míg a másik oldalon megint Varga Kevin kuszálta össze a vendégek védelmét, de a legfontosabb pillanatban elcsúszott.

Hiába a kiélezett küzdelem, Bódog Tamás tovább fiatalította csapatát. Bárdos Bence 1998 februárjában született, először ült NB I-es mérkőzésen a kispadon, ám nemcsak nézője, aktív szereplője is lehetett a találkozónak a DVTK saját nevelésű újonca.

A főszereplő és egyben nyerőember a másik fiatal, Varga Kevin lett. A második hazai gól előtt hiába rángatták, nem akart elesni, de miután elveszítette az egyensúlyát, nyújtott lábbal csúszott ellenfele lába felé, a játékvezető nem látta szabálytalannak, pedig súlyos sérülést okozhatott volna... Az akció továbbment, Takács Tamás pedig nem hagyta veszni a ziccert, s ez Herczeg Andrást is dicséri, aki jó érzékkel küldte be a támadót (2–1). Sőt, a másik cserecsatár, Haris Tabakovic is betalált, méghozzá Varga Kevin gólpasszát követően (3–1), és bár a meccs nagy részében úgy tűnt, a DVTK futballozik jobban, Varga tehetsége döntőnek bizonyult, a Loki szerezte meg a három pontot.

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

AZ ÁLLÁS
1. Videoton FC 7 5 2 16–6 +10 17
2. Budapest Honvéd 7 4 2 1 13–9 +4 14
3. Ferencvárosi TC 8 3 4 1 17–9 +8 13
4. Diósgyőri VTK 8 3 3 2 13–13 0 12
5. Debreceni VSC 8 3 2 3 12–8 +4 11
6. Puskás Akadémia FC 8 3 2 3 14–13 +1 11
7. Vasas FC 8 3 1 4 10–14 –4 10
8. Újpest FC 8 2 4 2 11–12 –1 10
9. Mezőkövesd Zsóry FC 8 2 2 4 10–17 –7 8
10. Szombathelyi Haladás 7 2 5 5–15 –10 6
11. Balmazújváros 8 1 3 4 11–12 –1 6
12. Paksi FC 7 1 3 3 10–14 –4 6
NB I, 2017–2018, 8. FORDULÓ
SZEPTEMBER 9., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
Ferencváros–Vasas 5–2
Budapest, Groupama Aréna
Bognár Tamás
Debreceni VSC–Diósgyőri VTK 3–1
Debrecen, Nagyerdei Stadion
Berke Balázs
Mezőkövesd–Balmazújváros 2–2
Mezőkövesd, Városi Stadion
Farkas Ádám
Újpest FC–Puskás Akadémia 1–3Budapest, Szusza Ferenc Stadion
Andó-Szabó Sándor
SZEPTEMBER 10., VASÁRNAP
17.00: Videoton FC–Haladás
Felcsút, Pancho Aréna
Szőts Gergely
17.00: Paksi FC–Bp. Honvéd
Paks, Városi Stadion
Pintér Csaba
TABELLA • NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik