Rögtön megbotlott Kispesten a címvédő Videoton

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.18. 20:25
null
Darálás, darálás, semmi más – erről szólt az 1. félidő. A másodikban már (kispesti) gólt is láthattunk<br /> (Fotó: Veres Viktor)
Souleymane Youla hajrábeli találatával legyőzte odahaza a Budapest Honvéd a bajnoki címvédő Videotont a labdarúgó NB I nyitó fordulójában.

LABDARÚGÓ NB I
1. FORDULÓ

Bp. Honvéd–Videoton FC 1–0 (Youla 84.)
Kiállítva: Lang (83.)

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

A Himnusszal és zászlófelvonással kezdődött Kispesten a Honvéd és a Videoton bajnoki mérkőzése, majd rázendítettek a Bozsik-stadionba visszatért hazai fanatikusok is, de a folytatás már nem sikerült ilyen ünnepélyesre.

Ahogyan azt várhattuk, többet kezdeményezett a címvédő, de a beadásokat és a bátortalan középtávoli lövéseket rendre hárította a Bobál Dávid, Alekszandar Ignjatovics, Baráth Botond hármas; míg a kispestiek a Souleymane Youlára kihegyezett kontrákra építették támadójátékukat, ám a légiós hiába birkózott a magyar válogatott védelmének magjával.

A félidő végére átvette az irányítást a Honvéd, és egy szabad-, majd egy sarokrúgás után a vezetést is megszerezhette volna, de sem Youla, sem Bobál nem tudta a kapuba juttatni a labdát.

Bernard Casoni a második félidőben, látva csapata kilátástalan támadójátékát, beküldte Koltai Tamást, Pátkai Mátét és Dinko Treboticot is – miközben Youla egy kontratámadás végén hatalmas helyzetbe került, de a remek ütemben kilépő és jó érzékkel balra elvetődő Braniszlav Danilovicsba lőtt.

A hajrában Lang Ádám azonban teljesen fölöslegesen kiállíttatta magát, amit egyetlen perc múlva Souleymane Youla góllal használt ki. 1–0!

Jó tíz perc volt még hátra ekkor a mérkőzésből, de nagy meglepetés lett volna a találkozó addigi képe alapján, ha feltámad a Videoton – nem is egyenlített ki a fehérvári csapat, sőt még lövésig sem jutott.

Hogyan lesz ebből Bajnokok Ligája-csoportkör, hogyan lesz ebből címvédés?

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

A FŐSZEREPLŐK ÉRTÉKELÉSE

LABDARÚGÓ NB I, 1. FORDULÓ
Időpont Mérkőzés (Tv) Játékvezető
Július 18., szombat
18.00 Újpest FC–Paksi FC 0–0
Szabó Zsolt
18.00 DVTK–Vasas 2–1 Solymosi Péter
18.00 MTK–Puskás Akadémia 1–0 Andó-Szabó Sándor
20.30 Bp. Honvéd–Videoton FC 1–0
Vad II István
Július 19., vasárnap
18.00 Békéscsaba–DVSC-Teva Pintér Csaba
18.00 Haladás–Ferencváros (M4)
Kassai Viktor
A bajnokság állását itt tekintheti meg!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik