Holender szerencsés gólja döntött, a Honvéd legyőzte a DVTK-t

SOMOGYI ZSOLTSOMOGYI ZSOLT
Vágólapra másolva!
2018.10.06. 14:35
null
Sorozatban harmadszor szenvedett vereséget a DVTK (Fotó: Koncz György)
A labdarúgó NB I 10. fordulójának nyitó mérkőzésén a Budapest Honvéd Holender Filip góljának köszönhetően 1–0-ra legyőzte a DVTK-t ideiglenes otthonában, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

 

LABDARÚGÓ NB I
10. FORDULÓ

Bp. Honvéd–DVTK 1–0 (Holender 67.)
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2069 néző. Vezette: Szőts

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Ez jól kezdődött: a magyar válogatott és a Ferencváros mellett dolgozó Gera Zoltán nagy szeretettel ölelte át a nézőtéren korábbi mesterét, Garami Józsefet, ezért már a kezdő sípszó előtt arra gondoltunk, a minőség a lelátón garantált. Ám a lényeg persze az, hogy mi történik a pályán. Ezúttal is abban bízhattunk, hogy a talajon semmi nem múlik majd, hiszen a Hidegkuti Nándor Stadion tükörsima gyepszőnyegét senki sem okolhatta egy rossz labdakezelés vagy pontatlan passz miatt.

A két együttes láthatóan nagy akarattal feszült egymásnak. Mindkettő javítani szeretett volna, hiszen a Bp. Honvéd nem akármilyen bravúrt ért el, letudta a szeptembert szerzett gól nélkül, ennek ellenére a tabella második helyén várta a fordulót. Ez ám a nagy szó! Úgy könnyű az élmezőnyben tanyázni, ha egy csapat sorra lövöldözi a gólokat – így sokkal nehezebb. No, azért a diósgyőriek sem indultak túlságosan nagy eséllyel a hónap csapata címért, hiszen egyetlen pontot szereztek (a Paks ellen gól nélküli döntetlenre végeztek), kikaptak 4–2-re Mezőkövesden, valamint 1–0-ra hazai pályán a Mol Viditől. S mert a borsodiaknak nem ez volt az egyetlen rossz hónapjuk, a 11., vagyis kiesést érő pozícióból vágtak neki az összecsapásnak.

A Bp. Honvéd a korábban sokszor bevált három belső védős felállásban kezdett, ami azt jelentette, hogy ha a fővárosiak elveszítették a labdát, a jobb oldalon Heffler Tibor, a bal oldalon Tonci Kukoc azonnal visszazárt a belső hármas vonalába. A DVTK a kispesti hadrendhez próbálta igazítani a taktikáját, a jobb oldalon Szerhij Sesztakov, a bal szélen Makrai Gábor, vagyis két lendületes futballista kapott szerepet, és a támadást segítő szélső védők által üresen hagyott területekre próbáltak beindulni. Aztán Makrai Gábor a félidő derekán egyre többször hagyta el a bal oldalt, középen, sőt a jobb oldalon is felbukkant. Ráadásul a félidő végén könnyen vezetést szerezhetett volna a vendégcsapatnak, miután két szép csellel tisztára játszotta magát, ám a válogatott keretbe meghívott Gróf Dávid védeni tudott.

Apropó, válogatott keret: aligha véletlen, hogy négy kispesti készülhet a görögök, majd az észtek elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésekre. Amikor az első félidőben Holender Filip lába lövésre lendült, volt, akinek eszébe jutott: most igazolhatja, miért kapott meghívót Marco Rossi szövetségi kapitánytól. Nos, a csatár éles szögből nem találta el a kaput. Egészen pontosan: majdnem az asszisztenst veszélyeztette a lövése, és mert bedobással jöhetett a Diósgyőr, a támadó sem tűnhetett büszkének abban a pillanatban. Ellenben igazán aktív volt, nem ez volt az egyetlen lövési kísérlete, de úgy látszott, a kapu mérete nem igazán megfelelő a támadónak, mert akárhonnan próbálkozott, nem találta el.

Az első félidőben jobbára a Honvéd birtokolta a labdát, bár igazán ígéretes helyzetbe talán csak akkor került, amikor a kapuba visszakerülő Antal Botond teremtett lehetőséget a házigazdák előtt. Ám mert gól ekkor nem született, úgy vonultak az öltözőbe a felek, hogy továbbra sem sikerült gólt szereznie senkinek.

Végül aztán nem maradtunk gól nélkül. Ráadásul Holender Filip lett a főhős, noha a támadó a második játékrészt is egy pontatlan lövéssel kezdte, és a szurkolók már aggódtak: hogy lesz ebből győzelem? Az biztos, hogy a Honvéd volt aktívabb, játékosai többet birtokolták a labdát, sőt Dejan Karan nagy mentése kellett ahhoz, hogy ne szülessen meg már hamarabb a vezető találat.

Ám a diósgyőriek légiósa mégsem lehetett maradéktalanul boldog, mert a következő akciónál rendkívül szerencsétlen mozdulattal ért bele kétszer is a labdába. Előbb a felszabadítási kísérlete volt katasztrofálisnak nevezhető (erre a labdára csapott le Holender Filip), és amikor a csatár kapura lőtt, a labda éppen Dejan Karan lábán változtatott irányt egy kicsit, épp annyit, hogy az a diósgyőriek hálójában kössön ki (1–0). Antal Botond nem tudott védeni, jóllehet a kapus ezúttal tele volt önbizalommal, egy ízben két pimasz esernyőcselt is bevetett a kapuja előterében – ilyen trükkök akármelyik mezőnyjátékos becsületére váltak volna.

Így a Honvéd máris túlteljesítette a szeptemberi produkcióját, míg a másik oldalon továbbra sem látni, hogyan tudna kikecmeregni az iszonyú mély gödörből a DVTK.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

NB I, 2018–2019, 10. FORDULÓ
OKTÓBER 6., SZOMBATHELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Bp. Honvéd–Diósgyőri VTK 1–0
Budapest,
Új Hidegkuti Nándor Stadion
Szőts Gergely
2069
Újpest FC–Puskás Akadémia 2–0
Budapest,
Szusza Ferenc Stadion
Erdős József
1799
Mezőkövesd–Haladás 2–0Mezőkövesd,
Városi Stadion
Andó-Szabó Sándor
2168
Paksi FC–Kisvárda 4–1
Paks,
Városi Stadion
Radványi Ádám600
Ferencváros–Debreceni VSC 2–2
Budapest,
Groupama Aréna
Iványi Zoltán
8911
OKTÓBER 7., VASÁRNAP
18.00: Mol Vidi FC–MTK Budapest
(Tv: M4 Sport)
Felcsút,
Pancho Aréna
Kassai Viktor
TABELLA • GÓLLÖVŐLISTA

AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC 10 7 3 21–8 +13 24
2. Budapest Honvéd 10 6 1 3 13–7 +6 19
3. Paksi FC 10 4 4 2 16–11 +5 16
4. Mol Vidi FC 8 4 3 1 16–7 +9 15
5. Mezőkövesd Zsóry FC 10 4 3 3 16–12 +4 15
6. MTK Budapest 9 4 2 3 13–15 –2 14
7. Debreceni VSC 10 3 5 2 14–13 +1 14
8. Újpest FC 9 3 4 2 8–7 +1 13
9. Puskás Akadémia FC 10 2 2 6 10–16 –6 8
10. Kisvárda 10 2 2 6 9–21 –12 8
11. Diósgyőri VTK 10 1 3 6 7–16 –9 6
12. Szombathelyi Haladás 10 1 2 7 11–21 –10 5
A 6. fordulóból elhalasztott Mol Vidi FC–Újpest FC mérkőzést november 21-én pótolják.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik