NB I: Böde Dániel remek formában várja a bajnoki rajtot

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2019.07.16. 08:42
null
Böde Dániel (balra) a Pécsi MFC elleni edzőmeccsen is nagyot küzdött, és értékesnek tartja a győzelmet, mert emberhátrányban harcolták ki (Fotó: Dömötör Csaba)
Négy felkészülési meccsen három gólt szerzett a Fraditól visszatérő Böde Dániel, aki csapata szlovéniai edzőtáborából szurkol a nemzetközi porondon küzdő magyar kluboknak.

Böde Dániel nem lassít.

A Paksi FC harminckét esztendős labdarúgója szerezte szombaton csapata második találatát a szerb Partizan Beograd elleni, 2–2-re végződő találkozón; negyedik felkészülési meccsén ez volt már a harmadik gólja. A Ferencvárostól hét év után visszatérő támadó először a skót Livingston FC (1–0) ellen volt eredményes, aztán a Pécsi MFC-nek (2–0) talált be, és bár az ukrán FK Zorja Luhanszk megúszta Böde-gól nélkül, a belgrádi sztárcsapat már nem volt ilyen szerencsés. Persze azzal a 25-szörös válogatott futballista is tisztában van, a világot nem a felkészülés alatt kell megváltani, ugyanakkor nem tagadja, az ő önbizalmát is építi, amikor jönnek a gólok.

„Szervezetten futballoztunk a Partizan ellen, amíg mi kétszer is betaláltunk, ellenfelünk kevés helyzetet tudott kialakítani az első félidőben – mondta Böde Dániel. – A kettő kettes végeredmény értékes az előző idény szerb bronzérmese ellen, ugyanakkor mindig is azon a véleményen voltam, a felkészülési meccsek eredményeiből felesleges mélyebb következtetéseket levonni. Egyértelműen jó irányba haladunk, de van munka bőven, és jól kell kihasználnunk az időt, ami a bajnoki rajtig vár ránk. Egy csatárnak mindig építi az önbizalmát, ha gólt szerez, nem vagyok kivétel én sem. Betaláltam skót és szerb élvonalbeli csapatnak, és bár a Pécs jelenleg NB III-as, az ellene lőtt gól azért értékes, mert akkor született, amikor tíz emberrel játszottunk egy félidőn keresztül. Szerdán újabb meccs vár ránk, majd szombaton utazunk haza Szlovéniából. Akkor már csak két héttel leszünk az első bajnoki előtt, és nem tagadom, nagyon várom, hogy kezdődjön az idény!”

Aki látta a paksiak Partizan elleni találkozójának összefoglalóját, tanúsíthatja, Böde Dániel kicsattan az erőtől. Gólja előtt a felezővonalról indult, a védője szinte lepattant róla, ketten sem érték utol, majd amikor becsúszva próbálták megállítani, higgadtan lőtt a kapu bal alsó sarkába. Aztán amikor az ellenfél szépített, a középkezdés előtt jól láthatóan magyarázott valamit csapattársainak, ám nem arról volt szó, hogy bárkit is hibáztatott volna.

„Mondtam a többieknek, ne lógassuk az orrunkat, csináljuk a dolgunkat tovább – folytatta a paksiak csapatkapitánya. – Amikor korábban a Zorja ellen gólt kaptunk, még azzal voltunk elfoglalva, és egy perc múlva majdnem jött az újabb találat. Kemény munkában vagyunk, de hogy a felkészülésünk miként sikerül, azt csak a bajnokság mutatja meg. Arra azért még itt, az edzőtáborban is szakítunk időt, hogy figyelemmel kövessük a magyar csapatok szereplését a nemzetközi porondon, nyilván nem mindegy, hogyan alakulnak a visszavágók. A Vidi továbbjutása tulajdonképpen már eldőlt, a Debrecen is kedvező helyzetbe hozta magát, ahogy a Honvéd kétgólos előnye is megnyugtató. Hogy mi várhat a Fradira Bulgáriában? Nagyon nehéz meccs, de szurkolok korábbi csapatomnak – és persze a másik három kupaindulónak is –, remélem, mind a négy magyar klub ott lesz a következő körben!”

BÖDE GÓLJA A PARTIZAN ELLEN

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik