P. K. 2019.07.13 19:34 Frissítve: 2019.07.13 20:15

Felkészülés: újabb Böde-gól a Paksban, újoncok góljai Kövesden

A Paksi FC Böde Dániel góljával már 2–0-ra is vezetett a szerb bronzérmes Partizan Beograd elleni felkészülési meccsen, de nem tudott nyerni. A Mezőkövesd az ukrán másodosztályú FK Minaj ellen két nyári szerzemény góljával, illetve több próbajátékossal a soraiban játszott 3–3-as döntetlent. Az élvonalban újonc Kaposvár az NB II-es Soroksárral ikszelt.

Böde Dániel a Partizannak is beköszönt (Fotó: paksifc.hu)

 

PAKSI FC–PARTIZAN BEOGRAD

 
Az NB I-es csapatok nyári felkészülési meccsei
 A nyári átigazolások, csapatonként
A DVSC felkészülési meccsen kikapott NB II-es ellenfelétől – korábbi mérkőzések

A Paksi FC ötödik nyári felkészülési meccsén a Ferencvárostól visszatérő Böde Dániel megszerezte harmadik gólját, a csatár ezúttal a Partizan Beograd ellen volt eredményes a tolnaiak szlovéniai edzőtáborozása során. Böde labdát szerzett a felezővonalnál, és szólója végén 14 méterről a kapuba lőtt. Ezzel már 2–0-ra vezettek a paksiak, korábban ugyanis Papp Kristóf fejelt a kapuba szögletből.

Ennek ellenére a tolnaiak nem tudtak győzni, mert a Partizan a 2. félidőben egyenlíteni tudott. A Paksban pályára lépett a Honvéd játékosa, a legutóbb kölcsönben Gyirmóton szereplő Herjeczki Kristóf.

PAKSI FC–PARTIZAN BEOGRAD (szerb) 2–2 (2–0)
Maribor (Szlovénia)

PAKSI FC: Holczer Á. – Osváth, Lenzsér, Fejes, Szabó J., – Papp K., Windecker – Könyves, Fejős Á., Hahn J. – Böde. Csereként pályára lépett: Nagy G., Kővári, Kelemen, Gévay, Báló, Cseke, Bor, Remili, Bartha, Herjeczki, Szendrei Á.
G: Papp K., Böde, ill. Soumah, Osztojics

MEZŐKÖVESD–MINAJ

Hazai felkészülési mérkőzéssel folytatódott a munka a Mezőkövesd Zsóry FC nyári felkészülésének harmadik hetében, a csapat több próbajátékossal a soraiban az ukrán másodosztályú FK Minaj ellen lépett pályára, kétszer hatvanperces mérkőzésen.

A pályára lépőkkel kapcsolatosan a mezokovesdzsory.hu kiemelte, többen is különböző sérülésekkel bajlódnak, akik emiatt kihagyták az összecsapást. A többiek nagy többségét – a próbajátékosokkal kiegészülve – ezúttal is két sorra osztotta Kuttor Attila vezetőedző.

A hatgólos meccsen a Mezőkövesd szerzett vezetést Cseri Tamás büntetője révén, de a szünetig az ukránok egyenlíteni tudtak. A második hatvan percben két új szerzemény, Sajbán Máté és a grúz Budu Zivzivadze is gólt szerzett, de a kövesdiek 3–1 után két gólt kaptak, így 3–3 lett a végeredmény.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY–FK MINAJ (ukrán II.) 3–3 (1–1)
Mezőkövesd, 400
néző. V: Nagy R.
MEZŐKÖVESD, 1. félidő: Szappanos (Dombó) – Farkas D., Szeles T., Karnicki, Vadnai – Meszhi (Iszlai), Bertus – Molnár G., Cseri – Nagy D., Pekár. 2. félidő: Dombó (Fedinisinec) – Eperjesi, Rjasko, Iszlai, Vajda S. – Sidibe, Sajbán Miklós, Őri, Sajbán Máté (Szeles P.) – Zivzivadze, Dragóner. Vezetőedző: Kuttor Attila
G: Cseri (11-esből), Sajbán Máté, Zivzivadze, ill. Hehedos (2), Majik

KAPOSVÁR–SOROKSÁR

Nem éppen eseménydús mérkőzésen 0–0-s döntetlent játszott a Kaposvár a másodosztályú Soroksár SC-vel. A somogyiak edzője, Waltner Róbert a második félidőre sort cserélt, de gól a folytatásban sem született. A Kaposvár a szintén első osztályú Kisvárda ellen vívja következő edzőmeccsét jövő héten szerdán, Budapesten.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC–SOROKSÁR SC (NB II) 0–0
Kaposvár, Rákóczi-stadion
KAPOSVÁR, 1. félidő: Pogacsics – Vachtler, Ur, Nagy T., Hadaró – Vojnovic, Szakály A. – Nagy R., Beliczky, Bíró D. – Ádám M. 2. félidő: Slakta – Tratnyek, Nagy J., Szabó A., Fodor M. – Andrej, Szakály A. – Borbély, Nagy K., Tömösvári – Orsós T. Vezetőedző: Disztl László. Edző: Waltner Róbert
SOROKSÁR: Varga – Gárdos, Takács, Huszák, Valencsik – Csernik, Misic – Korozmán, Kundrák, Pászka – Pál. A második félidőben pályára lépett: Molnár, Gyömbér, Derekas, Novák, Orosz, Lőrinczi, Leffler, Pócsik. Vezetőedző: Lipcsei Péter

2020.10.20 09:28:20

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Balogh magára talált a Honvédban. Cseri szerint hiba lenne temetni a Mezőkövesdet. Hahn négygólos, nem öt.

2020.10.18 14:09:35

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Márton Gábor csapata három perc alatt fordított, de nem tudta megtartani az előnyét.

2020.10.18 13:50:11

Labdarúgó NB I VAJDA GYÖRGY (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Bognár György csapata küzdelmes meccsen győzte le 3–1-re a ZTE-t.

2020.10.17 14:23:25

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

Nem lehetett gólt lőni a kék-fehérek parádézó kapusának, Mijatovicsnak.