Világfoci: az idei 3. kontinenstorna indul NB I-es játékossal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.02. 09:47
Két, NB I-ben szereplő játékos is ott lesz a jövő szerdán kezdődő észak-amerikai Arany-kupán. A Kanadában és az Egyesült Államokban rendezendő kontinensviadalon a salvadoriaknál Arturo Álvarez (Videoton), a panamaiaknál pedig Anibal Godoy (Bp. Honvéd) került be a szűk keretbe.

A július 7-től 26-ig tartó torna egybeesik az NB I első két fordulójával, így mindkét játékos lemarad a bajnoki rajtról.

A csoportkör július 15-ig tart, ezt követi a negyeddöntő, amelynek mérkőzéseit 18-án és 19-én játsszák, ezt követően már csak a legjobb négy közé jutó csapatok lépnek pályára, azaz ha Salvador és/vagy Panama kiesik, a két légiós akár csatlakozhat a klubjához.

Érdekesség, hogy idén három kontinenstornát is rendeztek vagy rendeznek magyar klubhoz bejegyzett futballistával. Az év elején az Afrika-kupán a zöld-foki-szigeteki Stopira Álvarezhez hasonlóan a Videotont képviselte, míg a jelenleg is tartó Copa Américán a kolumbiai keret tagja volt Darwin Andrade, aki hivatalosan az Újpesté – még akkor is, ha csak egy meccset játszott a lila-fehéreknél, mielőtt a Duchatelet család átköltöztette Belgiumba, kölcsönbe a Standard Liege-hez.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik