NB I: „Az ausztrál bajnokság magasabb szinten van”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.22. 09:22
A labdarúgó NB I-ben szereplő Haladás támadója, David Joel Williams a Szombathelyre való szerződésről, a válogatottról, valamint az ausztrál és a magyar bajnokság összehasonlításáról nyilatkozott hazája egyik portáljának.

Williams a Melbourne Cityt hagyta ott januárban a Haladás kedvéért. Az ausztrál támadó első idényében 14 mérkőzésen két gólt szerzett az NB I-ben, míg a most zajló szezonban 13 találkozó után négy találatnál járt, mielőtt megsérült.

„A Haladás ajánlata remek alkalmat kínált arra, hogy újra Európában és szabadon futballozzak, ahogyan azt szeretem– mondta a jelenleg sérült Williams a theworldgame.sbs.com-nak.–Nem a pénzért jöttem, otthon sem volt semmi bajom a labdarúgással, csak a teljesítményemet akartam újabb szintre emelni.”

A 28 éves játékos korábban tagja volt több korosztályos válogatottnak is, sőt, kétszer a felnőtteknél is játszhatott. Igaz, legutóbb hat évvel ezelőtt, 2010-ben kapott szerepet.

Határozott célom, hogy visszakerüljek a válogatottba. Komoly motivációim vannak a futballban, próbálok minél előrébb lépni. Mindegy, hogy hány éves az ember, a válogatottat képviselni mindig nagy megtiszteltetés.”

Williams végezetül összehasonlította az ausztráliai és a magyar bajnokságot.

„Az ausztrál bajnokság magasabb szinten van, mint az NB I, ugyanakkor a magyar is nehéz sorozat. Akadnak itt is olyan játékosok, akik megállnák a helyüket Ausztráliában. Ami az infrastruktúrát illeti, a magyarok az ausztrálok mögött vannak a pályák minősége terén. De itt is lehet fejlődni, és remélem, jobb szintre emelem a teljesítményemet.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik