NB I: Nem kritizálom a játékosokat, javulnunk kell - Miriuta

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.07. 16:35
Miután a Ferencváros 3–0-ra legyőzte a Győri ETO-t a labdarúgó NB I 19. fordulójában, Thomas Doll, a Fradi vezetőedzője azt mondta, a mérkőzés második félidejében nagyszerűen futballozott csapata. Miriuta László, a győriek trénere sajnálja a vereséget, de nem aggódik.

„Szóltam a játékosaimnak, figyeljenek, mert a Fradi nekünk ront – mondta Miriuta László, a Győri ETO vezetőedzője a találkozó utáni sajtótájékoztatón. – Hibáztunk, akárcsak a Videoton elleni mérkőzésen is. Nem kritizálom a játékosokat, javulnunk kell. Gratulálok a Fradinak, megérdemelten nyert. Két forduló alatt egy pontot szereztünk a tavasszal. A Vidi és a Fradi az ország legjobb csapatai közé tartozik az MTK és a DVSC mellett. Fáj, hogy kikaptunk, de van három-négy hónapunk arra, hogy csapatot építsünk. Kolozsváron sem sikerült jól az első négy mérkőzésem, de aztán elindultunk fölfelé.”Miriuta László, a Győri ETO vezetőedzője a találkozó utáni sajtótájékoztatón. – Hibáztunk, akárcsak a Videoton elleni mérkőzésen is. Nem kritizálom a játékosokat, javulnunk kell. Gratulálok a Fradinak, megérdemelten nyert. Két forduló alatt egy pontot szereztünk a tavasszal. A Vidi és a Fradi az ország legjobb csapatai közé tartozik az MTK és a DVSC mellett. Fáj, hogy kikaptunk, de van három-négy hónapunk arra, hogy csapatot építsünk. Kolozsváron sem sikerült jól az első négy mérkőzésem, de aztán elindultunk fölfelé.”

„Nagyon jó mérkőzés volt, mindkét együttes nagy iramban játszott – nyilatkozta Thomas Doll, a Fradi szakvezetője. – Okosan futballoztunk, nem adtunk sok lehetőséget a Győrnek, megakadályoztuk a hosszú indításokra építő támadásait. Az első félidőben is betalálhattunk volna, míg a másodikban nagyszerűen teljesítettünk. Sok támadás, szép játék, erős, határozott futball. Mindenki érezte a stadionban, meg akarjuk mutatni, hogyan tudunk futballozni. Koncentráltan játszottunk, de az első félidőben hiába nyertünk párharcokat, utána rendre eladtuk a labdát. A srácok belehergelték magukat a győzelembe. Gera és Hajnal kulcsszereplő volt. Fontos hogy nem sérültek meg a felkészülés során. Az idősebb labdarúgóknak megfelelően kell adagolni az edzéseket. Tudjuk, hogy jó futballisták, ezt ma láthattuk is. Ha nyugtalanító szituáció alakul ki a pályán, jó, hogy ők ott vannak és rendet tudnak tenni. A játékvezető megfoghatta volna a meccset, hogy ne legyen piros lap. Az első félidőben Somália kapott egy könyököst, meg is sérült. Mateos és Nalepa is hiányzik a jövő héten eltiltás miatt, de bízom benne, hogy Batik és Pavlovic képes lesz helyettesíteni őket.”

A két szakvezető korábban a Duna Tv kamerái előtt is értékelte a találkozót. Erről itt olvashat!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik