NB I: a klubok és az MLSZ is elutasította a karrieralap első tervét

Vágólapra másolva!
2013.01.14. 09:25
A Nemzeti Sport Online már korábban foglalkozott a Hivatásos Labdarúgók Szervezetének javaslatával, amely egy karrieralap létrehozásáról szól, de első körben a klubok és a Magyar Labdarúgó-szövetség sem fogadta el a tervezetet.

A Nemzeti Sport vasárnapi számában Sallói István beszélt hosszasan egy jövőbeni kezdeményezésről, amely szerint jó lenne, ha az NB I-ben játszó labdarúgók nyugati mintára jövedelmük húsz-harminc százalékát havi rendszerességgel egy alapban gyűjtenék össze a nehezebb időkre gondolva, s a terv hamarosan valóra válhat.

Horváth Gábor, a Hivatásos Labdarúgók Szervezetének főtitkára a cikk nyomán elmondta, a kezdeményezés már előrehaladott fázisba ért, a papírra került tervek pedig már az MLSZ és a klubok vezetőinek asztalán pihennek. A gond csak az, hogy a kezdeményezést első körben a Magyar Labdarúgó-szövetség és az NB I-es klubok elöljárói is lesöpörték az asztalról.

„A szövetség képviseletében Vági Márton főtitkár úr visszautasította a hozzá eljuttatott terveket, mondván ez nem az MLSZ feladata, nem rájuk tartozik – mondta Horváth Gábor. – Később a klubokat is tájékoztattuk a lehetőségekről, de első körben ők is elutasították, és végül abban maradtunk, hogy január végén újra leülünk tárgyalni.”

Itt tartunk most. A HLSZ főtitkára és az NB I-es klubok képviselői január végén újra tárgyalóasztalhoz ülnek, hogy alaposabb betekintést nyerjenek a részletekbe. Mert azt Horváth Gábor is pontosan tudja, a segítség, az évek alatt félretett pénz sok labdarúgónak jól jönne karrierje befejezése után.

„Egy karrieralap lenne ez. Ebbe az alapba utalnák a labdarúgók, illetve egyenesen a munkaadóik, a klubok a játékosjövedelmek egy részét – folytatta Horváth Gábor. – Látni kell, a nyolc-kilencszáz profi futballistának a játék felhagyása után nem jut hely a labdarúgásban, nincs annyi munkalehetőség ebben a sportban sem, hogy mindenki el tudjon benne helyezkedni. Fel kell készülniük tehát a civil életre is.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik