NB I: A félidőben azt mondtam a játékosoknak, csak így tovább! – Erik van der Meer

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.01. 08:04
Továbbra sem megy a címvédőnek, amely sorozatban az ötödik mérkőzésén is győzelem nélkül maradt, most a Vasas vitte el négy rúgott góllal a három pontot a Budapest Honvéd otthonából, a labdarúgó NB I 11. fordulójának záró mérkőzésén. A találkozó utáni sajtótájékoztatón az angyalföldiek trénere, Michael Oenning büszke volt csapatára, míg a kispestiek vezetőedzője, Erik van der Meer a vendégek lesgóljára hívta fel a figyelmet.

„Őszintén szólva, ha valaki a mérkőzés előtt azt mondja nekem, hogy négy gólt rúgunk a Honvédnak, akkor megmosolyogtam volna – értékelt vidáman a találkozó után a Vasas vezetőedzője, Michael Oenning. – Nem azért, mert nem vagyunk rá képesek, de a Honvéd nagyon jó csapat, és a hazai pálya előnyét képes kihasználni.”„Őszintén szólva, ha valaki a mérkőzés előtt azt mondja nekem, hogy négy gólt rúgunk a Honvédnak, akkor megmosolyogtam volna – értékelt vidáman a találkozó után a Vasas vezetőedzője, Michael Oenning. – Nem azért, mert nem vagyunk rá képesek, de a Honvéd nagyon jó csapat, és a hazai pálya előnyét képes kihasználni.”

A német szakember szerint a kispestiek az első 10 percben nagy nyomást helyeztek rájuk, de amint felszabadultak belőle, meg is szerezték a vezetést.

„Aztán a kivédett tizenegyes további erőt adott a csapatnak. A második félidőben már azt az egyenes vonalú, rövid passzos játékot nyújtottuk, amit szerettem volna. Nagyon büszke vagyok a csapat teljesítményére, örülök a győzelemnek.”

A Nemzeti Sport kérdésére válaszolva elmondta: szerinte nem Davide Lanzafame kihagyott büntetője volt az egyetlen fordulópont a mérkőzésen, több fontos szituáción is múlt a győzelem

„Például, amikor egy szöglet után sikerült gólt szereznünk, ami kifejezetten az erősségünk. Nagyon sokszor sikerült jó kontrát vezetnünk. Egy mérkőzés kimenetelében ezek a szituációk számítanak.”

A kispestiek trénere, Erik van der Meer is úgy látta, hogy jól kezdték a találkozót, irányították a játékot és a helyzeteik is megvoltak – csak éppen nem éltek velük.

„Aztán, ahogy az elmúlt mérkőzéseinken, sajnos megint jött az elején a gól egy rossz védekezés miatt. Ezután is jól játszottunk, építkeztünk, de kihagytuk a tizenegyest. Ezután mondtam is a segítőmnek, hogy ez bizony nagyon nehéz mérkőzés lesz. Sajnos be is igazolódott. A félidőben viszont azt mondtam a játékosaimnak, hogy csak így tovább! Menjünk és csináljuk, mert előbb-utóbb jönni fog a gól.”

A holland szerint azonban a találat helyett egy számukra már megszokottá vált emberi mulasztás érkezett, ugyanis véleménye szerint a Vasas második gólját lesállás előzte meg.

„Az utóbbi időben ezek a hibák sajnos jelentősen befolyásolták az eredményességünket. Nem ezzel szeretném magyarázni a vereséget, de 2–0 után már sokkal nehezebb dolgunk volt. Ezután a védelemből cseréltem, kockáztattunk és megpróbáltuk megfordítani a mérkőzést, de nem sikerült.”

NB I, 2017–2018, 11. FORDULÓ
SZEPTEMBER 30., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
Újpest FC–Debreceni VSC 1–1
Budapest, Szusza Ferenc StadionKarakó Ferenc
Puskás Akadémia–Paksi FC 1–2
Felcsút, Pancho ArénaSzőts Gergely
Balmazújváros–Ferencváros 2–3 Balmazújváros, Városi StadionIványi Zoltán
Diósgyőri VTK–Videoton FC 2–3
Debrecen, Nagyerdei StadionFarkas Ádám
Haladás–Mezőkövesd 2–2
Sopron, Városi Stadion Szabó Zsolt
Bp. Honvéd–Vasas FC 1–4
Budapest, Bozsik József Stadion
Kassai Viktor
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik